*

Politik

Borgermøde: Trafik og fortætning blev temaerne

Stemningen var god og engagementet ligeså, da Viby Fællesråd inviterede borgerne til møde om Vibys fremtid.

150 personer dukkede onsdag op til borgermøde på Viby Bibliotek. Emnet var Vibys fremtid, og engagementet hos de fremmødte var højt, fortæller fællesrådsformand Lars Nikolajsen:

»Det gik aldeles strålende. Vi forventede omkring 75 deltagere, men der kom altså det dobbelte. Vi har virkelig ramt noget, som interesserer folk, og derfor var der også en stor spørge- og kommenteringslyst,« fortæller formanden.

På programmet var et oplæg fra kommuneplanchefen, Niels-Peter Mohr, som forklarede hovedprincipperne i den nye kommuneplan, og teamleder i indledende dialog, Karin Linneberg Bæk, forklarede, hvordan principperne vil kunne forandre Viby i praksis.

Fortætning og trafik

Gennemgående var der en god stemning på mødet, selvom mange gik kritisk til værks, forklarer fællesrådsformanden.

Overordnet set var det principperne om fortætning og højhuse, som deltagerne var mest kritiske overfor.

»Det er ikke et hit, og det bliver det aldrig,« lyder det fra Lars Nikolajsen.

Også trafikforholdene i Viby fik knap så pæne kommentarer med på vejen.

»Planen om at lave en etape af letbanen ud ad Skanderborgvej er ikke alles favorit. Og hver gang vi taler om trafikproblemer, så bliver letbanen holdt frem som løsningen, men den køber folk altså ikke. Det er heller ikke alle, der vil have muligheden for at benytte letbanen,« siger fællesrådsformanden, som dog også kan berette om positive tilkendegivelser fra masserne:

»Det, at man i kommuneplanen vil prøve at passe på det grønne og naturen i vores by, reagerede folk positivt på, ligesom beskeden, om at man vil arbejde mere med tidlig borgerinddragelse, vakte jubel,« siger han og fortsætter:

Kritikpunkterne fra de fremmødte falder meget godt i tråd med det, som kommuneplanchefen oftest møder, når han deltager i borgermøder.

Intet konkret om Viby

Fortætning, trafik og flere parcelhusgrunde er oftest de store kritikpunkter. Sidstnævnte var dog ikke så relevant på Viby-mødet.

Til gengæld kunne han mærke, at nogle af tilhørerne savnede noget mere konkret om lige præcis Vibys fremtid:

»Men der er ikke noget mere konkret at fortælle. Kommuneplanen har ikke en speciel dagsorden for Viby, men hele kommuneplanen kommer Viby ved,« siger han og tilføjer, at der heller ikke ligger konkrete projekter klar for Viby, selvom arkitekter har været fremme i medierne med et bud på fremtidens Viby.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Aarhus skal gå forrest i kampen mod psykiske lidelser

Thomas Medom, politisk leder for SF i Aarhus, social- og beskæftigelsesrådmand
Flere og flere unge aarhusianere rammes af psykiske lidelser som stress og angst.

Debat: Hvornår er det fondssvindel?

Per Hovgaard
Det er et brud på min retsbevidsthed, hvis Erhvervsstyrelsen slipper af sted med at give grønt lys til, at Aarhus 2017 kan modtage 24,8 mio. kr. fra en fond, som er oprettet af Aarhus Kommune.
Restauranter

Casablanca ligner sig selv

Casablanca er genåbnet efter en renovering. Den klassiske franske caféstil er intakt, og køkkenet leverer på et pænt niveau, selv om alt ikke lykkes til perfektion.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her