*

Politi og retsvæsen

Tre berusede hollændere stjal en gravemaskine - og Snapchat afslørede dem

De tre mænd nåede kun at køre 100 meter i gravemaskinen, inden de kørte fast.

Et tip: Hvis du begår ulovligheder - hvilket Jyllands-Posten på ingen måde vil opfordre dig til - så lad være med at filme det på Snapchat.

Det var nemlig nøjagtigt, hvad der afslørede tre hollandske mænd i alderen 23-25 år, da de onsdag nat stjal en gravemaskine fra en plads tæt ved Thorvaldsensgade og Silkeborgvej i Aarhus.

»Gravemaskinen var ikke aflåst, da de fandt den, så de satte sig ind i den og syntes, det kunne være sjovt at prøve den. De nåede nok at køre 100 meter i den. De kørte over en en træbro, men sad så lidt efter fast ved en trappe ved Aarhus Å. Da de ikke kunne køre længere, så gik de ud af den igen,« fortæller Jacob Christiansen, der er kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi.

Han fortæller, at politiet fik en anmeldelse fra vidner, der havde set optrinnet udspille sig, og kort efter mødte politiet så tre mænd - der virkede »lettere berusede« - på gaden ikke så langt derfra. De nægtede alle kendskab til gravemaskinen, da politiet stoppede dem, men en hurtig gennemgang af deres Snapchat-profiler viste en anden historie:

»De havde lavet en video, hvor en af dem kørte rundt i gravemaskinen. Det havde de filmet til Snapchat,« forklarer Jakob Christiansen.

De tre mænd blev efterfølgende afhørt og sigtet for tyveri - og en af dem blev også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, efter de fandt en pose kokain på ham, fortæller Jakob Christiansen.

»Nu må de formentlig hjem til Holland igen med en bøde i kufferten,« vurderer han.

Følg
Jyllands-Posten
Aarhus lige nu

Gå til bords i Tangkrogen

Den 1. og 2. september bliver der dækket op til 820 gæster i Tangkrogen, når kulturårets største gastronomiske event, Det Gode Bord, afholdes med deltagelse af kokke fra Japan og Grønland.
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Udvidelse af E45 er højeste prioritet

Michael Aastrup Jensen, folketingsmedlem (V)
En udvidelse af E45 kræver, at de østjyske medlemmer af Folketinget står sammen. Dette burde kunne lade sig gøre på tværs af partiskel.

Debat: JP skyder med løst krudt

Morten Østergaard, politisk leder (R) | Rabih Azah-Ahmad, rådmand i Aarhus (R)
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Annonce
Gå til bords i Tangkrogen
Den 1. og 2. september bliver der dækket op til 820 gæster i Tangkrogen, når kulturårets største gastronomiske event, Det Gode Bord, afholdes med deltagelse af kokke fra Japan og Grønland. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her