*

Skanderborg

Ny guide viser vej til nætter under søhøjlandets åbne himmel

Ny guide indeholder information om 27 overnatningssteder i det fri i Skanderborg Kommune.

Billedet her er fra Den Fri Hestehaveskole i Galten. I guiden står om dette sted: Tre shelters med bålplads og adgang til udetoilet i nærliggende bygning. Pladsen ligger ca. fire km fra indkøbsmuligheder. Shelterne ligger hyggeligt ved siden af Den Fri Hestehaveskole. Pladsen er velegnet til grupper. Hunde tillades på pladsen. Tag selv brænde med til pladsen. Der skal bookes via telefon, og overnatningen er gratis. Foto: VisitSkanderborg

Flere og flere har fået smag for det. At sove under åben himmel. For år tilbage kunne VisitSkanderborg tælle de udendørsovernattende i hundreder – nu skal der tælles i tusinder.

Den øgede interesse for at sove ude kan også ses på, at der hele tiden kommer nye steder til, hvor der tilbydes en overnatning i det fri.

Og nu bliver det endnu nemmere at finde et sted, hvor natten kan mødes med et kig til stjernerne, lyden af et knitrende bål og frisk luft i lungerne.

»Flere og flere benytter sig af muligheden for at overnatte i sheltere og på primitive teltpladser. I Søhøjlandet er efterspørgslen på nærværende naturoplevelser, vandreruter, cykelruter og primitiv overnatning stigende, og VisitSkanderborg formidler løbende alle mulighederne under overskriften ”Søhøjlandet – under åben himmel”,« siger turistchef Marianne Purup, VisitSkanderborg.

VisitSkanderborg har derfor netop opdateret guiden til steder, der kan friluftsovernattes. Guiden udkom første gang i 2015 og har nu altså fået en digital opdatering.

På feltfod

»Nogen ønsker campingpladsens komfort, andre vil gerne være på feltfod. Og nogen vil måske gerne veksle mellem de to overnatningsformer. Derfor er der også vist vej til områdets campingpladser i den nye guide, der rummer mange typer af overnatning fra det allermest primitive, hvor du ikke kommer langt uden medbragt vand og skovl, og til pladser, der tilbyder alle moderne faciliteter. Vi håber, at vi med denne vejviser kan inspirere endnu flere til at opleve vores dejlige område,« fortsætter Marianne Purup.

Den nye, opdaterede guide har informationer på dansk og engelsk om faciliteterne på de forskellige telt- og shelterpladser, kontaktinformationer til pladserne og angiver også priserne for overnatning på pladserne, hvis de da ikke er gratis at benytte.

Mange af pladserne ligger i forbindelse med vandre- og cykelruter i Søhøjlandet og rummer overnatningsmuligheder for folk i kano, gående, cyklende og gæster, der kommer på hesteryg.

Guiden indeholder også et oversigtskort, der giver et hurtigt overblik over placeringen af pladserne, og de mange forskellige ruter i området. Er man mere til campingpladsernes komfort, så viser guiden også vej til disse.

”Outdoor overnatning i Søhøjlandet” er tilgængelig som e-publikation til download på visitskanderborg.dk. Den kommer på tryk til foråret.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Den skjulte kulturarv

Finn Adamsen, Koglestien 3, Skødshoved

Debat: Den skjulte kulturarv

Villy Fink Isaksen, pensionist, Tilst
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Bolig
Hun fandt sit kreative drive på en gård langt ude på landet
Cecilie Elisabeth Rudolph er en kreativ sjæl, som både arbejder med tekstil-, print- og materialedesign. Hun deltager netop nu i udstillingen “Our Scissors” om Fiskarssakse på Helsinki Design Museum og har et julesamarbejde med designfirmaet Stilleben. 
Se flere
Hun fandt sit kreative drive på en gård langt ude på landet
Cecilie Elisabeth Rudolph er en kreativ sjæl, som både arbejder med tekstil-, print- og materialedesign. Hun deltager netop nu i udstillingen “Our Scissors” om Fiskarssakse på Helsinki Design Museum og har et julesamarbejde med designfirmaet Stilleben. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her