*

Politik

Patient fik erstatning på 8,5 mio. kr.

Syv patienter fik sidste år erstatning på mere end tre mio. kr. fra Region Midtjylland.

Region Midtjyllands samlede udgifter til patienterstatninger faldt i 2016. Til gengæld blev erstatningerne spredt på et stigende antal udbetalinger. Præcist hvor mange udbetalinger har regionen ikke oplyst. Erstatningerne bliver udbetalt til patienter, der kommer til skade i forbindelse med behandling på eks. et offentligt hospital, et privat hospital, hos egen læge eller speciallæge. De spænder fra mindre beløb til den største forsikringsudbetaling til en enkelt patient på 8,5 mio. kr., viser en opgørelse fra Region Midtjylland.

De 13 største forsikringsudbetalinger i 2016 var fra 2 mio. kr., og der blev udbetalt syv erstatninger på mere end 3 mio. kr. Samlet havde Region Midtjylland i 2016 udgifter til patienterstatning på 226 mio. kr. Tallet var året før 239 mio. kr.

JP Aarhus har søgt om aktindsigt i de syv sager, hvor der er udbetalt en erstatning over 3 mio. kr., men anmodningen er blevet afvist af Region Midtjylland. Selv om der er tale om anonymiserede borgere, vurderer regionen, at oplysninger om hospitals navn, afdeling og selve skadeforløbet kan medføre stor risiko for, at borgerne kan blive identificeret. »Oplysning om hospital vil indsnævre det geografiske område kraftigt og oplysning om afdeling vil identificere sygdommen/behandlingen,« skriver Region Midtjylland bl.a. i afgørelsen.

Region Midtjylland har indført en selvrisiko-ordning, således at det enkelte hospital selv bærer en del af erstatningen, 100.000 kr., hvilket skal være med til at skærpe hospitalernes opmærksomhed i forhold til udviklingen på patienterstatningsområdet.

Mens der blev udbetalt mindre i patienterstatning i 2016, kom der til gengæld flere klager over den sundhedsfaglige behandling og tilsidesættelse af patienternes rettigheder i regionen sidste år, fremgår det.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kronik: Hovedfejlen ved DR er ikke en for høj licens

Ole Hyltoft, forfatter, fhv. bestyrelsesmedlem i DR
Fejlene ved DR er for meget popunderholdning, mangel på klassisk dannelse, og at medarbejderne ikke repræsenterer danskernes politiske forskellighed.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Mere beton, mindre by: Er kommuneplanforslaget luft og spin?

Thomas Kruse, aktiv i Midtbyens Fællesråd for Latinerkvarteret, Øgaderne og Nørrestenbro, Aarhus C
Det ligner, at det er investorerne, som laver lokalplanerne og de tillæg til kommuneplanen, som sætter kommuneplanens gode hensigter ud af kraft. Byråd og Teknisk Udvalg bliver ekspeditionskontorer.

Statslige midler havner hos FN: Ulandsbistand til København

Otto Hansen, pensionist, professor emeritus Hadsten
I en meget ærlig og afslørende artikel i Politiken 11/8 fortæller journalist Jacob Svendsen, at staten årligt betaler 175 mio. kr. til husleje, vedligeholdelse og it til en række FN-kontorer i Københavns Nordhavn med op imod 1.500 ansatte personer.
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her