*

Politik

Meningsmåling: Alternativet erobrer to pladser i byrådet

Rasmus Nordqvist, Alternativets politiske ordfører, vil gerne vente med at melde partiets lokale mærkesager ud. Arkivfoto: Mathias Svold

Uden et eneste officielt navn på en byrådskandidat eller et kommunalpolitisk partiprogram ser det grønne parti Alternativet ud til at kunne brage ind i Aarhus Byråd ved det kommende kommunalvalg i november 2017.

Alternativet kom i Folketinget ved valget i 2015, og for første gang har JP Aarhus nu taget partiet med i en meningsmåling blandt de aarhusianske vælgere.

Resultatet af målingen, som er foretaget af analyseinstituttet Wilke for JP Aarhus, er, at 7,8 pct. af aarhusianerne ville stemme på Alternativet, hvis der var valg nu. Det svarer til 2 af byrådets i alt 31 mandater og er dermed på niveau med det antal mandater som SF, Det Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti i dag har i byrådet.

»Det vidner om, at vi landspolitisk står godt. Men vi har også partimedlemmer i Aarhus, som er meget aktive lokalt, og det kan mærkes,« siger Rasmus Nordqvist, politisk ordfører for Alternativet.

Kandidatliste til foråret

Først i det tidlige forår i 2017 vil partiet være klar med sin kandidatliste i Aarhus Kommune. Til den tid vil det også stå klart, hvad Alternativet vil kæmpe for lokalt, konstaterer Rasmus Nordqvist.

»Vi går som på landsplan efter en seriøs bæredygtig omstilling og langt mere inddragende demokrati, men de mere præcise lokale mærkesager må vente lidt endnu,« siger Rasmus Nordqvist.

Alternativets partileder Uffe Elbæk har tidligere i år i JP Aarhus fastslået, at partiet ved det kommende kommunalvalg vil gå efter en rådmandspost.

Ifølge Rune Stubager valgforsker og professor, Aarhus Universitet, er Aarhus oplagt en by, hvor Alternativet vil kunne trække stemmer.

»Så længe partiet har vind i sejlene nationalt, vil de også komme ind i byrådet i Aarhus. Men udfordringen for et nystartet parti er, at der er brug for nogle kandidater, som ikke kvajer sig i valgkampen,« siger Rune Stubager, som påpeger, at Alternativet kun kommer i byrådet ved at tage mandater fra de andre partier.

Måling: De største partier i byrådet mister mandater

»Det er spændende, hvem partiet tager mandaterne fra. Det bliver til november ikke nødvendigvis fra Socialdemokratiet, hvor borgmester Jacob Bundsgaard (S) vil få meget positiv presse på grund af kulturhovedstadsåret,« siger Rune Stubager.

Uændret magtforhold

I den nye meningsmåling er det netop Socialdemokratiet, som står til at aflevere to af sine i dag 13 mandater i byrådet til Alternativet.

Det vil dog ikke rokere på magtforholdet i byrådet, hvor Socialdemokratiet forsat er det største parti og fastholder et rødt flertal.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Statslige midler havner hos FN: Ulandsbistand til København

Otto Hansen, pensionist, professor emeritus Hadsten
I en meget ærlig og afslørende artikel i Politiken 11/8 fortæller journalist Jacob Svendsen, at staten årligt betaler 175 mio. kr. til husleje, vedligeholdelse og it til en række FN-kontorer i Københavns Nordhavn med op imod 1.500 ansatte personer.

Gode resultater i Sverige: Aarhus skal have en social investeringsfond

Thomas Medom, politisk leder for SF i Aarhus, social- og beskæftigelsesrådmand
SF foreslår, at Aarhus får en såkaldt social investeringsfond efter svensk forbillede

Trafik: Aflivning af befolkningens transportmuligheder

Hanne Skovrup , førtidspensionist Balle
I mange kommuner amputeres og kvæstes den trafikale infrastruktur.
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her