*

Politik

Borgerlige: Ballade om direktøransættelser skal undgås

De borgerlige partier i Aarhus Byråd vil have nye retningslinjer ved direktøransættelser.

Byrådsballade om en direktørkandidat i Aarhus Kommune kan formentlig undgås ved at indføre nye retningslinjer for direktøransættelser.

Det mener de borgerlige partier i Aarhus Byråd, som derfor har sendt et forslag om nye ansættelsesprocedurer til behandling på byrådsmødet onsdag. For to uger siden afviste de blå partier teknikrådmand Kristian Würtz’ (S) kandidat, tidl. folketingsmedlem Pernille Blach Hansen, til jobbet som direktør i magistraten for teknik og miljø. Det skete bl.a. med begrundelse om, at kandidaten ifølge de borgerlige manglede kvalifikationer.

»Vi ønsker at undgå en lignende sag. Noget af frustrationen var også, at man som menigt byrådsmedlem ikke havde mulighed for at sætte sig ind i sagen. Hvis der ligger en fast skabelon for ansættelsesproceduren, så kommer der fair betingelser for byrådsmedlemmerne. Der skal være tid til, at man kan sætte sig ind i sagerne,« siger Venstres gruppeformand, Hans Skou, som har stillet forslaget på vegne af Venstre, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Det Konservative Folkeparti.

De fire partier foreslår derfor bl.a., at Aarhus Kommune indfører nye faste retningslinjer, bl.a. tidsmæssigt, for hvornår en direktør-ansættelse skal magistratsbehandles, og hvornår den efterfølgende kan byrådsbehandles.

Godkendt plan

Magistraten i Aarhus Kommune havde godkendt tidsplanen for ansættelsen af den nye teknikdirektør tilbage i juni. Dermed lå det allerede dengang klart, at der ville blive indkaldt til et ekstraordinært magistratsmøde den 30. august kl. 15.30, og at byrådet ville behandle ansættelsen på den lukkede del af byrådsmødet senere på aftenen. De menige byrådsmedlemmer fik indstillingen om kandidaten fremsendt i begyndelsen af byrådsmødet. I løbet af aftenen blev navnet på kandidaten lækket til pressen. Samtidig kom det frem, at der ikke var tale om et enigt ansættelsesudvalg, da rådmand Bünyamin Simsek (V) ønskede en anden ansøger til jobbet. Dagen efter meddelte Pernille Blach Hansen, at hun ikke længere var kandidat til jobbet. Socialdemokratiet, som har beskyldt de borgerlige for at benytte sagen som en del af valgkampen op mod kommunevalget i november, mener, at der ikke er brug for nye regler på området.

»Der er allerede retningslinjer på området. De har fungeret uden problemer siden 2004. Denne sag handler mere om, hvordan man betragter samarbejdskodekset i byrådet. Vi vil i stedet foreslå, at man drøfter samarbejdskodekset i byrådet, når det nye byråd træder sammen efter nytår,« siger Socialdemokratiets politiske ordfører, Peder Udengaard.

Følg
Jyllands-Posten
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Rethink Helhedsplan Tangkrogen

Thomas & Lisbeth Jess Plesner, biologer, Højbjerg

Debat: Lokalplan for Skytternes Hus hastes igennem

Mikael Gravers, medlem af ejerforeningen Møllevejen 21- 27, På vegne af en række ejerforeninger og beboere i Hjortensgade, Saltholmsgade, Mønsgade og Møllevejen, Aarhus C

Debat: Præstationskultur giver psykisk pressede studerende

Kathrine Bork Kruse, psykologistuderende ved AU, Aarhus C
Studerende er gidsler i et præstationssamfund, hvor vi bliver målt og vejet på alle parametre.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Musik-Aarhus melder klar til Eskelund

Et forslag om at afsætte 10 mio. kr. til at indrette Eskelund som ny koncertplads møder roser fra Northside og en række andre musikaktører. Eskelund indgår i budgetforhandlingerne.
Annonce
Send din gamle løbeskade til forsikringen
Har du fået en pludseligt opstået løbeskade inden for de seneste tre år, men ikke gjort mere ved den, så kan du tage skaden op med din ulykkesforsikring. 
Se flere
Musik-Aarhus melder klar til Eskelund
Et forslag om at afsætte 10 mio. kr. til at indrette Eskelund som ny koncertplads møder roser fra Northside og en række andre musikaktører. Eskelund indgår i budgetforhandlingerne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her