*

Politi og retsvæsen

Politiet sigter flere personer i kommunal bestikkelsessag

En sag om uregelmæssigheder i Aarhus Kommune har nu medført flere sigtelser.

Politiet har siden november sidste år efterforsket en række mistænkelige forhold og privatlignende indkøb i bl.a. Center for Byens Anvendelse. Centeret står for f.eks. fældning og beskæring af træer i byen. Det er uvist, hvem politiet har sigtet. Arkivfoto: Tobias Nicolai

Efter 10 måneders efterforskning har Østjyllands Politi nu rejst sigtelser mod flere personer i en sag om muligt misbrug af skattekroner, anklager om bestikkelse og mistanke om underslæb og embedsmisbrug i afdelinger under Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Det oplyser Janni Lundager, kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, til JP Aarhus:

»Da du spørger til en verserende straffesag, er det begrænset, hvad vi kan oplyse om sagen. Jeg kan dog oplyse, at der er rejst flere sigtelser i sagen.«

Som tidligere omtalt i JP Aarhus har politiet siden november sidste år efterforsket en række mistænkelige forhold og privatlignende indkøb i de to kommunale afdelinger, Center for Byens Anvendelse samt Natur og Vej Service, der hører under kommunens tekniske forvaltning.

Østjyllands Politi vil af hensyn til efterforskningen ikke oplyse hverken antallet af sigtelser, hvilke personer der er sigtet i sagen, eller hvad sigtelserne lyder på.

Det er derfor uvist, hvilke dele af sagen, der har fået politiet til at rejse sigtelserne, og ifølge Janni Lundager vil politiet formentlig ikke oplyse mere om sagen over for offentligheden før i 2018, da »der er tale om en ganske kompliceret efterforskning«.

Mulig tjenesteforsømmelse

Den tidligere forvaltningschef Claus Pedersen, der har været chef i begge afdelinger, blev i november sidste år politianmeldt, men det er uklart, hvorvidt han er blevet sigtet af politiet eller ej.

I december sidste år bortviste kommunen den tidligere topchef, efter at en række fakturaer viste, at han havde købt tøj, bl.a. til børn, for offentlige midler. Ifølge en række interne dokumenter vurderede advokatfirmaet Bech-Bruun, at det fremstod, som om, der var tale om private indkøb, og at der derfor kunne være tale om underslæb. Senere, i marts i år, viste en række hemmeligholdte dokumenter, at den bortviste chef var mistænkt for at have modtaget bestikkelse fra seks kommunale leverandører i form af sponsorater for i alt mindst 428.500 kr. til en badmintonklub, hvor han sad i bestyrelsen.

Han er samtidig mistænkt for tjenesteforsømmelse, da han ifølge en rapport fra revisionsfirmaet EY tilsyneladende har brugt sin indflydelse til at få en medarbejder, som han har haft en personlig relation til, ansat i et fleksjob. Medarbejderen modtog også en stor lønforhøjelse trods en lang sygehistorik.

De kritisable forhold har allerede kostet flere kommunale topembedsmænd deres job. Den forhenværende direktør i Teknik og Miljø Erik Jespersen blev i juni fyret, mens Claus Nickelsen, tidligere chef i Center for Miljø og Energi, kort efter indgik en fratrædelsesaftale efter omfattende rod i bilagene fra sit brug af et kommunalt betalingskort.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Claus Pedersen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vores lærere fortjener den bedste uddannelse

Claus Holm, institutleder DPU (Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse), Aarhus Universitet
Fremtidens læreruddannelse skal være forskningsbaseret og praksisnær. Og den bør udvikles i tæt samarbejde mellem professionshøjskolerne og universiteterne. Institutionskamp bør afløses af ambitionskamp.

Debat: Myter og fakta om aldersdiskriminering af seniorer på arbejdsmarkedet

Poul Grosen | Rasmussen, cand.mag., selvstændig ved www.seniorvejen.com Højbjerg
Seniorgruppen er en kompleks størrelse, og barriererne for den findes både hos arbejdsmarkedets parter, hos politikerne og hos seniorerne selv.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Byens største partier skændes om folkeskoler

Planerne om nye folkeskoler går for langsomt, mener V og kalder S fodslæbende. En plat beskyldning, lyder det fra Peder Udengaard (S), som henviser til, at V ikke har stillet forslag om skolebyggeri i byrådet.
Annonce
Vores lærere fortjener den bedste uddannelse
Fremtidens læreruddannelse skal være forskningsbaseret og praksisnær. Og den bør udvikles i tæt samarbejde mellem professionshøjskolerne og universiteterne. Institutionskamp bør afløses af ambitionskamp. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her