*

Politi og retsvæsen

Søgning til tekniske uddannelser i Aarhus vokser markant

På Aarhus Universitet oplever man stor søgning til matematiske og tekniske uddannelser.

På Aarhus Universitet oplever man samme tendens som i resten af landet, når det gælder unges uddannelsesvalg.

Tekniske uddannelser som matematik og datalogi er blandt de studieretninger, som har oplevet den største stigning i antallet af ansøgere sammenlignet med sidste år.

- De unge har i mine øjne altid været fornuftige og tænkt langt frem, men det ser ud til, at de har gjort det i endnu højere grad i år, siger prorektor Berit Eika.

Hun kan til gengæld se, hvordan fag som antropologi og religionsvidenskab tilsyneladende ikke er så populære som tidligere.

Der er stadig brug for dygtige humanister, men pressen har bragt flere historier om arbejdsløse humanister, og det spiller formentlig ind, siger hun.

Antallet af ansøgere, der har matematikstudiet på Aarhus Universitet som førsteprioritet, er steget fra 72 til 104, svarende til en stigning 44 procent.

På samme måde har datalogistudiet oplevet en vækst på 20 procent, mens matematik-økonomi står øverst på ønskesedlen hos 29 procent flere end sidste år.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Grundskyld for letbane

Ib Christensen, fhv. MEP & MF, Randers

Debat: Vand og Vesterbro

Lone Hindø, byrådskandidat (S), Tåstrupvej 100, Harlev

Debat: Voldumcentret bliver udvidet

Hanne Smedegaard (V), medlem af Byrådet i Favrskov, medlem af Økonomiudvalget, formand for Landsbyrådet, Rigtrupvej 64, Voldum, Hadsten
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Musik-Aarhus melder klar til Eskelund

Et forslag om at afsætte 10 mio. kr. til at indrette Eskelund som ny koncertplads møder roser fra Northside og en række andre musikaktører. Eskelund indgår i budgetforhandlingerne.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her