*

Politik

Beboere foreslår ramper fra Strandvejen mod havnen

En borgergruppe foreslår, at kommunen bygger ramper mod havnen, hvor Strandvejen krydser Marselis Boulevard.

Her ses forslaget til et rampeanlæg ved viadukten ved Marselis Boulevard og Strandvejen. Foto: Borgergruppen bag forslaget

Flere til- og frakørsler mod havnen vil kunne afhjælpe de trafikale problemer, hvor Marselis Boulevard og Strandvejen krydser hinanden. Det mener en gruppe borgere, der netop har sendt et forslag om et rampeanlæg ved Strandvejen til bl.a. Aarhus Havn og Aarhus Byråd.

Knut Randbo fra den gamle følgegruppe til tunnellen samt beboere i Kildegården og grundejerforeninger omkring Strandvejen mener, at løsningen vil have mange fordele.

»Det bliver et regulært kryds i stedet for den lidt forkølede løsning, der er i dag,« siger Knut Randbo, der selv bor på Adolph Meyers Vej.

»De bilister fra Oddervej, som ikke bare kan køre ned ad Sumatravej, kan køre hen til rampen, og så er de ved et kæmpe kryds, hvor de kan dreje til højre ud på Østhavnen. De, der kommer fra havnen, kan dreje op og ind mod byen, fortsætte ad Marselis Boulevard eller køre ud ad Oddervej,« forklarer han og henviser til, at trafikanterne fra Molslinjen både i dag og i fremtiden vil kunne drage nytte af anlægget.

Trafik på Marselis Boulevard, hvor nogen vil bygge en tunnel, andre mener, det er for dyrt.

»De kan enten køre ned i viadukten eller op på rampen. Dvs. at der bliver en meget større kapacitet. Skulle det så være, at det tager tid med tunnelen, vil rampen kunne afhjælpe en voldsom mængde trafik i den mellemliggende periode. Men på sigt kan det blive en fornuftig løsning for hele området,« mener han.

En racerbane

»Trafikken på Strandvejen kunne måske også blive dæmpet lidt. Vi kalder jo området fra Filtenborg Plads til Skansen for ”racerbanen”,« siger Knut Randbo.

Afsenderne har ikke regnet omkostninger, men det bekymrer ham ikke.

»Det vil nok koste nogle millioner, men det er jo småpenge i det store spil med en tunnel til 1,6 mia. kr. Og den dag, man bygger tunnelen, bliver Sumatravej jo lukket,« pointerer han.

Formand for kommunens tekniske udvalg, Camilla Fabricius (S) oplyser, at hun endnu ikke har set forslaget, men roser initiativet.

»Vi har nogle infrastrukturelle udfordringer i Aarhus, og vi modtager gerne input fra borgere og erhvervsliv. Jeg vil med interesse studere forslaget, for det er sund fornuft at afhjælpe trafikproblemerne på det sted både før, under og efter et tunnelbyggeri,« siger hun.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Den skjulte kulturarv

Finn Adamsen, Koglestien 3, Skødshoved

Debat: Den skjulte kulturarv

Villy Fink Isaksen, pensionist, Tilst
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Bolig
»En skønne dag skal vi alle i gang med den sidste oprydning«
Den svenske designer Margareta Magnusson er aktuel med sin bog “Fru Magnusson rydder op!”, hvor hun giver tip til, hvordan man får styr på sine ting og sager. Enten én gang for alle eller løbende. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her