*

Politik

Byrådsflertal tvinger vandværker ind i frivillig forening

Vandværker i Aarhus Kommune skal være medlem af det kommunale vandplanudvalg, fastslår byrådsflertal.

Der er 28 vandforsyninger i Aarhus Kommune. To af dem er ikke med i Vandplanudvalget. Arkivfoto: Ole Lind

Lokale vandværkerne i Aarhus Kommune skal være medlemmer af den frivillige sammenslutning af kommunens vandværker.

Det vedtog et byrådsflertal onsdag, hvor afdelingen for Teknik og Miljø havde bedt om politikernes mandat til at tvinge Hasselager-Kolt Vandværk og Stavtrup Vandværk til igen at melde sig ind i Vandplanudvalget (VPU). De borgerlige partier Venstre, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti stemte imod forslaget, som derimod fik opbakning fra bl.a. Socialdemokratiet, Enhedslisten og SF.

»Vand har ingen grænser, og det giver ikke mening, hvis man ikke samarbejder om vandmiljøet i Aarhus Kommune,« fastslog byrådsmedlem Jan Ravn Christensen.

Rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S), konstaterede, at grundvandsreserven ikke går op i arealmatrikler.

»Det fornuftigste er at tage højde for grundvandet. Drikkevandsbeskyttelse er fantastisk vigtig,« sagde Kristian Würtz.

Utilfredse bestyrelser

Hasselager-Kolt Vandværk og StavtrupVandværk har meldt sig ud af VPU, fordi bestyrelserne i de to vandværker ikke er tilfredse med vedtægterne i VPU, som er en frivillig sammenslutning af vandforsyningerne i Aarhus Kommune.

»Vi går ind for foreningsfrihed. Vi kan også forstå, at de to vandværker ikke er decideret imod VPU,« sagde rådmand Bünyamin Simsek (V), inden han konstaterede, at Venstre er imod indstillingen,

Det samme er Dansk Folkeparti.

»Man sætter vand over demokratiet. Vi skal passe på, at de demokratiske principper ikke sættes ud af kraft,« sagde byrådsmedlem Knud N. Mathiesen (DF).

Teknik og Miljø mener, at effektiv grundvandsbeskyttelse kun kan ske i et vandsamarbejde, hvor alle vandforsyninger deltager. De to vandværker afviser, at de ikke vil samarbejde om grundvandsbeskyttelse. Sagen handler for de to vandværker især om, at de små, lokale vandforsyninger skal levere penge til vandselskabet Aarhus Vand, der har vetoret og ejes af Aarhus Kommune, og som står for 85 pct. af den samlede vandmængde i VPU-sammenslutningen. De to vandværker forventer, at sagen nu vil ende i en retssag, konstaterede driftsleder Allan Jensen, Hasselager-Kolt Vandværk, efter byrådsmødet.

I Aarhus Kommune er der i alt 28 private og kommunale vandforsyninger.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Sanistål, Danfoss m.fl.: Selvfølgelig skal danskerne fortsat have det bedste drikkevand
Henrik Rasmussen, markedsdirektør, Sanistål | Ole Sander, adm. direktør, FM Mattsson Mora Group Danmark ApS | Per Rømer, adm. direktør, Veltek | Tony Nielsen , sales director, Danfoss | Elly Kjems Hove, branchedirektør, DI Byg
I ”Godkendt til DrikkeVand-ordningen” bør det i høj grad være et spørgsmål om at anvende en forudsigelig testmetode og fastlægge grænseværdierne, så forbrugerne fortsat sikres høj drikkevandskvalitet.
Forsiden lige nu

Kronik: Så opdrag for h… jeres børn

Joachim Nielsen, partner hos Idefilm og Think Big
De bliver små uforskammede og ulidelige sataner uden nogen form for rimelig ydmyghed.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skal ældre og syge uden pårørende overlades til sig selv?

Anette Nellemann Pedersen, sygeplejerske, stud.cand.jur., Aarhus Universitet
3/9 bragte jp.dk en artikel med overskriften: ”Hver anden pårørende hjælper deres ældre og syge, hver dag eller flere gange om ugen”.

Debat: Frustrationer efter fodboldkampen AGF-Lyngby – en hån mod spillets ånd

Ole Juul, tidl. sognepræst, skribent og foredragsholder, Lilleåvænget 6, Hadsten
Mandag aften blev en aldeles uforløst stund, og ærgrelsen over, at en dommer, der åbenbart intet fornemmer af spillets ånd, med en så tåbelig kendelse ødelagde aftenen, sidder i mig endnu.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her