*

Politi og retsvæsen

Søgning til tekniske uddannelser i Aarhus vokser markant

På Aarhus Universitet oplever man stor søgning til matematiske og tekniske uddannelser.

På Aarhus Universitet oplever man samme tendens som i resten af landet, når det gælder unges uddannelsesvalg.

Tekniske uddannelser som matematik og datalogi er blandt de studieretninger, som har oplevet den største stigning i antallet af ansøgere sammenlignet med sidste år.

- De unge har i mine øjne altid været fornuftige og tænkt langt frem, men det ser ud til, at de har gjort det i endnu højere grad i år, siger prorektor Berit Eika.

Hun kan til gengæld se, hvordan fag som antropologi og religionsvidenskab tilsyneladende ikke er så populære som tidligere.

Der er stadig brug for dygtige humanister, men pressen har bragt flere historier om arbejdsløse humanister, og det spiller formentlig ind, siger hun.

Antallet af ansøgere, der har matematikstudiet på Aarhus Universitet som førsteprioritet, er steget fra 72 til 104, svarende til en stigning 44 procent.

På samme måde har datalogistudiet oplevet en vækst på 20 procent, mens matematik-økonomi står øverst på ønskesedlen hos 29 procent flere end sidste år.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Bilracerbanen på Wedelslund kommer næppe ud af sit pitstop

Jørgen Warberg, Frodes Mark 14, Skovby, Galten
Efter at Tage Nielsen på vegne af den radikale byrådsgruppe tirsdag 20/6 havde meldt et klart nej tak til en Wedelslund Racerbane i et debatindlæg, skete der lige pludseligt noget på den politiske front: SF vaklede.

Debat: Formanden for Strøget svines til af kultureliten efter sin kritik af Aros

Uwe Max Jensen , Jægergårdsgade 152, Aarhus C
Formanden for Gadeforeningen Strøget i Aarhus, Lars Svendsen, har tilladt sig i et (ironisk?) indlæg i gratisavisen Aarhus Onsdag at kritisere Aros, Aarhus Kunstmuseum, herunder den tyske kunstner Katharina Grosses værk i Mindeparken.

Debat: Overgreb mod kysten

Kai Otto v. Barner, Absalonsgade 43, 2. sal, Aarhus C
Området langs Strandvejen er enestående, derved at den åbne bræmme langs kysten kun i ringe grad brydes af bebyggelse.
Restauranter

Casablanca ligner sig selv

Casablanca er genåbnet efter en renovering. Den klassiske franske caféstil er intakt, og køkkenet leverer på et pænt niveau, selv om alt ikke lykkes til perfektion.
Annonce
Redaktionen anbefaler

V: Uambitiøs plan for Mølleparken

Lokalplanforslaget for Møllepark-området giver ikke de oplevelser til aarhusianerne, som var intentionen, mener Venstre. Et hostel vil give masser af liv, siger S-rådmand, der afviser kritikken.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her