*

Politi og retsvæsen

Stedfar til bortført pige: Hun var selv med til at lede politiet på sporet af den mistænkte

En fireårig pige forsvandt fra sin børnehave onsdag. Hun kunne give signalement af mistænkt overgrebsmand.

Søde hunde og chokoladekiks blev ifølge en fireårig piges stedfar brugt til at lokke den lille pige væk fra sin børnehave af en fremmed mand.

Episoden fandt sted onsdag, og siden er en 33-årig mand blevet varetægtsfængslet sigtet for at have bortført og forgrebet sig seksuelt på den fireårige.

Pigen kom tilbage til børnehaven efter cirka en time, og hun har det efter omstændighederne godt. Det fortæller hendes stedfar til DR Østjylland og TV 2 Østjylland.

- Det første hun siger er, at der er en mand, der havde løftet hende over hegnet. Det næste, hun siger, er de yderligere detaljer om, hvad der er sket, siger han til TV 2 Østjylland.

Pigen fortæller ifølge stedfaren, at manden var sød over for hende og havde nogle søde hunde. Han gav hende chokoladekiks, men så gjorde han også noget ved hende, som hun syntes, var ulækkert.

Den fireårig opfører sig, som hun plejer. Hun "smiler, griner og ligner sig selv", men kan dog godt mærke, at noget er anderledes.

- Hun er faktisk glad og smiler, og det er jeg taknemmelig for. Det er først i dag (torsdag, red.), det så småt går op for hende, at den er gal. Hun så sin børnehave i fjernsynet i morges, og da gik det op for hende, siger stedfaren til DR Østjylland.

Familien er taknemmelig for, at pigen er i sikkerhed. Hun var selv med til at lede politiet på sporet af den mistænkte, fordi hun kunne give et godt signalement af ham.

- Der var to hunde i huset, hvor det skete, og allerede inden politiet viste et billede af de to hunde, fortalte hun om farverne og størrelsen på dem, og hvad den ene hed, siger pigens stedfar til DR Østjylland.

- Hun kunne også beskrive hans påklædning og hår, fortæller han.

Den 33-årige mand er kendt af politiet i forvejen, men ikke for lignende sager.

Pigen forsvandt, mens hun var i børnehavens varetægt. Stedfaren bebrejder dog ikke pædagogerne for episoden.

- Min første tanke var, hvordan kan det her ske. Men jeg bebrejder ikke børnehaven noget som helst. De er underbemandet ligesom mange andre steder. Jeg kunne mærke, at de var ude af den og kede af det, siger han til TV 2 Østjylland.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Statslige midler havner hos FN: Ulandsbistand til København

Otto Hansen, pensionist, professor emeritus Hadsten
I en meget ærlig og afslørende artikel i Politiken 11/8 fortæller journalist Jacob Svendsen, at staten årligt betaler 175 mio. kr. til husleje, vedligeholdelse og it til en række FN-kontorer i Københavns Nordhavn med op imod 1.500 ansatte personer.

Gode resultater i Sverige: Aarhus skal have en social investeringsfond

Thomas Medom, politisk leder for SF i Aarhus, social- og beskæftigelsesrådmand
SF foreslår, at Aarhus får en såkaldt social investeringsfond efter svensk forbillede

Trafik: Aflivning af befolkningens transportmuligheder

Hanne Skovrup , førtidspensionist Balle
I mange kommuner amputeres og kvæstes den trafikale infrastruktur.
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her