*

Politi og retsvæsen

Exitprogram lider under opblussen af bandekonflikt

I Aarhus kan temperaturen på bandekonflikten mærkes i exitprogrammet for rockere og bandemedlemmer.

Når en konflikt blusser op i bande- og rockermiljøet, kan politiet og kommunen mærke det på deltagerne i deres exitprogrammer. Flere af dem vender tilbage til deres miljøer, når konflikten blusser op.

Sådan lyder de første, spæde erfaringer fra Aarhus, fortæller leder af forebyggelsessektionen i Østjyllands Politi Allan Aarslev.

Han beskriver, at der en tendens til at deltagere forlader exit-programmet, når konflikter bryder ud og blusser op.

- Til at starte med så søger de ind i konflikterne og banderne, siger Allan Aarslev.

- Det er fordi, de ikke føler sig sikre uden for bandens ly.

Som konflikterne skrider frem, viser erfaringerne, at der kan opstå flaskehalse efter et stykke tid, hvor de personer, der har forladt exitprogrammer, strømmer tilbage.

- Når de har været der lidt, så finder de ud af, at det stadig er noget lort. Så søger de tilbage ud i exit-programmerne. Så har vi en udfordring med at håndtere dem alle sammen, når nu de har forladt programmet, siger Allan Aarslev.

Han beskriver sikkerhed som den drivende faktor, når folk forlader et exitprogram.

- Det er fordi, at de ikke føler sig sikre uden for bandens ly. Det kan godt være, at det bare er en følelse. Jeg ved ikke, om det er en realitet, siger Allan Aarslev.

- De søger tilbage i sikre hænder, for der er der andre, som vil slås sammen med dem.

Lederen af forebyggelsessektoren I Østjyllands Politi ønsker ikke at kommentere den nuværende konflikt i bandemiljøet i Aarhus.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Overgreb mod kysten

Kai Otto v. Barner, Absalonsgade 43, 2. sal, Aarhus C
Området langs Strandvejen er enestående, derved at den åbne bræmme langs kysten kun i ringe grad brydes af bebyggelse.

Debat: Bilracerbanen på Wedelslund kommer næppe ud af sit pitstop

Jørgen Warberg, Frodes Mark 14, Skovby, Galten
Efter at Tage Nielsen på vegne af den radikale byrådsgruppe tirsdag 20/6 havde meldt et klart nej tak til en Wedelslund Racerbane i et debatindlæg, skete der lige pludseligt noget på den politiske front: SF vaklede.

Debat: Formanden for Strøget svines til af kultureliten efter sin kritik af Aros

Uwe Max Jensen , Jægergårdsgade 152, Aarhus C
Formanden for Gadeforeningen Strøget i Aarhus, Lars Svendsen, har tilladt sig i et (ironisk?) indlæg i gratisavisen Aarhus Onsdag at kritisere Aros, Aarhus Kunstmuseum, herunder den tyske kunstner Katharina Grosses værk i Mindeparken.
Restauranter

Casablanca ligner sig selv

Casablanca er genåbnet efter en renovering. Den klassiske franske caféstil er intakt, og køkkenet leverer på et pænt niveau, selv om alt ikke lykkes til perfektion.
Annonce
Redaktionen anbefaler

V: Uambitiøs plan for Mølleparken

Lokalplanforslaget for Møllepark-området giver ikke de oplevelser til aarhusianerne, som var intentionen, mener Venstre. Et hostel vil give masser af liv, siger S-rådmand, der afviser kritikken.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her