*

Politik

Udviklingshæmmede smager på arbejdslivet i vaskeri

Socialøkonomisk projekt får nu 50.000 kr. om året pr. medarbejder.

I et socialøkonomisk projekt startet i Brabrand, får udviklingshæmmede mulighed for at smage på arbejdslivet. Arkivfoto: Asger Ryø Borberg/Polfoto

De kalder det selv en øvebane for udviklingshæmmede. »Vaskeriet« er et socialøkonomisk projekt beliggende i Brabrand, hvor udviklingshæmmede kan prøve arbejdslivet af med forskellige jobfunktioner.

Nu har Aarhus Kommune Vaskeriet indgået en aftale om kommunal støtte på forsøgsbasis med Vaskeriet. Fremover kan Vaskeriet få 50.000 kr. pr. deltidsansat person med udviklingshæmning - op til fire ansatte gælder det.

Jobfunktionerne vil variere mellem at folde, tørre eller sætte vasketøj over, lave kaffe eller snakke med kunder. Sådan kan de udvikle nogle sociale kompetencer til at komme ud i det rigtige arbejdsmarked, og samtidigt er opgaverne af så varierende karakter, at de kan tilpasses den enkelte efter behov.

»Det er initiativer som Vaskeriet, der skaber den sociale sammenhængskraft i Aarhus. Derfor er jeg glad for, at vi fra kommunal side kan bidrage til, at de udviklingshæmmede mennesker i højere grad kan føle sig inkluderet i vores by,« siger Thomas Medom (SF), rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse.

Debat: Flere handicappede skal i arbejde

Vaskeriet, der har adresse på Anettesvej i Brabrand, har fået sin første erhvervskunde og to medarbejdere er blevet ansat. Projektet startede ved udgangen af 2016 efter et flerårigt ønske fra de to initiativtagere, socialpædagogerne Pia Stabell Hjort og Katrine Knudsen, om at give de udviklingshæmmede nogle gode oplevelser med at arbejde.

»De ansatte bliver en del af et fællesskab, hvor de opbygger sociale kompetencer og lærer, at deres bidrag betyder noget, og at netop han eller hun er en vigtig og nødvendig del af fællesskabet,« siger Pia Stabell Hjort, en af initiativtagerne.

Efter et år vil projektet blive evalueret af Aarhus Kommune i forhold til tilskuddet.

Debat: Mennesker med handicap er en del af samfundet

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vi vil leve op til vores værdier i hjemmeplejen

Kirsten Høgh Obling, viceområdechef Område Midt, Sundhed og Omsorg Aarhus Kommune
Når vi er sammen med ældre borgere i hjemmeplejen i Aarhus, handler det for os om de tre værdier troværdighed, respekt og engagement.

Debat: Uddan flere læger

Nicolaj Bang, gruppeformand for De Konservative i Region Midtjylland, Hovedgaden 24, Brabrand
Lægemanglen er massiv og stigende. Længe har vi manglet psykiatere, men nu meldes det, at to af tre lægepraksisser ikke modtager nye patienter.

Debat: Besparelser på børnechecken rammer foreninger

Rabih Azad-Ahmad, spidskandidat for Det Radikale Venstre Aarhus og kulturrådmand
Der er ingen tvivl om, at regeringens forslag om at spare på børnechecken vil ramme børn fra familier med smalle pengepunge.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her