*

Politik

Patient fik erstatning på 8,5 mio. kr.

Syv patienter fik sidste år erstatning på mere end tre mio. kr. fra Region Midtjylland.

Region Midtjyllands samlede udgifter til patienterstatninger faldt i 2016. Til gengæld blev erstatningerne spredt på et stigende antal udbetalinger. Præcist hvor mange udbetalinger har regionen ikke oplyst. Erstatningerne bliver udbetalt til patienter, der kommer til skade i forbindelse med behandling på eks. et offentligt hospital, et privat hospital, hos egen læge eller speciallæge. De spænder fra mindre beløb til den største forsikringsudbetaling til en enkelt patient på 8,5 mio. kr., viser en opgørelse fra Region Midtjylland.

De 13 største forsikringsudbetalinger i 2016 var fra 2 mio. kr., og der blev udbetalt syv erstatninger på mere end 3 mio. kr. Samlet havde Region Midtjylland i 2016 udgifter til patienterstatning på 226 mio. kr. Tallet var året før 239 mio. kr.

JP Aarhus har søgt om aktindsigt i de syv sager, hvor der er udbetalt en erstatning over 3 mio. kr., men anmodningen er blevet afvist af Region Midtjylland. Selv om der er tale om anonymiserede borgere, vurderer regionen, at oplysninger om hospitals navn, afdeling og selve skadeforløbet kan medføre stor risiko for, at borgerne kan blive identificeret. »Oplysning om hospital vil indsnævre det geografiske område kraftigt og oplysning om afdeling vil identificere sygdommen/behandlingen,« skriver Region Midtjylland bl.a. i afgørelsen.

Region Midtjylland har indført en selvrisiko-ordning, således at det enkelte hospital selv bærer en del af erstatningen, 100.000 kr., hvilket skal være med til at skærpe hospitalernes opmærksomhed i forhold til udviklingen på patienterstatningsområdet.

Mens der blev udbetalt mindre i patienterstatning i 2016, kom der til gengæld flere klager over den sundhedsfaglige behandling og tilsidesættelse af patienternes rettigheder i regionen sidste år, fremgår det.

Følg
Jyllands-Posten
Debat: Hvad blev der så ikke penge til i regionens budget?
Flemming Knudsen, regionsrådsmedlem (S) Region Midtjylland, Marselis Boulevard 28, Aarhus C
Da vi gik til forhandlingerne om regionens budget for 2018, vidste vi, at der ikke var et stort råderum til politisk drøftelse, så der skulle prioriteres.
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lægedækning skal have topprioritet

Henrik Nedergaard, administrerende direktør, Diabetesforeningen
Region Midtjylland er på en skæv kurs i forhold til at styrke den almene lægepraksis. Konsekvenserne kan blive alvorlige.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her