*

Kommunalvalg Aarhus
Politik

Det nye byråd skal se på direktøransættelser

Aarhus: Efter kommunalvalget skal byrådet se på nye retningslinjer for direktøransættelser.

Foto: Ilan Brender

Selv om Aarhus Kommune allerede har regler for, hvordan en direktøransættelse skal foregå, så kan der være grund til at se på reglerne igen.

Det konstaterede borgmester Jacob Bundsgaard (S) på onsdagens byrådsmøde, hvor et forslag fra de borgerlige partier blev diskuteret. Partierne V, K, DF og Nye Borgerlige ønsker efter balladen om den udpegede kandidat til jobbet som ny direktør i Teknik og Miljø nye regler, som kan sikre det de fire partier kalder ”fair” betingelser. Borgmesteren fastslog, at de nuværende regler fra 2004 umiddelbart fungerer.

”Jeg er af den opfattelse, at det ikke er nødvendigt at ændre procedurerne. Det handler mere om et samarbejdskodeks i byrådet. Det kan dog være fornuftigt at se på, om proceduren passer til den tid, vi er i nu. Vi er allerede i gang med at se på antallet af instrukser i kommunen, så det vil være naturligt at tage denne med ind,” sagde Jacob Bundsgaard.

Ballade om ny teknik-direktør i Aarhus

For to uger siden afviste de borgerlige partier teknik-rådmand Kristian Würtz (S) kandidat til direktørjobbet i magistraten for Teknik og Miljø. Et af kritikpunkterne var bl.a., at byrådspolitikerne ikke fik tid nok til at sætte sig ind i sagen. Et flertal i byrådet stemte for kandidaten, tidl. folketingsmedlem Pernille Blach Hansen, som dermed fik tilbudt jobbet, men hun valgte at trække sig dagen efter. SF, som stemte for Pernille Blach Hansen, mener, at byrådet bør lave bedre regler.

»Løgn«, »magtmisbrug« og »dårlig dømmekraft«: Borgmester står for skud efter direktørkaos

”Jeg har oplevet, at vi har fået fem minutter til at undersøge en  kandidat, inden vi skulle stemme. Derfor kan der være gode grunde til at se på det igen. Samtidig skal der også være en drøftelse om, hvordan man etisk forholder sig til uenighed om en ansættelse. Det skal det nye byråd se på,” sagde Jan Ravn Christensen (SF), som samtidig påpegede, at ”den sociale kapital smuldrer nok lidt i et byråd op mod et valg”.

Det synspunkt er det konservative byrådsmedlem Marc Perera Christensen enig med ham i. 

En dramatisk direktørdag på rådhuset

”Den sociale kapital bliver altid presset op til et valg. Men det er altid problematisk, når byrådet får en fornemmelse af, at man bare skal rette ind. Der skal være mulighed for at rumme diskussionerne,” sagde Marc Perera Christensen.

Lars Boje Mathiesen, Nye Borgerlige, konstaterede, at byrådets håndtering af ansættelsessagen ikke var køn.

”Med udgangspunkt i det skal vi sørge for at få proceduren ændret  fremadrettet. Derudover blev der kastet med sten. Det var heller ikke kønt. Og hvis vi kan undgå det fremadrettet, så skal vi gøre det. Det var en ubehagelig sag, hvor der ikke var tid til at sætte sig ind i den. Vi skal ikke begå den samme dumhed igen,” sagde Lars Boje Mathiesen.

Forslaget blev sendt til behandling i magistraten.

Den tidligere direktør i Teknik og Miljø blev afskediget som følge af konklusionerne i en rapport vedrørende forholdene i Center for Byens Anvendelse og Natur og Vejservice, Teknik og Miljø. Ansættelsen af en ny direktør er nu udskudt indtil  den kommende rådmand for teknik og miljø er kendt efter kommunevalget den 21. november.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Hurra, så lyttede de

Kate Runge, byrådskandidat for Venstre, tidl. embedslæge
Jeg blev glad, da jeg læste Ældreministeriets udmelding, at plejen af ældre mennesker på plejehjem eller i eget hjem skal være mere ”værdig”, og at kvaliteten skal sikres med et nyt videnscenter, et rejsehold og et nyt, uafhængigt tilsyn.

Debat: Vision for regionernes it-udvikling

Rasmus Foged (AL), spidskandidat til Region Midtjylland, Aarhus | Karina Enggaard (AL), kandidat til Region Midtjylland, Favrskov

KV17: Syddjurs – en del af noget større

Jan Kjær Madsen (R), byrådsmedlem i Syddjurs
Vi skal arbejde for, at vi binder vores kommune op i en større sammenhæng med en politik for en grøn omstilling og -udvikling.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her