*

Politi og retsvæsen

Politiet er magtesløs over for hashkurer

Beboere på Vilhelm Kiers Kollegiet har fået telefonnummeret på en hashhandler ind ad deres brevsprække.

Hash bragt til døren tilbydes på det visitkort, som Klaus Berg her viser frem. Foto: JP

”God ryger, hurtig udbringning, både grøn og brun, tlf. 71 12 25 68.”

Sådan lød teksten på et grønt visitkort, som mange beboere på Vilhelm Kiers Kollegiet fandt i deres postkasse torsdag eftermiddag.

Grøn og brun henviser til pot, skunk eller hash, og selvom visitkortet er blevet afleveret af en ukendt forhandler af euforiserende stoffer, er den aggressive markedsføring langt fra ukendt for politiet.

»Den her form for udbringningsvirksomhed har fundet sted i flere år. Jeg har ingen idé om, hvor mange der tilbyder at levere euforiserende stoffer til døren, men vi render jævnligt ind i forskellige af de her visitkort,« siger Kristian Harlev Sørensen, som er leder af politiets specialpatrulje ved Østjyllands Politi.

Ingen handlemuligheder

På trods af at visitkortene er udstyret med et telefonnummer, og derfor giver politiet et oplagt spor at gå efter i deres efterforskning, er der ikke udsigt til, at hashhandleren bag det grønne visitkort bliver fanget foreløbig.

Politiet må nemlig ikke bruge nummeret til at kontakte hashhandleren, da man i så fald opfordrer til en kriminel handling.

Dermed rammer politiet ind i loven om agentvirksomhed, som kun kan bruges, hvis der er mistanke om en lovovertrædelse, der kan give mindst seks års fængsel.

»Vores muligheder er meget begrænsede. Derfor foretager vi os ikke rigtig noget, når vi får kendskab til de her kort. Det kan ikke hjælpe at blive irriteret over reglerne, men jeg kunne da godt ønske mig, at en politiker ser artiklen og siger: ”herregud, det er helt galt”,« siger Kristian Harlev Sørensen.

Et tvangsindgreb

Jurist Peter Dueholm Mathiasen, der forsker i strafferet på Juridisk Institut ved Aarhus Universitet, forklarer, at reglerne om agentvirksomhed er meget stramme, fordi man fra politisk side har valgt at sidestille agentvirksomhed med andre tvangsindgreb.

»Man har sat nogle grænser for, hvor stor den kriminelle handling skal være, før man må lave et tvangsindgreb. I teorien kan alle og enhver jo fremstille et visitkort med en andens navn for at få vedkommende i politiets søgelys,« siger han.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Læserbrev: Realkreditten tjener 15 mia. kr. for meget om året

Vagn Sindberg, Niels Bjerres Vej 20, Højbjerg
Realkredit Danmark har afleveret 3,7 mia. kr. til Danske Bank. Et beløb, de kan undvære grundet for stort overskud.

Debat: Styr på sygehusfakta

Claus Jacobsen, journalist, kommunikationsrådgiver

Debat: Unge børnefamilier flygter fra Aarhus Kommune

Ejgil Rahbek, byrådskandidat (V)
Al byudvikling centreres i disse år til midtbyen og til områder med letbanebetjening.
Restauranter

Tilbage til traktørtiden

Efter en lidt turbulent og usikker tilværelse har Ludvigslyst manifesteret sig som et traditionelt traktørsted nær Julsø ved Silkeborg.
Annonce
Guides til Aarhus
Redaktionen anbefaler
Artikelserie: Byens nye bands

Modest er på vej til Roskilde

Efter fire års udvikling er Aarhus-rockbandet blevet hyret til Roskilde Rising, og bandet har nye numre på vej, som er indspillet hos producer Jens Benz i København.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her