*

Politik

Byrødder tror ikke på Marselis-tunnel foreløbig

11 af 21 byrådsmedlemmer, der har deltaget i JP Aarhus’ rundspørge, forventer, at tunnelprojektet ikke er færdigt inden udgangen af 2021. Borgmesteren tror, den står klar.

Den planlagte tunnel under Marselis Boulevard vil ikke blive klar til brug inden for de næste fem års tid, vurderer halvdelen af de lokalpolitikere, som har svaret i JP Aarhus’ rundspørge. Foto: Casper Holmenlund Christensen

Marselis-tunnelen har lange udsigter. I hvert fald set med flere byrådsmedlemmers briller.

Over halvdelen af de lokalpolitikere, som har deltaget i JP Aarhus’ rundspørge, tror ikke på, at det planlagte tunnelprojekt under Marselis Boulevard er færdiggjort inden for fem år.

På spørgsmålet ”forventer du, at Marselis-tunnelen står klar i løbet af den næste byrådsperiode (2018-2021)”, svarer 11 af 21, der har deltaget i rundspørgen, »nej«. Seks siger »ja«, mens fire svarer »ved ikke«.

Nej-sigerne omfatter hele det politiske spektrum – lige fra tunnelmodstanderne i SF og Enhedslisten til De Konservative og Nye Borgerlige. Selv om flere ikke tror på færdiggørelsen inden for den næste byrådsperiode, regner de med, at der her bliver taget hul på projektet.

»Jeg forventer, at byggeriet er i gang,« lyder det fra Marc Perera Christensen (K).

Faldende opbakning til Marselis-tunnel

Lignende toner kommer fra Camilla Fabrius, formand for Socialdemokraternes byrådsgruppe, hvoraf fem har svaret nej på spørgsmålet:

»Den vil være påbegyndt, men ikke færdig. Vi er stadig afhængige af, at staten giver tilladelse til lån.«

Hun henviser således til, at tunnelprojektet mellem Skanderborgvej og Strandvejen ikke er kommet i gang, fordi Aarhus Kommune har brug for en låneadgang for at kunne gennemføre det 1,5 mia. kr. dyre projekt, som byrådet søsatte i 2008. Denne adgang har økonomi- og indenrigsministeren givet afslag på.

Med denne usikkerhed omkring opstarten af projektet, finder Jacob Bundsgaard det naturligt, at flere byrådsmedlemmer forventer, at tunnelprojektet ikke står klart i den næste byrådsperiode. Men det tror han selv på:

»Jeg vil sige ja, ud fra en betragtning om, at vi er nødt til at få det her på plads,« siger borgmesteren.

Nu havner Marselis-tunnelen igen på byrådets bord

»Det er vores ambition at komme i gang så hurtigt som overhovedet muligt og dermed også så snart, der foreligger en dispositionsadgang fra ministeriet til at lave den investering, som vi har ventet på i mange år efterhånden.«

Jacob Bundsgaard har netop endnu engang kontaktet økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) for at få en dispensation fra lånerammen i 2018-2025 på ca. 800 mio. kr. Han understreger dog, at kommunen har finansieret projektet, men at pengene ikke kommer i kommunekassen så hurtigt, som de skal bruges.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Udvidelse af E45 er højeste prioritet

Michael Aastrup Jensen, folketingsmedlem (V)
En udvidelse af E45 kræver, at de østjyske medlemmer af Folketinget står sammen. Dette burde kunne lade sig gøre på tværs af partiskel.

Debat: JP skyder med løst krudt

Morten Østergaard, politisk leder (R) | Rabih Azah-Ahmad, rådmand i Aarhus (R)
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Mange har sprunget 2017 over

4 af 10 aarhusianere har endnu ikke interesseret sig for kulturhovedstadsåret. Det er som forventet, mener både borgmester og ledelsen af Aarhus 2017.
Annonce
Syv fantastiske oplevelser i Kinas gamle kulturby
Suzhou, som kaldes Østens Venedig på grund af de mange kanaler, rummer nogle af Kinas smukkeste haver, templer og museer med genstande, der fortæller byens flere tusind år lange historie. 
Se flere
Syv fantastiske oplevelser i Kinas gamle kulturby
Suzhou, som kaldes Østens Venedig på grund af de mange kanaler, rummer nogle af Kinas smukkeste haver, templer og museer med genstande, der fortæller byens flere tusind år lange historie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her