*

Politik

Kjeld Holm har fået nok - skifter Socialdemokratiet ud med Radikale

Særligt spørgsmålet om kvoteflygtninge har været afgørende for den tidligere biskops beslutning.

Kjeld Holm var biskop i Aarhus i årene 1994 til 2015. Foto: Anders Rye Skjoldjensen

»Jeg er ikke alene. Vi er mange socialdemokrater, der er utilpas ved partiets galoperende ryk til højre i flygtninge- og udlændingepolitikken. Af og til overvejer jeg stærkt efter en menneskealders medlemskab at melde mig ud.«

Sådan lød det i januar sidste år fra forhenværende biskop i Aarhus Kjeld Holm i et debatindlæg i Politiken.

Nu har den 72-årige Kjeld Holm offentliggjort, at han har valgt at skifte Socialdemokratiet ud med Radikale Venstre.

»Det er noget, der har været undervejs i et godt stykke tid. Jeg er blevet mere og mere betænkelig ved og utilfreds med Socialdemokratiets politik. Især flygtninge- og indvandrerpolitikken, som, jeg synes, er blevet værre og værre,« siger han.

Socialdemokraterne har vedtaget partitops flygtningekompromis

Det er særligt partiets støtte til udlændingeminister Inger Støjberg (V), der vil stoppe en mangeårig praksis med at tage imod 500 kvoteflygtninge årligt, og senest burkaforbuddet, som har fået Kjeld Holm til at ville skifte parti.

»Spørgsmålet om kvoteflygtninge var for mig at se fatalt. At et af verdens rigeste samfund ikke kan tage nogle af de allersvageste rystede mig. Det har været helt afgørende for min beslutning,« siger Kjeld Holm.

Også den »defensive« politik på retsområdet samt Socialdemokratiets europapolitik, hvor Kjeld Holm mener, at partiet »ligger på den lade side«, har været udslagsgivende for hans beslutning, forklarer han.

Den forhenværende biskop har været medlem af Socialdemokratiet de seneste 25 år.

»Da jeg meldte mig ind i Socialdemokratiet var det i vid udstrækning på grund af Svend Auken og Flemming Knudsen. Jeg mener, at Socialdemokatiet i dag er et helt, helt andet sted, end det var dengang,« siger han.

De mange år som medlem i Socialdemokratiet har ført mange gode venskaber med sig, påpeger Kjeld Holm.

»Et brud er jo altid noget, der koster lidt. Men jeg har også mange gode venner i Radikale Venstre, som jeg føler, at jeg ligger på linje med,« påpeger han.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lægedækning skal have topprioritet

Henrik Nedergaard, administrerende direktør, Diabetesforeningen
Region Midtjylland er på en skæv kurs i forhold til at styrke den almene lægepraksis. Konsekvenserne kan blive alvorlige.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
En afstikker værd: Det italienske fata morgana-slot midt i Kanalen
Premiere-aktuelle Victoria & Abdul kaster lys over dronningens senere år, og mange af scenerne er filmet på og omkring slottet, hvor det meste står som på Victorias dødsdag. Vi var på besøg. 
Se flere
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her