*

Politik

Politikere vil af med letbaneformand

Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti har ikke længere tillid til bestyrelsesformanden for Aarhus Letbane. Formanden beklager sidste uges forløb, men har opbakning i bestyrelsen til at fortsætte som formand.

Tilliden er væk, og derfor vil Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti have afsat Johnny B. Hansen som bestyrelsesformand for Aarhus Letbane.

Lars Boje Mathiesen, byrådsmedlem i Aarhus for Nye Borgerlige er pikeret over, at formanden ikke orienterede de øvrige medlemmer i bestyrelsen om, at Trafikstyrelsen sidste onsdag – tre dage før letbanen skulle åbne – meddelte Aarhus Letbane, at den ikke kunne give tilladelse til at sætte letbanen i drift.

»Formanden har ganske enkelt ikke levet op til sit ansvar og orienteret bestyrelsen på ansvarlig vis. Når en formand undlader at orientere visse medlemmer så vigtig viden som tilfældet er her, så har jeg mistet tilliden som repræsentant for borgerne. Og derfor har jeg ikke andet valg end at indstille til afskedigelse,« siger Lars Boje Mathiesen, der vil fremsætte sit krav på næste byrådsmøde om 14 dage.

Letbanen kan - måske - være klar i slutningen af oktober

Hans reaktionen kommer efter onsdagens byrådsmøde, hvor forløbet op til aflysningen i 11. time af letbaneåbningen blev diskuteret, og borgmester Jacob Bundsgaard (S) gennemgik en redegørelse, som Aarhus Letbane havde afleveret i mandags.

Aarhus Kommune, der sammen med Region Midtjylland, ejer Aarhus Letbane har to bestyrelsesmedlemmer i letbanebestyrelsen, Kristian Würtz (S) og Bünyamin Simsek (V).

»Formanden har ikke udvist rettighed omhu, for så ville vi jo have en kørende letbane. Og vigtigst så har formanden ikke orienteret bestyrelsen, som han burde før alt for sent. Det er netop derfor vi har folkevalgte i bestyrelsen, så vi som byråd er centralt placeret i processerne. Det svigt er et tillidsbrud,« siger Lars Boje Mathiesen.

Portræt: Letbanens formand er ikke ny på skinnerne

Heller ikke Knud N. Mathiesen (DF) har tillid til formanden.

»Jeg har mistet tilliden til ham totalt. Uanset hvordan man vender og drejer det, er det en formands pligt at informere bestyrelsen, og det har han ikke gjort,« siger byrådsmedlemmet og fortsætter:

»Formanden har et stort problem, at han ikke har informeret bestyrelsen, da han onsdag får en så konkret melding fra Trafikstyrelsen, at man skal aflyse åbningen og ikke får en godkendelse. Det er simpelthen utilgiveligt at man ligger inde med sådan en viden alene,« konstaterer Knud N. Mathiesen, der understreger, at Aarhus' ene medlem af bestyrelsen, Bünyamin Simsek ikke blev informeret.

Johnny B. Hansen oplyser, at han har tænkt sig at blive på sin post som formand, og det har han fået opbakning til i bestyrelsen på et møde torsdag morgen.

Han erkender dog, at det var en fejl, at han ikke orienterede bestyrelsen sidste onsdag.

»Bünyamin Simsek har rejst en kritik over for mig, og den har jeg taget til efterretning. Onsdag i sidste uge var jeg fokuseret på at holde ejerne orienteret, for de stod for de arrangementer, der var i byen, men det havde været hensigtsmæssigt, hvis jeg samtidig havde sikret en grundig orientering af bestyrelsens medlemmer onsdag. Men det gjorde jeg ikke, og det er en kikser,« siger formanden.

Byrådet: Letbanens udsættelse er en træls historie, som skader byen

Han vil nu og fremefter sikre en god orientering af bestyrelsen.

»Der er aftalt en stribe bestyrelsesmøder, og det betyder selvfølgelig, at vi holder vores bestyrelsesmøder hyppigere, end vi ellers gør, og så holder vi løbende bestyrelsen orienteret via mail og telefonkonferencer,« siger Johnny B. Hansen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Randers venter utålmodigt

Simon Ødegaard Simonsen, kandidat i byråd og folketing (V), Vester Boulevard 17, 8920 Randers
Gudenå er med sine 176 km Danmarks længste å, der munder ud i Randers Fjord midt i landets sjette største by, Randers, som dermed bliver delt i to halvdele: den ene del nord for åen/fjorden og den anden del syd for åen/fjorden.

Debat: ”Klemte” cyklister i Nørregade og Nørre Allé

Thomas Kruse, formand for Midtbyens Fællesråd for Latinerkvarteret, Øgaderne og Nørre Stenbro
Åbent brev til rådmand Kristian Würtz: Med stor beklagelse og til vores forundring må vi konstatere, at der ikke er sket afmærkning af cykelsti i Nørregade og Nørre Allé.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her