*

Politik

Beboere har samlet 1.400 underskrifter for et letbanestop ved Den Permanente

Risskov-beboere vil have et letbanestop ved badeanstalten. Teknikrådmanden er ikke afvisende.

Badeanstalten Den Permanente er populær både for sommer gæster og vinterbadere, så beboerne ser gerne et letbanestop ved badeanstalten. Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup

»Det vil jo være en ting, som alle i Aarhus kan få glæde af.«

Det siger Viggo Jonasen, beboer i Risskov og aktiv i en beboergruppe, som kæmper for at få oprettet et letbanestop ved Den Permanente.

Beboerne har samlet omkring 1.400 underskrifter, og gruppen skal på mandag mødes med teknikrådmand Kristian Würtz (S) for at overbringe underskrifterne og fremlægge idéen for rådmanden, der også er medlem af Aarhus Letbanes bestyrelse.

»Når de nu alligevel laver en ny letbane, vil det være helt oplagt at lave et stop ved Den Permanente, hvor der kommer rigtig mange mennesker om sommeren. De skal enten bruge cykel eller bil for at komme der, og derfor vil det være en gevinst med et letbanestop,« siger Viggo Jonasen.

Nærbanen har tidligere haft et stoppested ved Den Permanente, men det blev nedlagt i 2005 for at afkorte køretiden på banen.

»Dengang kunne man spare tid på det, men med el-drevne letbanetog er accelerationen langt bedre, så et ekstra stop vil ikke forsinke meget,« vurderer Viggo Jonasen, der udover at være aktiv Risskov-beboer også er tidligere byrådsmedlem for både VS, SF og Den rød-grønne fællesliste.

Interessant forslag

Rådmand Kristian Würtz (S) er ikke afvisende:

»Det er et interessant forslag, som jeg glæder mig til at høre mere om. Vinterbaderne ved Den Permanente er jo en af byens største foreninger, så der kommer rigtig mange mennesker i området, men samtidig skal vi også overveje, hvor mange stoppesteder, vi skal have på letbanen af hensyn til rejsetiden,« siger rådmanden.

Han oplyser desuden, at det allerede er besluttet, at der skal være et stoppested nedenfor grunden ved Psykiatrisk Hospital, hvor der skal bygges boliger.

Rådmanden oplyser også, at han ser antallet af stoppesteder på letbanen som en dynamisk proces, hvor der også efter letbanens start kan overvejes nye stoppesteder.

»Jeg tror, at vi løbende kommer til at vurdere, hvor der skal være stoppesteder i forhold til passagergrundlaget og den samlede rejsetid,« siger han.

Letbanen er ejet af Aarhus Kommune og Region Midtjylland i fællesskab, så det vil ifølge rådmanden være de to parter, der skal beslutte antallet af stoppesteder på banen i samråd med Midttrafik, der er ansvarlig for køreplanen.

Hos Midttrafik oplyser gruppeleder Ole Sørensen, at ønsket om en genåbning af Den Permanente drøftes med Aarhus Kommune, og han tilføjer, at forslaget bl.a. skal vurderes i lyset af det nye standsningssted ved Psykiatrisk Hospital, der ligger tættere på Den Permanente end Østbanetorvet, som ifølge den nuværende plan er nærmeste stoppested.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Mere beton, mindre by: Er kommuneplanforslaget luft og spin?

Thomas Kruse, aktiv i Midtbyens Fællesråd for Latinerkvarteret, Øgaderne og Nørrestenbro, Aarhus C
Det ligner, at det er investorerne, som laver lokalplanerne og de tillæg til kommuneplanen, som sætter kommuneplanens gode hensigter ud af kraft. Byråd og Teknisk Udvalg bliver ekspeditionskontorer.

Trafik: Aflivning af befolkningens transportmuligheder

Hanne Skovrup , førtidspensionist Balle
I mange kommuner amputeres og kvæstes den trafikale infrastruktur.
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Biler
Test: Høj Peugeot i fin form med mindste motor
Vi tester Peugeot 3008, som vi sammenligner i versionerne med de to mindste motorer - en benzinmotor på 130 hk og en dieselmotor på 120 hk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her