*

Politi og retsvæsen

Exitprogram lider under opblussen af bandekonflikt

I Aarhus kan temperaturen på bandekonflikten mærkes i exitprogrammet for rockere og bandemedlemmer.

Når en konflikt blusser op i bande- og rockermiljøet, kan politiet og kommunen mærke det på deltagerne i deres exitprogrammer. Flere af dem vender tilbage til deres miljøer, når konflikten blusser op.

Sådan lyder de første, spæde erfaringer fra Aarhus, fortæller leder af forebyggelsessektionen i Østjyllands Politi Allan Aarslev.

Han beskriver, at der en tendens til at deltagere forlader exit-programmet, når konflikter bryder ud og blusser op.

- Til at starte med så søger de ind i konflikterne og banderne, siger Allan Aarslev.

- Det er fordi, de ikke føler sig sikre uden for bandens ly.

Som konflikterne skrider frem, viser erfaringerne, at der kan opstå flaskehalse efter et stykke tid, hvor de personer, der har forladt exitprogrammer, strømmer tilbage.

- Når de har været der lidt, så finder de ud af, at det stadig er noget lort. Så søger de tilbage ud i exit-programmerne. Så har vi en udfordring med at håndtere dem alle sammen, når nu de har forladt programmet, siger Allan Aarslev.

Han beskriver sikkerhed som den drivende faktor, når folk forlader et exitprogram.

- Det er fordi, at de ikke føler sig sikre uden for bandens ly. Det kan godt være, at det bare er en følelse. Jeg ved ikke, om det er en realitet, siger Allan Aarslev.

- De søger tilbage i sikre hænder, for der er der andre, som vil slås sammen med dem.

Lederen af forebyggelsessektoren I Østjyllands Politi ønsker ikke at kommentere den nuværende konflikt i bandemiljøet i Aarhus.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Hurra, så lyttede de

Kate Runge, byrådskandidat for Venstre, tidl. embedslæge
Jeg blev glad, da jeg læste Ældreministeriets udmelding, at plejen af ældre mennesker på plejehjem eller i eget hjem skal være mere ”værdig”, og at kvaliteten skal sikres med et nyt videnscenter, et rejsehold og et nyt, uafhængigt tilsyn.

Debat: Vision for regionernes it-udvikling

Rasmus Foged (AL), spidskandidat til Region Midtjylland, Aarhus | Karina Enggaard (AL), kandidat til Region Midtjylland, Favrskov

KV17: Syddjurs – en del af noget større

Jan Kjær Madsen (R), byrådsmedlem i Syddjurs
Vi skal arbejde for, at vi binder vores kommune op i en større sammenhæng med en politik for en grøn omstilling og -udvikling.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her