*

Politik

HK-formand: Rådmand har vildledt byrådet

HK-formand beskylder teknikrådmand for at have givet forkerte oplysninger i skandalesag, mens Venstres Gert Bjerregaard mener, at rådmanden har det fulde ansvar for fadæsen og bør gå af.

Teknisk rådmand Kristian Würtz (S) har givet byrådet ukorrekte oplysninger om mindst en fyringssag i Teknik og Miljø. Det påstår Hans-Henrik Hansen, formand for HK Kommunal Østjylland, som tirsdag eftermiddag sendte sin kritik til samtlige byrådsmedlemmer. Dermed blev fyringssagerne vedrørende skandalesagen i Teknik og Miljø atter sat på dagsordenen.

Forkerte oplysninger

Fagforeningsformandens reaktion kom i forbindelse med en udtalelse fra Teknik og Miljø til byrådet i forbindelse med Nye Borgerliges forslag om en ekstern undersøgelse af personaleforhold i Teknik og Miljø.

Udtalelsen, dateret den 14. juni 2017, er underskrevet af teknisk rådmand Kristian Würtz (S) og direktøren for Teknik og Miljø, Erik Jespersen, som der nu er indledt en fyringssag imod.

Heri fastslår Kristian Würtz og Erik Jespersen, at afdelingen ikke kan anbefale en undersøgelse. Årsagen er, at alle konkrete personalesager er foregået i dialog med fagforeninger, og at disse ikke har ønsket at genoptage sagerne.

Men begrundelsen er »en lodret løgn«, mener Hans-Henrik Hansen, der allerede sidste år var i dialog med kommunen om et af deres medlemmer, som var blevet fyret under den tidligere forvaltningschef Claus Pedersen.

»Da jeg læste begrundelsen for afslaget, blev jeg meget overrasket. Det har ingen bund i virkeligheden. Vi holdt det første møde den 6. december 2016, hvor Aarhus Kommune var repræsenteret af direktør Erik Jespersen, juridisk chef Christian Mølgaard og HR-chef Hanne Thalund. Dengang rejste vi et mundtligt krav om genansættelse af et vores medlemmer,« siger Hans-Henrik Hansen, der mener, at der kan være tale om flere sager.

»Jeg synes, at det er foruroligende, at en rådmand har haft så lidt føling med sin ledelse i denne her sag,« siger han.

»Vi bliver nødt til at genoptage de seks personalesager.«

Kristian Würtz skriver i en mail til JP Aarhus, at han ikke er bekendt med, at nogle fagforeninger har stillet spørgsmål ved personalesagerne.

»HK – og de øvrige faglige organisationer – har haft mulighed for at rejse sagerne i det fagretlige system for at få afprøvet, om det saglige indhold i sagerne er i orden eller ej. Den mulighed har de mig bekendt ikke gjort brug af,« skriver han.

Kritik fra Venstre

Fagforeningsformanden er ikke den eneste, der kritiserer rådmanden. Venstres politiske ordfører, Gert Bjerregaard, undrer sig stærkt over, at Kristian Würtz frikender sig selv efter den nye rapport, hvor han tværtimod, ifølge Venstre-manden, burde overveje sin politiske fremtid, idet han som politisk leder af afdelingen har et moralsk ansvar for forholdene.

»Med den her meget, meget alvorlige sag, hvor det nu topper op med, at direktøren bliver afskediget, bør rådmanden overveje, om han reelt kan blive siddende, og om der er tillid til ham. Rådmandens dømmekraft er tilsyneladende fuldstændig væk i den her sag,« siger Gert Bjerregaard.

Kristian Würtz afviser kritikken som en gang »politisk polemik«.

Ny undersøgelse skal belyse fyringssager

»I den her sag er Gert Bjerregaard mere ude i et politisk ærinde. Der er blevet lavet en undersøgelse af de spørgsmål, som hele magistraten har forholdt sig til, og sådan må det være,« siger han.

Så vurderer du, at du ikke har noget ansvar i den her sag?

»Det, der er mit ansvar, er at sørge for, at de forhold, der kommer op, at de bliver behandlet korrekt, og der har Ernst & Young været inde at lave en undersøgelse,« siger han og tilføjer, at revisionsfirmaet konkluderer, at der ikke er anledning til kritik af det politiske niveaus ageren.

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

JP mener: Coop har lavet selvmål

Hvad er mon den dybere mening med at lade sig spænde for den løbende kampagne mod dansk landbrug?
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Randers venter utålmodigt

Simon Ødegaard Simonsen, kandidat i byråd og folketing (V), Vester Boulevard 17, 8920 Randers
Gudenå er med sine 176 km Danmarks længste å, der munder ud i Randers Fjord midt i landets sjette største by, Randers, som dermed bliver delt i to halvdele: den ene del nord for åen/fjorden og den anden del syd for åen/fjorden.

Debat: ”Klemte” cyklister i Nørregade og Nørre Allé

Thomas Kruse, formand for Midtbyens Fællesråd for Latinerkvarteret, Øgaderne og Nørre Stenbro
Åbent brev til rådmand Kristian Würtz: Med stor beklagelse og til vores forundring må vi konstatere, at der ikke er sket afmærkning af cykelsti i Nørregade og Nørre Allé.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere
Tilpas i både habitsæt og havetøj
Han synes selv, det lyder en smule småborgerligt. Men den konservative aarhusianske politiker Marc Perera Christensen elsker at slå græs, fodre kanariefugle og male legehuset i familiens store have, når han holder fri. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her