*

Politi og retsvæsen

Østjyderne indleverede 1700 våben

Hele juni gav Østjyllands Politi frit lejde til at indlevere ulovlige våben og fik dermed fat 1700 våben.

Østjyderne indleverede alt fra automatvåben til håndgranater. Arkivfoto: Mogens Flindt

Hele juni havde Østjyllands Politikreds lovet frit lejde for østjyder, som ønskede at komme af med deres ulovlige knive, pistoler, geværer og ammunition.
Det var der tilsyneladende mange, der ønskede, da de østjyske politistationer modtog 1700 våben i løbet af måneden.

Politiet i Østjylland kan således melde, at der blevet indleveret alt fra fuldautomatiske våben, store knive til jagtgeværer. Politiet har desuden et par gange været ude og afhente sprængstof og håndgranater ved lokale østjyder.

Politiet kalder tiltaget med frit lejde for en succes.

»Hvis man sætter det på spidsen, kan man sige, at det nu er blevet endnu tryggere at bo i Østjylland. For jo færre våben, der ligger rundt omkring i private hjem, jo mindre chance er der for, at de falder i de forkerte hænder og bliver til fare i samfundet. Så stor ros til østjyderne for at aflevere så mange våben« siger politikommissær Gert Bisgaard ved Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.
Han kan desuden oplyse, at de fleste indleverede våben vil blive destrueret, medmindre de er efterlyst eller har historisk interesse for et museum.  

Den 1. juli steg minimumsstraffen for ulovlig våbenbesiddelse fra ét til to år fængsel. Ikke desto mindre opfordrer Gert Bisgaard fortsat til, at man indlevere sit ulovlige våben, selv om frit lejde-måneden er ophørt.  

»Vi kan ikke længere garantere straffrihed, men vi foretager en konkret vurdering af hver henvendelse for at se, om der kan være formildende omstændigheder,« siger han.  

Tallene for resultatet af Frit Lejde i Østjyllands politikreds:

  • Skydevåben: 792 (pistoler, geværer o.l.)
  • Luft- og fjedervåben: 163 (luftgeværer, luftpistoler o.l.)
  • Blankvåben: 554 (knive, sværd, dolke o.l.)
  • Eksplosivstoffer: 197 (sprængstof o.l.)

Andet: 108 (dækker typisk over forskellige former for ammunition, fx tæller en kasse med patroner for 1)

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Hurra, så lyttede de

Kate Runge, byrådskandidat for Venstre, tidl. embedslæge
Jeg blev glad, da jeg læste Ældreministeriets udmelding, at plejen af ældre mennesker på plejehjem eller i eget hjem skal være mere ”værdig”, og at kvaliteten skal sikres med et nyt videnscenter, et rejsehold og et nyt, uafhængigt tilsyn.

Debat: Vision for regionernes it-udvikling

Rasmus Foged (AL), spidskandidat til Region Midtjylland, Aarhus | Karina Enggaard (AL), kandidat til Region Midtjylland, Favrskov

KV17: Syddjurs – en del af noget større

Jan Kjær Madsen (R), byrådsmedlem i Syddjurs
Vi skal arbejde for, at vi binder vores kommune op i en større sammenhæng med en politik for en grøn omstilling og -udvikling.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her