*

Politik

Borgmester kritiseres for at tie om letbaneproblemer

Både røde og blå politikere i Aarhus Byråd er harme over, at de ikke i sidste uge fik oplyst, at Trafikstyrelsen ikke ville lade letbanen køre.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) bliver kritiseret af både opposition og eget støtteparti for ikke have informeret byrådet om, at der var problemer med letbanen. Foto: Casper Dalhof

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) bliver kritiseret af både opposition og eget støtteparti for ikke have informeret byrådet om, at der var problemer med letbanen.

De er ekstra fortørnede over den manglende information, da alle byrådspolitikere netop var samlet til budgetforhandlinger i flere dage i sidste uge.

Sikkerhedschef blev fjernet fra letbanen

Som beskrevet i JP Aarhus tirsdag orienterede letbanedirektør Claus Rehfeld Moshøj i onsdags Niels Højberg, stadsdirektør og konstitueret teknisk direktør i Aarhus Kommune om, at Aarhus Letbane netop havde fået besked fra Trafikstyrelsen om, at der ikke kan gives tilladelse til at sætte letbanen i drift, men at letbanen arbejdede på at få en "tilladelse med vilkår", som det skete for Metroen og Øresundsforbindelsen. Det viser sig nu, at Niels Højberg sendte denne viden videre i en sms til Jacob Bundsgaard og teknisk rådmand Kristian Würtz. Det fremgår af et notat, som Højberg har lavet, og som byrådet fik tirsdag morgen sammen med Aarhus Letbanes redegørelse om forløbet op til aflysningen af åbningen den 23. september.

»Når man har den viden, bør borgmesteren gå til byrådet og som minimum orientere teknisk udvalg om situationen. Det er kritisabelt, at det ikke er sket,« siger Venstres politiske ordfører, Gert Bjerregaard, der ville have trukket i håndbremsen i fht. at udbygge letbanen til Aarhus Ø – en aftale som byrådet indgik i fredags i forbindelse med budgetforliget.

Kommune og region var advaret om letbanekoks

Marc Perera Christensen supplerer:

»Jeg sidder tilbage med en grim fornemmelse af, at borgmesteren bevidst har tilbageholdt oplysninger om problemer med letbanen af frygt for de forhandlinger, der var om letbanens anden etape og strækningen på Aarhus Ø.«

Også SF’s Jan Ravn Christensen finder det kritisabelt, at borgmesteren ikke i forbindelse med budgetforhandlingerne torsdag orienterede byrådet.

»Det var det mindste, man kunne have gjort, så folk vidste, hvordan situationen var,« siger SF’eren, der – ligesom DF – med denne viden havde anbefalet at udskyde åbningen.

Borgmester kræver redegørelse efter aflyst letbaneåbning

Forholdt kritikken henviser Jacob Bundsgaard til, at det i en mail fra letbanedirektøren onsdag kl. 17.30 fremgår, at det er sikkert at bruge letbanen – både med og uden forholdsregler:

»Det er den faglige vurdering, jeg støtter mig op af. På den baggrund finder jeg ikke anledning til at orientere byrådet.«

Sagen skal drøftes på et byrådsmøde onsdag.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lægedækning skal have topprioritet

Henrik Nedergaard, administrerende direktør, Diabetesforeningen
Region Midtjylland er på en skæv kurs i forhold til at styrke den almene lægepraksis. Konsekvenserne kan blive alvorlige.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her