*

Kommunalvalg Aarhus
Politik

Borgerlige: Ballade om direktøransættelser skal undgås

De borgerlige partier i Aarhus Byråd vil have nye retningslinjer ved direktøransættelser.

Byrådsballade om en direktørkandidat i Aarhus Kommune kan formentlig undgås ved at indføre nye retningslinjer for direktøransættelser.

Det mener de borgerlige partier i Aarhus Byråd, som derfor har sendt et forslag om nye ansættelsesprocedurer til behandling på byrådsmødet onsdag. For to uger siden afviste de blå partier teknikrådmand Kristian Würtz’ (S) kandidat, tidl. folketingsmedlem Pernille Blach Hansen, til jobbet som direktør i magistraten for teknik og miljø. Det skete bl.a. med begrundelse om, at kandidaten ifølge de borgerlige manglede kvalifikationer.

»Vi ønsker at undgå en lignende sag. Noget af frustrationen var også, at man som menigt byrådsmedlem ikke havde mulighed for at sætte sig ind i sagen. Hvis der ligger en fast skabelon for ansættelsesproceduren, så kommer der fair betingelser for byrådsmedlemmerne. Der skal være tid til, at man kan sætte sig ind i sagerne,« siger Venstres gruppeformand, Hans Skou, som har stillet forslaget på vegne af Venstre, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Det Konservative Folkeparti.

De fire partier foreslår derfor bl.a., at Aarhus Kommune indfører nye faste retningslinjer, bl.a. tidsmæssigt, for hvornår en direktør-ansættelse skal magistratsbehandles, og hvornår den efterfølgende kan byrådsbehandles.

Godkendt plan

Magistraten i Aarhus Kommune havde godkendt tidsplanen for ansættelsen af den nye teknikdirektør tilbage i juni. Dermed lå det allerede dengang klart, at der ville blive indkaldt til et ekstraordinært magistratsmøde den 30. august kl. 15.30, og at byrådet ville behandle ansættelsen på den lukkede del af byrådsmødet senere på aftenen. De menige byrådsmedlemmer fik indstillingen om kandidaten fremsendt i begyndelsen af byrådsmødet. I løbet af aftenen blev navnet på kandidaten lækket til pressen. Samtidig kom det frem, at der ikke var tale om et enigt ansættelsesudvalg, da rådmand Bünyamin Simsek (V) ønskede en anden ansøger til jobbet. Dagen efter meddelte Pernille Blach Hansen, at hun ikke længere var kandidat til jobbet. Socialdemokratiet, som har beskyldt de borgerlige for at benytte sagen som en del af valgkampen op mod kommunevalget i november, mener, at der ikke er brug for nye regler på området.

»Der er allerede retningslinjer på området. De har fungeret uden problemer siden 2004. Denne sag handler mere om, hvordan man betragter samarbejdskodekset i byrådet. Vi vil i stedet foreslå, at man drøfter samarbejdskodekset i byrådet, når det nye byråd træder sammen efter nytår,« siger Socialdemokratiets politiske ordfører, Peder Udengaard.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Opfordring til Folketinget: Udbyg rute 26 fra Aarhus til Viborg – nu

Nils Borring, Borgmester (S), Favrskov Kommune | Steen Vindum, Borgmester (V), Silkeborg Kommune | Torsten Nielsen, Borgmester (K), Viborg Kommune
Etableringen af den planlagte nye rute 26 er en rigtig god idé, og det kan faktisk kun gå for langsomt med at få pengene afsat og spaden i jorden.

Debat: Det skulle ikke kunne lade sig gøre

Elisabeth A. Glenthøj, cand.theol., Præstegyden 5, Samsø

Debat: Klog og visionær fusion

Keld Albrechtsen, bestyrelsesformand, Brabrand Boligforening | Keld Laursen, adm. direktør, Brabrand Boligforening
Meddelelsen om, at Langkær Gymnasium og Aarhus Tech går mod en fusion, er en usædvanlig god nyhed for de unge i Aarhus Vest.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her