*

Politik

Parcelhusejere skal have én stor have i naturen

Der bliver brygget på en ny plan for Årslev Fælled-området.

Parcelhusejere i Årslev Fælled skal kunne gå direkte ud i naturen fra deres hjem, mener talsmand for Årslev Fælled. Foto: Casper Dalhoff

Årslev Fælled er nu en del af det nye forslag til kommuneplan 2017, som byrådet har sendt i offentlig høring. Det betyder at byrådet, der skal starte næste år, skal begynde en proces om, hvordan området ved Årslev skal tage form, bl.a. med workshops og inddragelse af lokale. Det skriver Århus Stiftstidende.

Planen indebærer bl.a. foreløbigt, at parcelhusejere skal have naturen direkte i deres baghave i et stort fællesområde i stedet for en almindelig have. Det er drømmen om et område, der er miljømæssigt bæredygtigt, der er tænkt ind i planerne.

»Fortætning er et bærende princip i Aarhus Kommunes nye planstrategi. Det vil vi gerne i dialog om, men vi vil ikke gå væk fra princippet om en fælled. Vi må justere på, hvordan man gør det, men grundprincippet er at droppe parcelhuset,« siger Kim Bisgaard, talsmand for Årslev Fælled og en af ophavsmændene til idéen om en moderne fælled i området.

Visionerne for Årslev Fælled-området vil blive udarbejdet i et samarbejde mellem byrådet, Brabrand-Årslev Fællesråd, projektgruppen bag Årslev Fælled, andre projektudviklere, magistratsafdelinger og lodsejere fra området.

Årslev vil finde en helt ny måde at bo på

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Myter og fakta om aldersdiskriminering af seniorer på arbejdsmarkedet

Poul Grosen | Rasmussen, cand.mag., selvstændig ved www.seniorvejen.com Højbjerg
Seniorgruppen er en kompleks størrelse, og barriererne for den findes både hos arbejdsmarkedets parter, hos politikerne og hos seniorerne selv.

Debat: Aarhus er blandt de mest erhvervsfjendtlige kommuner

Kasper Daae, byrådskandidat Liberal Alliance Aarhus
Kun hvis vi skaber et attraktivt miljø for virksomhederne, kan vi sikre, at der i fremtiden er råd til ordentlig kommunal service, skoler og meget mere. Aarhus.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her