*

Politi og retsvæsen

Sigtelse: Tre personer har indsmuglet 11,7 tons hash

To mænd og en kvinde fra Sjælland blev onsdag anholdt og sigtet for at have indsmuglet 11,7 tons hash fra Spanien til Danmark. Politiet har efterforsket personerne i 10 måneder.

Tre personer er sigtet for at have smuglet en stor mængde hash fra Spanien til blandt andet Danmark. Den ene af de anholdte sættes også i forbindelse med en anden sag om hash fra sidste år. Foto: Finn Frandsen

Mindst 11,7 ton hash er blevet indsmuglet fra Spanien til Danmark - herunder til Aarhus.

To mænd på 36 og 41 år samt en kvinde op 38 år blev onsdag anholdt i sagen, efter at Østjyllands Politi gennem de sidste 10 måneder i samarbejde med Task Force Vest, Task Force Øst og spansk politi har kørt en intensiv efterforskning mod de to mænd, som er blevet sigtet for indsmuglingen af den store mængde hash.

Indsmuglingen af den store mængde hash fra Spanien er sket via lastbiler, hvorefter det er videresolgt i det kriminelle miljø blandt andet her i landet.

Narkosag fra Slagelse vokser - yderligere fire anholdt

De tre personer blev anholdt onsdag formiddag omkring klokken 10.30 i en større koordineret aktion mod flere adresser på Sjælland.

Over én million kroner blev desuden beslaglagt under anholdelsesaktionen, oplyser Østjyllands Poiliti.

Politiet mener, at den 36-årige, der bor på Sjælland, er hovedmanden bag indsmuglingen, hvilket han er også er blevet sigtet efter.

Den 41-årige mand, ligeledes bosiddende på Sjælland, er blevet sigtet for medvirken til indsmuglingen af hash samt for at være i besiddelse af et automatvåben og en pistol.

Kvinden på 38 år, også fra Sjælland, er sigtet for medvirken til indsmuglingen.

I en sag fra april sidste år, hvor en lastbil med 18,5 ton appelsiner og 500 kg hash ombord blev stoppet i Herfølge, menes den 36-årig formodet hovedmand også at være bagmanden.

Yderligere to mænd kræves fængslet i østjysk narkosag

Dengang blev de to lastbilchauffører fra Italien og Spanien idømt henholdsvis et år og tre måneders fængsel og tre års fængsel.

Modtageren af forsendelsen på de 500 kg hash blev idømt tre års fængsel.

Da politiet mener, at det var den 36-årige mand, der tilbage i april sidste år havde bestilt transporten fra Spanien med hash, er han også blevet sigtet i den sag.

De tre anholdte blev fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Aarhus torsdag formiddag klokken 10.00, hvor alle tre blev varetægtsfængslet i fire uger.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Grundskyld for letbane

Ib Christensen, fhv. MEP & MF, Randers

Debat: Vand og Vesterbro

Lone Hindø, byrådskandidat (S), Tåstrupvej 100, Harlev

Debat: Voldumcentret bliver udvidet

Hanne Smedegaard (V), medlem af Byrådet i Favrskov, medlem af Økonomiudvalget, formand for Landsbyrådet, Rigtrupvej 64, Voldum, Hadsten
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Musik-Aarhus melder klar til Eskelund

Et forslag om at afsætte 10 mio. kr. til at indrette Eskelund som ny koncertplads møder roser fra Northside og en række andre musikaktører. Eskelund indgår i budgetforhandlingerne.
Annonce
Viden
Arkæolog: Bornholmsk kobberfund ændrer vores syn på Stenalderen
Stenalderfolk har været i overraskende tæt kontakt med andre dele af Europa, siger arkæolog efter et nyt kobberfund. Men ikke alle er enige i, at kobberstykket er specielt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her