*

Politik

Så ligger Bering-Beder-vejen fast

Den længe ventede linjeføring for en kommende omfartsvej i Aarhus Syd blev onsdag besluttet af Aarhus Byråd.

Bering-Beder-vejen, som skal forbinde Østjyske Motorvej, E45 og Torshøjvej i nordvest med Oddervej i sydøst, skal placeres på den såkaldt nordligste linjeføring - lige syd for Tranbjerg og Mårslet.

Ifølge Teknik og Miljø skyldes det, at dette forløb bedst opfylder de tiltænkte formål for den 12 km lange vej. Den skal således fuldende den tredje ringforbindelse rundt om Aarhus sammen med E45 og Djurslandsmotorvejen, aflaste en række små veje i sydbyen, hvor den også skal give en god forbindelse mellem nuværende og fremtidige byområder, f.eks. Tranbjerg, Mårslet, Kolt og Beder-Malling.

Bering-Beder-vejen forventes at koste ca. 450 mio. kr. Indtil videre har byrådet afsat godt 100 mio. kr. i 2019 til projektet og er begyndt at spare op til det med 15 mio. kr. om året.

Der er gennemført en offentlig høring, og et gennemgående tema i høringsbidragene fra den offentlige høring er, at mange beboere i området ser fordele ved vejen, men også at man ønsker den placeret så langt væk fra egen bolig som muligt.

Nu skal pengene til den længe ventede vej findes, og tirsdag gik Det Konservative Folkeparti i gang med en kampagne for projektet.

Partiet husstandsomdelte 3.000 postkort med budskabet om, at byrådet skal finde finansiering og tilrette en tidsplan for etableringen af Bering-Bedervejen. Den konservative byrådsgruppe har finansieringen af projektet som sit primære mål for de kommende budgetforhandlinger.

"Budgetforhandlingerne kan ofte opleves som meget fjernt fra hverdagen for mange aarhusianere. Men det er ofte her de afgørende beslutninger træffes. Vi mener at borgerne i det sydlige Aarhus fortjener en afklaring på dette ekstremt vigtig emne" siger byrådsmedlem, 2. viceborgmester Marc Perera Christensen (K) i en pressemeddelelse.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Den skjulte kulturarv

Finn Adamsen, Koglestien 3, Skødshoved

Debat: Den skjulte kulturarv

Villy Fink Isaksen, pensionist, Tilst
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Bolig
»En skønne dag skal vi alle i gang med den sidste oprydning«
Den svenske designer Margareta Magnusson er aktuel med sin bog “Fru Magnusson rydder op!”, hvor hun giver tip til, hvordan man får styr på sine ting og sager. Enten én gang for alle eller løbende. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her