*

Politik

Rådmand var i et halvt år bekendt med sag om muligt misbrug af skattekroner

Det var ikke ny viden for rådmanden i Teknik og Miljø, at der var problemer med bogføringen hos en nu fratrådt topchef.

Siden januar i år har rådmand i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune Kristian Würtz (S) været klar over, at der var problemer med bogføringen af den nu tidligere chef i Center for Miljø og Energi Claus Nickelsens brug af et kommunalt betalingskort.

Som tidligere beskrevet i Jyllands-Posten mistænkte den øverste ledelse i Teknik og Miljø i mere end et år den tidligere topchef for muligt misbrug af skattekroner, men det var først i juni i år, at bilagsrodet kostede Claus Nickelsen jobbet.

Kort forinden fratrædelsen havde advokatfirmaet Bech-Bruun i en intern undersøgelse rettet en hård kritik mod ledelsen for den »manglende sagsbehandling«.

Ifølge firmaet havde den nu fyrede direktør Erik Jespersen »i alvorlig grad« forsømt sine pligter i håndteringen af sagen, der ad flere omgange har ligget stille.

Nu viser det sig, at det ikke kun er direktøren og økonomichef Michael Johansson, som var bekendt med sagen.

Rapport modsiger forklaring

I et interview med JP Aarhus fortæller Kristian Würtz, at han, et halvt år inden at sagen kostede Claus Nickelsen jobbet, blev orienteret om, at der var en række problematiske forhold i bogføringen fra chefens brug af sit kreditkort.

»Jeg bliver orienteret om sagen, da jeg kommer tilbage fra barsel, og på det tidspunkt er direktøren i gang med at undersøge det,« siger rådmanden, der hævder, at hans kendskab til sagen om muligt misbrug af skattekroner har været gransket af revisionsfirmaet EY.

Men en hemmeligholdt rapport fra Bech-Bruun viser, at det ikke er korrekt.

Hverken advokatfirmaet eller EY har ifølge rapporten undersøgt den politiske ledelses rolle i sagen om Claus Nickelsens brug af sit kommunale betalingskort.

Ekspert: Rådmand har ansvar

Anders Drejer, professor ved Institut for Økonomi og Ledelse, Aalborg Universitet, mener, at det er kritisabelt, at der skulle gå et halvt år, fra rådmanden blev orienteret om sagen, til advokatfirmaet blev bestilt til at undersøge forholdene.

»Det er simpelthen for lang tid,« siger professoren, der mener, at rådmanden »aktivt« burde have fulgt op på sagen:

»Det er rigtigt, at rådmanden sådan set ikke skal blande sig i den konkrete sag, når direktøren siger, at han undersøger det. Men som rådmand er det hans ansvar at sikre, at der er en politik for, hvor hurtigt og hvordan kommunen skal reagere, når der opstår sådan en sag.«

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
JP mener: Rådmanden må gå
Evner Kristian Würtz ikke selv at drage den politiske konsekvens, må borgmester Jacob Bundsgaard gøre det.
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Myter og fakta om aldersdiskriminering af seniorer på arbejdsmarkedet

Poul Grosen | Rasmussen, cand.mag., selvstændig ved www.seniorvejen.com Højbjerg
Seniorgruppen er en kompleks størrelse, og barriererne for den findes både hos arbejdsmarkedets parter, hos politikerne og hos seniorerne selv.

Debat: Aarhus er blandt de mest erhvervsfjendtlige kommuner

Kasper Daae, byrådskandidat Liberal Alliance Aarhus
Kun hvis vi skaber et attraktivt miljø for virksomhederne, kan vi sikre, at der i fremtiden er råd til ordentlig kommunal service, skoler og meget mere. Aarhus.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her