*

Politik

Interne mails: Kommunal topledelse var bekendt med kontroversiel sag

I modstrid med hvad der tidligere er forklaret, kendte den øverste ledelse i Teknik og Miljø i halvanden måned til en personalesag, der senere kostede topchef jobbet.

Direktøren for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Erik Jespersen, vil ikke kommentere de nye oplysninger. Foto: Casper Dalhoff

En række interne dokumenter modsiger nu den forklaring, som direktøren i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Erik Jespersen, har givet offentligheden i en sag om den bortviste forvaltningschef Claus Pedersen, der er mistænkt for underslæb, tjenesteforsømmelse og for at have modtaget bestikkelse.

Som tidligere beskrevet i JP Aarhus var det en to år gammel personalesag, som i november sidste år kostede Claus Pedersen sit job som chef i Center for Byens Anvendelse. Erik Jespersen har forklaret, at han ikke kendte til personalesagen, før den tidligere chef tilsyneladende selv fortalte direktøren om sagen den 28. oktober sidste år. Men nye dokumenter fortæller en anden historie.

Direktør blev orienteret

Halvanden måned forinden, den 7. september 2016, modtog Erik Jespersen en mail fra Claus Pedersen, som bad om hjælp til at besvare en række spørgsmål fra Århus Stiftstidende om bl.a. den konkrete personalesag.

Udover Erik Jespersen blev mailen også sendt til økonomichef Michael Johansson, anlægschef Trine Buus Karlsen, HR-chef Hanne Thalund og kommunikationschef Sune Bové, som dagen efter sendte et forslag til direktøren og økonomichefen med svar på Århus Stiftstidendes spørgsmål. Han skrev, at han snarest »kommer forbi« Erik Jespersens kontor.

Frarådede at tale om sagen

Dokumenterne viser også, at HR-chef Hanne Thalund – modsat den hidtidige forklaring – på det tidspunkt allerede var bekendt med sagen. I en mail til Claus Pedersen dateret den 7. september 2016 skriver hun, at hun »kender til« personalesagen, og at hun fik kendskab til sagen »i forbindelse med en sygefraværsopfølgning«: »Du har selv efterfølgende uopfordret i en samtale med mig henvist til netop denne hændelse, (…) og herunder fortalte du mig også, at du havde orienteret Erik (Jespersen, red.) om det passerede.

Kommunal topchefs fyringsgrundlag var ikke ny viden

Jeg gør derefter ikke yderligere,« skriver hun bl.a. i mailen, hvori hun fraråder Claus Pedersen at referere til sagen over for pressen. Hverken Erik Jespersen, Hanne Thalund, Michael Johansson eller Sune Bové har ønsket at kommentere oplysningerne. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Trine Buus Karlsen eller Claus Pedersen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Mere beton, mindre by: Er kommuneplanforslaget luft og spin?

Thomas Kruse, aktiv i Midtbyens Fællesråd for Latinerkvarteret, Øgaderne og Nørrestenbro, Aarhus C
Det ligner, at det er investorerne, som laver lokalplanerne og de tillæg til kommuneplanen, som sætter kommuneplanens gode hensigter ud af kraft. Byråd og Teknisk Udvalg bliver ekspeditionskontorer.

Statslige midler havner hos FN: Ulandsbistand til København

Otto Hansen, pensionist, professor emeritus Hadsten
I en meget ærlig og afslørende artikel i Politiken 11/8 fortæller journalist Jacob Svendsen, at staten årligt betaler 175 mio. kr. til husleje, vedligeholdelse og it til en række FN-kontorer i Københavns Nordhavn med op imod 1.500 ansatte personer.
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Biler
Test: Høj Peugeot i fin form med mindste motor
Vi tester Peugeot 3008, som vi sammenligner i versionerne med de to mindste motorer - en benzinmotor på 130 hk og en dieselmotor på 120 hk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her