*

Politik

Borgermøde: Trafik og fortætning blev temaerne

Stemningen var god og engagementet ligeså, da Viby Fællesråd inviterede borgerne til møde om Vibys fremtid.

150 personer dukkede onsdag op til borgermøde på Viby Bibliotek. Emnet var Vibys fremtid, og engagementet hos de fremmødte var højt, fortæller fællesrådsformand Lars Nikolajsen:

»Det gik aldeles strålende. Vi forventede omkring 75 deltagere, men der kom altså det dobbelte. Vi har virkelig ramt noget, som interesserer folk, og derfor var der også en stor spørge- og kommenteringslyst,« fortæller formanden.

På programmet var et oplæg fra kommuneplanchefen, Niels-Peter Mohr, som forklarede hovedprincipperne i den nye kommuneplan, og teamleder i indledende dialog, Karin Linneberg Bæk, forklarede, hvordan principperne vil kunne forandre Viby i praksis.

Fortætning og trafik

Gennemgående var der en god stemning på mødet, selvom mange gik kritisk til værks, forklarer fællesrådsformanden.

Overordnet set var det principperne om fortætning og højhuse, som deltagerne var mest kritiske overfor.

»Det er ikke et hit, og det bliver det aldrig,« lyder det fra Lars Nikolajsen.

Også trafikforholdene i Viby fik knap så pæne kommentarer med på vejen.

»Planen om at lave en etape af letbanen ud ad Skanderborgvej er ikke alles favorit. Og hver gang vi taler om trafikproblemer, så bliver letbanen holdt frem som løsningen, men den køber folk altså ikke. Det er heller ikke alle, der vil have muligheden for at benytte letbanen,« siger fællesrådsformanden, som dog også kan berette om positive tilkendegivelser fra masserne:

»Det, at man i kommuneplanen vil prøve at passe på det grønne og naturen i vores by, reagerede folk positivt på, ligesom beskeden, om at man vil arbejde mere med tidlig borgerinddragelse, vakte jubel,« siger han og fortsætter:

Kritikpunkterne fra de fremmødte falder meget godt i tråd med det, som kommuneplanchefen oftest møder, når han deltager i borgermøder.

Intet konkret om Viby

Fortætning, trafik og flere parcelhusgrunde er oftest de store kritikpunkter. Sidstnævnte var dog ikke så relevant på Viby-mødet.

Til gengæld kunne han mærke, at nogle af tilhørerne savnede noget mere konkret om lige præcis Vibys fremtid:

»Men der er ikke noget mere konkret at fortælle. Kommuneplanen har ikke en speciel dagsorden for Viby, men hele kommuneplanen kommer Viby ved,« siger han og tilføjer, at der heller ikke ligger konkrete projekter klar for Viby, selvom arkitekter har været fremme i medierne med et bud på fremtidens Viby.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lægedækning skal have topprioritet

Henrik Nedergaard, administrerende direktør, Diabetesforeningen
Region Midtjylland er på en skæv kurs i forhold til at styrke den almene lægepraksis. Konsekvenserne kan blive alvorlige.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her