*

Politik

Byrødder tror ikke på Marselis-tunnel foreløbig

11 af 21 byrådsmedlemmer, der har deltaget i JP Aarhus’ rundspørge, forventer, at tunnelprojektet ikke er færdigt inden udgangen af 2021. Borgmesteren tror, den står klar.

Den planlagte tunnel under Marselis Boulevard vil ikke blive klar til brug inden for de næste fem års tid, vurderer halvdelen af de lokalpolitikere, som har svaret i JP Aarhus’ rundspørge. Foto: Casper Holmenlund Christensen

Marselis-tunnelen har lange udsigter. I hvert fald set med flere byrådsmedlemmers briller.

Over halvdelen af de lokalpolitikere, som har deltaget i JP Aarhus’ rundspørge, tror ikke på, at det planlagte tunnelprojekt under Marselis Boulevard er færdiggjort inden for fem år.

På spørgsmålet ”forventer du, at Marselis-tunnelen står klar i løbet af den næste byrådsperiode (2018-2021)”, svarer 11 af 21, der har deltaget i rundspørgen, »nej«. Seks siger »ja«, mens fire svarer »ved ikke«.

Nej-sigerne omfatter hele det politiske spektrum – lige fra tunnelmodstanderne i SF og Enhedslisten til De Konservative og Nye Borgerlige. Selv om flere ikke tror på færdiggørelsen inden for den næste byrådsperiode, regner de med, at der her bliver taget hul på projektet.

»Jeg forventer, at byggeriet er i gang,« lyder det fra Marc Perera Christensen (K).

Faldende opbakning til Marselis-tunnel

Lignende toner kommer fra Camilla Fabrius, formand for Socialdemokraternes byrådsgruppe, hvoraf fem har svaret nej på spørgsmålet:

»Den vil være påbegyndt, men ikke færdig. Vi er stadig afhængige af, at staten giver tilladelse til lån.«

Hun henviser således til, at tunnelprojektet mellem Skanderborgvej og Strandvejen ikke er kommet i gang, fordi Aarhus Kommune har brug for en låneadgang for at kunne gennemføre det 1,5 mia. kr. dyre projekt, som byrådet søsatte i 2008. Denne adgang har økonomi- og indenrigsministeren givet afslag på.

Med denne usikkerhed omkring opstarten af projektet, finder Jacob Bundsgaard det naturligt, at flere byrådsmedlemmer forventer, at tunnelprojektet ikke står klart i den næste byrådsperiode. Men det tror han selv på:

»Jeg vil sige ja, ud fra en betragtning om, at vi er nødt til at få det her på plads,« siger borgmesteren.

Nu havner Marselis-tunnelen igen på byrådets bord

»Det er vores ambition at komme i gang så hurtigt som overhovedet muligt og dermed også så snart, der foreligger en dispositionsadgang fra ministeriet til at lave den investering, som vi har ventet på i mange år efterhånden.«

Jacob Bundsgaard har netop endnu engang kontaktet økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) for at få en dispensation fra lånerammen i 2018-2025 på ca. 800 mio. kr. Han understreger dog, at kommunen har finansieret projektet, men at pengene ikke kommer i kommunekassen så hurtigt, som de skal bruges.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: En venstreøj i drømmeland rykker danskere til højre

Peter Thomsen , Vestre Ringgade 6, Aarhus C
Kom nu venstrefløj. Vær mere nuanceret end bare at gå imod DF i alt, hvad de gør. Ellers underminerer I jeres egen sag og tvinger stemmer til højre.

Debat: Vis børnene, hvad håndværksfaget kan

Birte MacIntyre, Knud Rasmussens Vej 8, Aarhus N
Man forundres over, at der ikke er flere, der interesserer sig for en håndværkeruddannelse.
Restauranter

Tilbage til traktørtiden

Efter en lidt turbulent og usikker tilværelse har Ludvigslyst manifesteret sig som et traditionelt traktørsted nær Julsø ved Silkeborg.
Annonce
Guides til Aarhus
Redaktionen anbefaler
Artikelserie: Byens nye bands

Modest er på vej til Roskilde

Efter fire års udvikling er Aarhus-rockbandet blevet hyret til Roskilde Rising, og bandet har nye numre på vej, som er indspillet hos producer Jens Benz i København.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her