*

Politi og retsvæsen

Østjyderne indleverede 1700 våben

Hele juni gav Østjyllands Politi frit lejde til at indlevere ulovlige våben og fik dermed fat 1700 våben.

Østjyderne indleverede alt fra automatvåben til håndgranater. Arkivfoto: Mogens Flindt

Hele juni havde Østjyllands Politikreds lovet frit lejde for østjyder, som ønskede at komme af med deres ulovlige knive, pistoler, geværer og ammunition.
Det var der tilsyneladende mange, der ønskede, da de østjyske politistationer modtog 1700 våben i løbet af måneden.

Politiet i Østjylland kan således melde, at der blevet indleveret alt fra fuldautomatiske våben, store knive til jagtgeværer. Politiet har desuden et par gange været ude og afhente sprængstof og håndgranater ved lokale østjyder.

Politiet kalder tiltaget med frit lejde for en succes.

»Hvis man sætter det på spidsen, kan man sige, at det nu er blevet endnu tryggere at bo i Østjylland. For jo færre våben, der ligger rundt omkring i private hjem, jo mindre chance er der for, at de falder i de forkerte hænder og bliver til fare i samfundet. Så stor ros til østjyderne for at aflevere så mange våben« siger politikommissær Gert Bisgaard ved Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.
Han kan desuden oplyse, at de fleste indleverede våben vil blive destrueret, medmindre de er efterlyst eller har historisk interesse for et museum.  

Den 1. juli steg minimumsstraffen for ulovlig våbenbesiddelse fra ét til to år fængsel. Ikke desto mindre opfordrer Gert Bisgaard fortsat til, at man indlevere sit ulovlige våben, selv om frit lejde-måneden er ophørt.  

»Vi kan ikke længere garantere straffrihed, men vi foretager en konkret vurdering af hver henvendelse for at se, om der kan være formildende omstændigheder,« siger han.  

Tallene for resultatet af Frit Lejde i Østjyllands politikreds:

  • Skydevåben: 792 (pistoler, geværer o.l.)
  • Luft- og fjedervåben: 163 (luftgeværer, luftpistoler o.l.)
  • Blankvåben: 554 (knive, sværd, dolke o.l.)
  • Eksplosivstoffer: 197 (sprængstof o.l.)

Andet: 108 (dækker typisk over forskellige former for ammunition, fx tæller en kasse med patroner for 1)

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen – fup eller fakta om budgetoverskridelser

Niels Peter Jensen, St. Blichers Vej 38, Åbyhøj
Efter at have læst artiklen ”V: Letbanen er blevet alt for dyr” i JP Aarhus 13/9 vil jeg – og sikkert mange andre – gerne som skatteyder have opklaret, om der er fejl i artiklen.

Debat: Byrummet er ikke for alle længere

Robert Johannes Ulrich, cand.mag. Aarhus C
I den senere tid har Aarhus Kommune opstillet en række regnbuefarvede bænke i byrummet, formodentlig for at promovere LGBT-bevægelsen, en mindre politisk interesseorganisation.

Debat: Giv Ældrerådet styrke

Jan Radzewicz , formand for Ældrerådet i Aarhus Kommune Plutovej 10, Højbjerg
Alle over 60 år kan stemme ved valget til Ældrerådet den 10.-31. oktober. Rådet er folkevalgt og skal bl.a. rådgive byrådet og kommunen om ældrepolitiske forhold.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Biler
Næsten som originalen: Måske skal din næste Golf være en Polo
Sjette generation af VW Polo opleves bag rattet stort set som den større og dyrere Golf. Bilen har det hele - inkl. mulighed for 100 pct. digitalt display, der overgår alle andre VW’er. 
Se flere
Næsten som originalen: Måske skal din næste Golf være en Polo
Sjette generation af VW Polo opleves bag rattet stort set som den større og dyrere Golf. Bilen har det hele - inkl. mulighed for 100 pct. digitalt display, der overgår alle andre VW’er. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her