*

Politi og retsvæsen

Somalier idømt ubetinget udvisning efter 27 år i Danmark

Somalisk mand kom til Danmark, da han var fem. Efter tre betingede udvisninger er det nu slut, fastslår byret.

En kriminel somalier har gentagne gange været på vippen til at blive udvist, men igen og igen har Danmarks domstole sagt nej.

Efter tre betingede udvisninger er det imidlertid slut.

Onsdag valgte Retten i Aarhus at tildele den 32-årige mand en ubetinget udvisning med indrejseforbud i 12 år. Straffen i sagen, der omhandler røveri og vold, lyder desuden på fængsel i et år og tre måneder.

26-årig varetægtsfængslet: Sparkede mand i hovedet og skubbede sin far ned ad trappe

Udvisningen sker, selv om manden har levet 27 år i Danmark. Han kom hertil som femårig og har ingen familie i Somalia.

Ikke desto mindre var der ifølge anklager Laura Simoni Pedersen så mange skærpende omstændigheder, at udvisningen denne gang måtte eksekveres.

- Den tiltalte er tidligere straffet flere gange for personfarlig kriminalitet, og røveriet blev begået i prøvetiden for en betinget udvisning, siger anklageren.

Røveriet, som anklagemyndigheden beskriver som "meget groft og voldsomt", fandt sted 8. august i en lejlighed på Nørregade i Aarhus.

32-årig mand fik udvisning ved fjerde dom

Sammen med en ukendt medgerningsmand truede somalieren en 31-årig mand til at udlevere mobiltelefon, pas, hævekort og pinkode.

Med kniv blev offeret skåret i hånden og flere gange på maven.

Da den 31-årige efterfølgende forsøgte at flygte fra stedet, trak den ukendte medgerningsmand ham ned fra en gitterport, hvorefter de to forbrydere sparkede ham i ryggen.

38-årig mand idømt fængsel i sag om omfattende handel med hash

Få timer senere blev den 32-årige, der kommer fra Aarhus, anholdt. Han har siddet fængslet lige siden og valgte at anke dommen.

- Nu er det så op til landsretten at vurdere, om de er enige med byrettens dom, siger anklager Laura Simoni Pedersen.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: I det private erhvervsliv var Würtz blevet fyret

Jørgen Svane, pensionist, Skivholmevej 26, Sabro
Brian Sten Larsen skriver i sit indlæg 10/10: Borgmesteren og rådmanden påstår, at de var uvidende om tilstanden i afdelingen Teknik og Miljø og om letbanens krise.

Debat: Nu kan børnene komme sikkert i skole

Henrik Arens, byrådsmedlem, Aarhus kommune (V)
20 mio. kr. mere til sikre skoleveje i Aarhus.

Debat: Den grønne vision for Aarhus er værd at kæmpe for

Lone Hindø, byrådskandidat (S), sognepræst
Det er positivt, at ”et grønnere Aarhus” er rykket højere op på den politiske dagsorden i Aarhus. Bæredygtige projekter har stor social, biologisk og økonomisk værdi.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her