*

Kommunalvalg Aarhus
Politik

Udviklingshæmmede smager på arbejdslivet i vaskeri

Socialøkonomisk projekt får nu 50.000 kr. om året pr. medarbejder.

I et socialøkonomisk projekt startet i Brabrand, får udviklingshæmmede mulighed for at smage på arbejdslivet. Arkivfoto: Asger Ryø Borberg/Polfoto

De kalder det selv en øvebane for udviklingshæmmede. »Vaskeriet« er et socialøkonomisk projekt beliggende i Brabrand, hvor udviklingshæmmede kan prøve arbejdslivet af med forskellige jobfunktioner.

Nu har Aarhus Kommune Vaskeriet indgået en aftale om kommunal støtte på forsøgsbasis med Vaskeriet. Fremover kan Vaskeriet få 50.000 kr. pr. deltidsansat person med udviklingshæmning - op til fire ansatte gælder det.

Jobfunktionerne vil variere mellem at folde, tørre eller sætte vasketøj over, lave kaffe eller snakke med kunder. Sådan kan de udvikle nogle sociale kompetencer til at komme ud i det rigtige arbejdsmarked, og samtidigt er opgaverne af så varierende karakter, at de kan tilpasses den enkelte efter behov.

»Det er initiativer som Vaskeriet, der skaber den sociale sammenhængskraft i Aarhus. Derfor er jeg glad for, at vi fra kommunal side kan bidrage til, at de udviklingshæmmede mennesker i højere grad kan føle sig inkluderet i vores by,« siger Thomas Medom (SF), rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse.

Debat: Flere handicappede skal i arbejde

Vaskeriet, der har adresse på Anettesvej i Brabrand, har fået sin første erhvervskunde og to medarbejdere er blevet ansat. Projektet startede ved udgangen af 2016 efter et flerårigt ønske fra de to initiativtagere, socialpædagogerne Pia Stabell Hjort og Katrine Knudsen, om at give de udviklingshæmmede nogle gode oplevelser med at arbejde.

»De ansatte bliver en del af et fællesskab, hvor de opbygger sociale kompetencer og lærer, at deres bidrag betyder noget, og at netop han eller hun er en vigtig og nødvendig del af fællesskabet,« siger Pia Stabell Hjort, en af initiativtagerne.

Efter et år vil projektet blive evalueret af Aarhus Kommune i forhold til tilskuddet.

Debat: Mennesker med handicap er en del af samfundet

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Hvem er de private investorer, der vil bygge en ny lufthavn?

Per Hovgaard, Niels Bohrs Vej 28, Viby J
I mange år er det ikke lykkedes at sætte navne på de private investorer, der angiveligt står klar til at skyde penge i en ny lufthavn til Aarhus. Så spørgsmålet er, hvem disse investorer er?

Debat: »Glas og beton ældes ikke med ynde«

Henrik Dahlin, stud.theol., Carl Holst-Knudsens Vej 2, Aarhus C

Debat: Var der også bander dengang?

Kamma Ankjærø, Ny Munkegade 80 Aarhus C
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her