*

Politi og retsvæsen

Østjyderne indleverede 1700 våben

Hele juni gav Østjyllands Politi frit lejde til at indlevere ulovlige våben og fik dermed fat 1700 våben.

Østjyderne indleverede alt fra automatvåben til håndgranater. Arkivfoto: Mogens Flindt

Hele juni havde Østjyllands Politikreds lovet frit lejde for østjyder, som ønskede at komme af med deres ulovlige knive, pistoler, geværer og ammunition.
Det var der tilsyneladende mange, der ønskede, da de østjyske politistationer modtog 1700 våben i løbet af måneden.

Politiet i Østjylland kan således melde, at der blevet indleveret alt fra fuldautomatiske våben, store knive til jagtgeværer. Politiet har desuden et par gange været ude og afhente sprængstof og håndgranater ved lokale østjyder.

Politiet kalder tiltaget med frit lejde for en succes.

»Hvis man sætter det på spidsen, kan man sige, at det nu er blevet endnu tryggere at bo i Østjylland. For jo færre våben, der ligger rundt omkring i private hjem, jo mindre chance er der for, at de falder i de forkerte hænder og bliver til fare i samfundet. Så stor ros til østjyderne for at aflevere så mange våben« siger politikommissær Gert Bisgaard ved Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.
Han kan desuden oplyse, at de fleste indleverede våben vil blive destrueret, medmindre de er efterlyst eller har historisk interesse for et museum.  

Den 1. juli steg minimumsstraffen for ulovlig våbenbesiddelse fra ét til to år fængsel. Ikke desto mindre opfordrer Gert Bisgaard fortsat til, at man indlevere sit ulovlige våben, selv om frit lejde-måneden er ophørt.  

»Vi kan ikke længere garantere straffrihed, men vi foretager en konkret vurdering af hver henvendelse for at se, om der kan være formildende omstændigheder,« siger han.  

Tallene for resultatet af Frit Lejde i Østjyllands politikreds:

  • Skydevåben: 792 (pistoler, geværer o.l.)
  • Luft- og fjedervåben: 163 (luftgeværer, luftpistoler o.l.)
  • Blankvåben: 554 (knive, sværd, dolke o.l.)
  • Eksplosivstoffer: 197 (sprængstof o.l.)

Andet: 108 (dækker typisk over forskellige former for ammunition, fx tæller en kasse med patroner for 1)

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Overgreb mod kysten

Kai Otto v. Barner, Absalonsgade 43, 2. sal, Aarhus C
Området langs Strandvejen er enestående, derved at den åbne bræmme langs kysten kun i ringe grad brydes af bebyggelse.

Debat: Bilracerbanen på Wedelslund kommer næppe ud af sit pitstop

Jørgen Warberg, Frodes Mark 14, Skovby, Galten
Efter at Tage Nielsen på vegne af den radikale byrådsgruppe tirsdag 20/6 havde meldt et klart nej tak til en Wedelslund Racerbane i et debatindlæg, skete der lige pludseligt noget på den politiske front: SF vaklede.

Debat: Formanden for Strøget svines til af kultureliten efter sin kritik af Aros

Uwe Max Jensen , Jægergårdsgade 152, Aarhus C
Formanden for Gadeforeningen Strøget i Aarhus, Lars Svendsen, har tilladt sig i et (ironisk?) indlæg i gratisavisen Aarhus Onsdag at kritisere Aros, Aarhus Kunstmuseum, herunder den tyske kunstner Katharina Grosses værk i Mindeparken.
Restauranter

Casablanca ligner sig selv

Casablanca er genåbnet efter en renovering. Den klassiske franske caféstil er intakt, og køkkenet leverer på et pænt niveau, selv om alt ikke lykkes til perfektion.
Annonce
Redaktionen anbefaler

V: Uambitiøs plan for Mølleparken

Lokalplanforslaget for Møllepark-området giver ikke de oplevelser til aarhusianerne, som var intentionen, mener Venstre. Et hostel vil give masser af liv, siger S-rådmand, der afviser kritikken.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her