*

Politik

Parcelhusejere skal have én stor have i naturen

Der bliver brygget på en ny plan for Årslev Fælled-området.

Parcelhusejere i Årslev Fælled skal kunne gå direkte ud i naturen fra deres hjem, mener talsmand for Årslev Fælled. Foto: Casper Dalhoff

Årslev Fælled er nu en del af det nye forslag til kommuneplan 2017, som byrådet har sendt i offentlig høring. Det betyder at byrådet, der skal starte næste år, skal begynde en proces om, hvordan området ved Årslev skal tage form, bl.a. med workshops og inddragelse af lokale. Det skriver Århus Stiftstidende.

Planen indebærer bl.a. foreløbigt, at parcelhusejere skal have naturen direkte i deres baghave i et stort fællesområde i stedet for en almindelig have. Det er drømmen om et område, der er miljømæssigt bæredygtigt, der er tænkt ind i planerne.

»Fortætning er et bærende princip i Aarhus Kommunes nye planstrategi. Det vil vi gerne i dialog om, men vi vil ikke gå væk fra princippet om en fælled. Vi må justere på, hvordan man gør det, men grundprincippet er at droppe parcelhuset,« siger Kim Bisgaard, talsmand for Årslev Fælled og en af ophavsmændene til idéen om en moderne fælled i området.

Visionerne for Årslev Fælled-området vil blive udarbejdet i et samarbejde mellem byrådet, Brabrand-Årslev Fællesråd, projektgruppen bag Årslev Fælled, andre projektudviklere, magistratsafdelinger og lodsejere fra området.

Årslev vil finde en helt ny måde at bo på

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Statslige midler havner hos FN: Ulandsbistand til København

Otto Hansen, pensionist, professor emeritus Hadsten
I en meget ærlig og afslørende artikel i Politiken 11/8 fortæller journalist Jacob Svendsen, at staten årligt betaler 175 mio. kr. til husleje, vedligeholdelse og it til en række FN-kontorer i Københavns Nordhavn med op imod 1.500 ansatte personer.

Gode resultater i Sverige: Aarhus skal have en social investeringsfond

Thomas Medom, politisk leder for SF i Aarhus, social- og beskæftigelsesrådmand
SF foreslår, at Aarhus får en såkaldt social investeringsfond efter svensk forbillede

Trafik: Aflivning af befolkningens transportmuligheder

Hanne Skovrup , førtidspensionist Balle
I mange kommuner amputeres og kvæstes den trafikale infrastruktur.
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her