*

Politik

Parcelhusejere skal have én stor have i naturen

Der bliver brygget på en ny plan for Årslev Fælled-området.

Parcelhusejere i Årslev Fælled skal kunne gå direkte ud i naturen fra deres hjem, mener talsmand for Årslev Fælled. Foto: Casper Dalhoff

Årslev Fælled er nu en del af det nye forslag til kommuneplan 2017, som byrådet har sendt i offentlig høring. Det betyder at byrådet, der skal starte næste år, skal begynde en proces om, hvordan området ved Årslev skal tage form, bl.a. med workshops og inddragelse af lokale. Det skriver Århus Stiftstidende.

Planen indebærer bl.a. foreløbigt, at parcelhusejere skal have naturen direkte i deres baghave i et stort fællesområde i stedet for en almindelig have. Det er drømmen om et område, der er miljømæssigt bæredygtigt, der er tænkt ind i planerne.

»Fortætning er et bærende princip i Aarhus Kommunes nye planstrategi. Det vil vi gerne i dialog om, men vi vil ikke gå væk fra princippet om en fælled. Vi må justere på, hvordan man gør det, men grundprincippet er at droppe parcelhuset,« siger Kim Bisgaard, talsmand for Årslev Fælled og en af ophavsmændene til idéen om en moderne fælled i området.

Visionerne for Årslev Fælled-området vil blive udarbejdet i et samarbejde mellem byrådet, Brabrand-Årslev Fællesråd, projektgruppen bag Årslev Fælled, andre projektudviklere, magistratsafdelinger og lodsejere fra området.

Årslev vil finde en helt ny måde at bo på

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
Debat: Tænk på naturen – men tænk i det hele taget først
Poul Andersen, formand for Hærvejskomitéen medlem af regionsrådet for Syddanmark og tidl. MF (S)
Folketingsmedlem Anni Matthiesen (AM) (V) fra Grindsted-området taler i JP 12/6 for at føre den nye midtjyske motorvej vest om Billund, for vi skal tænke på naturen.
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Bekymring for forurenet drikkevand hviler på et forkert grundlag

Niels Peter Nørring, områdedirektør i Landbrug & Fødevarer
Richard Thomsen og John Graversgaard fra Gruppen Rent Drikkevand i Beder-Malling anslår den forsonlige tone over for landbruget i deres indlæg i JP Aarhus 19/6 om den såkaldte Beder-sag.

Debat: Børnefamilier lider under boligbyggeri i midtbyen

Sara Stegger Ledaal , cand.pæd. i pædagogisk antropologi Valdemarsgade 20 nr. 310, Aarhus C
Hvorfor tillader Aarhus Kommune byggeri i midtbyen, hvor vi i forvejen bor klos op ad hinanden?

Debat: Malingen i Mindeparken og ødelæggelse af naturen

Peter Bisgaard, civ.ing. Hornslet
Mon ikke malingen i Mindeparken skulle minde om den nutidige ødelæggelse af naturen, som mange mener, at specielt landbruget er årsag til.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her