*

Politik

Patient fik erstatning på 8,5 mio. kr.

Syv patienter fik sidste år erstatning på mere end tre mio. kr. fra Region Midtjylland.

Region Midtjyllands samlede udgifter til patienterstatninger faldt i 2016. Til gengæld blev erstatningerne spredt på et stigende antal udbetalinger. Præcist hvor mange udbetalinger har regionen ikke oplyst. Erstatningerne bliver udbetalt til patienter, der kommer til skade i forbindelse med behandling på eks. et offentligt hospital, et privat hospital, hos egen læge eller speciallæge. De spænder fra mindre beløb til den største forsikringsudbetaling til en enkelt patient på 8,5 mio. kr., viser en opgørelse fra Region Midtjylland.

De 13 største forsikringsudbetalinger i 2016 var fra 2 mio. kr., og der blev udbetalt syv erstatninger på mere end 3 mio. kr. Samlet havde Region Midtjylland i 2016 udgifter til patienterstatning på 226 mio. kr. Tallet var året før 239 mio. kr.

JP Aarhus har søgt om aktindsigt i de syv sager, hvor der er udbetalt en erstatning over 3 mio. kr., men anmodningen er blevet afvist af Region Midtjylland. Selv om der er tale om anonymiserede borgere, vurderer regionen, at oplysninger om hospitals navn, afdeling og selve skadeforløbet kan medføre stor risiko for, at borgerne kan blive identificeret. »Oplysning om hospital vil indsnævre det geografiske område kraftigt og oplysning om afdeling vil identificere sygdommen/behandlingen,« skriver Region Midtjylland bl.a. i afgørelsen.

Region Midtjylland har indført en selvrisiko-ordning, således at det enkelte hospital selv bærer en del af erstatningen, 100.000 kr., hvilket skal være med til at skærpe hospitalernes opmærksomhed i forhold til udviklingen på patienterstatningsområdet.

Mens der blev udbetalt mindre i patienterstatning i 2016, kom der til gengæld flere klager over den sundhedsfaglige behandling og tilsidesættelse af patienternes rettigheder i regionen sidste år, fremgår det.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Aarhus skal gå forrest i kampen mod psykiske lidelser

Thomas Medom, politisk leder for SF i Aarhus, social- og beskæftigelsesrådmand
Flere og flere unge aarhusianere rammes af psykiske lidelser som stress og angst.

Debat: Hvornår er det fondssvindel?

Per Hovgaard
Det er et brud på min retsbevidsthed, hvis Erhvervsstyrelsen slipper af sted med at give grønt lys til, at Aarhus 2017 kan modtage 24,8 mio. kr. fra en fond, som er oprettet af Aarhus Kommune.
Restauranter

Casablanca ligner sig selv

Casablanca er genåbnet efter en renovering. Den klassiske franske caféstil er intakt, og køkkenet leverer på et pænt niveau, selv om alt ikke lykkes til perfektion.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her