*

Politik

Hver 10. fortryder hjemrejse

13 borgere har siden 2004 fortrudt repatriering til sit hjemland og er vendt tilbage til Aarhus.

Ifølge Aarhus Kommune har 13 ud af 118 repatrierede borgere fra 2004-2015 anvendt deres lovpligtige fortrydelsesret og er vendt tilbage til Aarhus Kommune, fremgår det. Foto: Anita Graversen

Livslang økonomisk støtte fra Danmark er ikke altid lykken for udenlandske borgere, som flytter tilbage til deres oprindelige hjemland.

Godt hver 10. flygtning eller indvandrer har siden 2004 fortrudt såkaldt repatriering til deres hjemland.

Det oplyser Aarhus Kommune i et svar på en forespørgsel fra Dansk Folkeparti i Aarhus Byråd.

Ifølge Aarhus Kommune har 13 ud af 118 repatrierede borgere fra 2004-2015 anvendt deres lovpligtige fortrydelsesret og er vendt tilbage til Aarhus Kommune, fremgår det.

Det er ikke alle borgere, som har fortrydelsesret ved repatriering, og kommunen kan beslutte at kræve hjælpen til repatriering tilbage.

Det er dog ikke sket i de 13 sager, hvor borgerne er vendt tilbage, da Aarhus Kommune i samtlige 13 tilfælde har vurderet, at det ikke var muligt.

Ifølge opgørelsen valgte yderligere 15 borgere at flytte tilbage til deres oprindelige hjemlande i 2016.

Dermed er det samlede antal repatrierede borgere i perioden for 2004-2016 133, som har fået hjælp til bl.a. rejseudgifter, flytning af ejendele, medicin og sygeforsikring i et år i hjemlandet.

Ifølge repatrieringsloven kan ældre udlændinge bl. a. få mellem 2.500 og 3.500 kr. pr. måned i livslang reintegrationsbistand fra staten.

Ældre siger ja til tilbuddet

Og det er især ældre borgere, som har taget imod tilbuddet fra Aarhus Kommune, viser oversigten.

22 borgere var 70-79 år og 27 var 80-90 år, da de flyttede fra Aarhus.

Langt de fleste repatrierede vender hjem efter at have været på kontanthjælp eller førtidspension i Danmark.

Kontant belønning

Ifølge opgørelsen er det hovedsageligt borgere fra Tyrkiet (40), Vietnam (20), Irak (14), Somalia (13) og Colombia (9), der siden 2004 har anvendt ordningen.

I finansloven for 2017 giver staten kommunerne en kontant belønning på 25.000 kr. pr. flygtning eller indvandrer, som vælger at flytte med støtte efter repatrieringsloven.

Pengene fra staten skal tilskynde kommunerne til at styrke vejledningen af borgere, som overvejer at flytte fra Danmark.

Aarhus Kommune konstaterer i besvarelsen til Dansk Folkeparti, at bonusordningen isoleret set ikke vil have afgørende betydning for repatrieringsindsatsen.

Følg
Jyllands-Posten
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Randers venter utålmodigt

Simon Ødegaard Simonsen, kandidat i byråd og folketing (V), Vester Boulevard 17, 8920 Randers
Gudenå er med sine 176 km Danmarks længste å, der munder ud i Randers Fjord midt i landets sjette største by, Randers, som dermed bliver delt i to halvdele: den ene del nord for åen/fjorden og den anden del syd for åen/fjorden.

Debat: ”Klemte” cyklister i Nørregade og Nørre Allé

Thomas Kruse, formand for Midtbyens Fællesråd for Latinerkvarteret, Øgaderne og Nørre Stenbro
Åbent brev til rådmand Kristian Würtz: Med stor beklagelse og til vores forundring må vi konstatere, at der ikke er sket afmærkning af cykelsti i Nørregade og Nørre Allé.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere
Fra ingen til 126 anmeldelser om løsnede hjulbolte
Siden årsskiftet har 126 bilejere anmeldt løsnede hjulbolte til Østjyllands Politi, som har svært ved at gøre noget ved problemet. Autoværksteder i Aarhus melder om et stigende salg af låsebolte. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her