*

Politik

Uddannelsesledere i Aarhus frygter nyt uddannelsesloft

Forbud mod dobbeltuddannelser kan forsinke studiestarten og give flere afbrudte uddannelser. På Erhvervsakademi Aarhus vil forbuddet ramme en iværksætteruddannelse.

»Stærkt skadeligt.«

»Uhensigtsmæssig adfærd.«

»Benspænd for hurtig studiestart.«

Der er bekymring hos en række uddannelsesledere i Aarhus, når det gælder regeringens forbud mod dobbeltuddannelser, og en rundspørge viser, at forbuddet vil ramme mindst 200-300 studerende, som sidste år blev optaget med en anden uddannelse. Derudover er der en udbredt bekymring for, at forbuddet kan forsinke studiestarten og give flere afbrudte uddannelser.

Den bekymring har Christian Mathiasen, rektor for Erhvervsakademi Aarhus:

»Vi har eksempler på nogle uddannelser, hvor vi synes, at der er for få studerende, der har tilmeldt sig den afsluttende eksamen her i januar. Vi ved det ikke sikkert endnu, men det er vi ved at undersøge. Det kan være studerende, som vælger ikke at gå op til den afsluttende eksamen, fordi de ikke ved, om de på et tidspunkt får lyst til at tage en anden uddannelse,« siger rektoren.

Forbuddet mod dobbeltuddannelser, der blev vedtaget af regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti i december, gælder fra optaget til sommer, så studerende med en afsluttet uddannelse ikke kan optages på en ny videregående uddannelse.

»Det virker kontraproduktivt«

På Erhvervsakademi Aarhus vil forbuddet ramme en bachelor-uddannelse i innovation og entrepreneurship, der bl.a. retter sig mod ansøgere med en anden uddannelse og lysten til at starte egen virksomhed. Sidste år var det 4 af 70 ansøgere, der havde en anden uddannelse.

»Man får kun ét skud i bøssen«

»Det virker noget kontraproduktivt, for vi vil meget gerne have, at flere studerende fra videregående uddannelser bliver iværksættere, men de kompetencer kan en studerende med en bacheloruddannelse ikke længere få,« siger Christian Mathiasen.

Hos VIA University College viser en optælling, at 115 af de i alt 6.131 ansøgere sidste år ikke ville kunne optages i 2017, da de havde en videregående uddannelse i forvejen.

På Aarhus Universitet havde 140 ansøgere en AU-uddannelse i forvejen, og dertil skal lægges ansøgere med andre uddannelser.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) ønsker ikke at kommentere situationen i Aarhus.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Byrummet er ikke for alle længere

Robert Johannes Ulrich, cand.mag. Aarhus C
I den senere tid har Aarhus Kommune opstillet en række regnbuefarvede bænke i byrummet, formodentlig for at promovere LGBT-bevægelsen, en mindre politisk interesseorganisation.

Debat: Giv Ældrerådet styrke

Jan Radzewicz , formand for Ældrerådet i Aarhus Kommune Plutovej 10, Højbjerg
Alle over 60 år kan stemme ved valget til Ældrerådet den 10.-31. oktober. Rådet er folkevalgt og skal bl.a. rådgive byrådet og kommunen om ældrepolitiske forhold.

Debat: Vi skal tale håndværkerfagene op

Søren Fibiger Olesen, formand for Krifa Klokhøjen 4, Aarhus Nord
Vi vil have flere håndværkere, elektrikere og VVS’ere – men for færre kroner.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Biler
Næsten som originalen: Måske skal din næste Golf være en Polo
Sjette generation af VW Polo opleves bag rattet stort set som den større og dyrere Golf. Bilen har det hele - inkl. mulighed for 100 pct. digitalt display, der overgår alle andre VW’er. 
Se flere
Næsten som originalen: Måske skal din næste Golf være en Polo
Sjette generation af VW Polo opleves bag rattet stort set som den større og dyrere Golf. Bilen har det hele - inkl. mulighed for 100 pct. digitalt display, der overgår alle andre VW’er. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her