*

Politik

Så ligger Bering-Beder-vejen fast

Den længe ventede linjeføring for en kommende omfartsvej i Aarhus Syd blev onsdag besluttet af Aarhus Byråd.

Bering-Beder-vejen, som skal forbinde Østjyske Motorvej, E45 og Torshøjvej i nordvest med Oddervej i sydøst, skal placeres på den såkaldt nordligste linjeføring - lige syd for Tranbjerg og Mårslet.

Ifølge Teknik og Miljø skyldes det, at dette forløb bedst opfylder de tiltænkte formål for den 12 km lange vej. Den skal således fuldende den tredje ringforbindelse rundt om Aarhus sammen med E45 og Djurslandsmotorvejen, aflaste en række små veje i sydbyen, hvor den også skal give en god forbindelse mellem nuværende og fremtidige byområder, f.eks. Tranbjerg, Mårslet, Kolt og Beder-Malling.

Bering-Beder-vejen forventes at koste ca. 450 mio. kr. Indtil videre har byrådet afsat godt 100 mio. kr. i 2019 til projektet og er begyndt at spare op til det med 15 mio. kr. om året.

Der er gennemført en offentlig høring, og et gennemgående tema i høringsbidragene fra den offentlige høring er, at mange beboere i området ser fordele ved vejen, men også at man ønsker den placeret så langt væk fra egen bolig som muligt.

Nu skal pengene til den længe ventede vej findes, og tirsdag gik Det Konservative Folkeparti i gang med en kampagne for projektet.

Partiet husstandsomdelte 3.000 postkort med budskabet om, at byrådet skal finde finansiering og tilrette en tidsplan for etableringen af Bering-Bedervejen. Den konservative byrådsgruppe har finansieringen af projektet som sit primære mål for de kommende budgetforhandlinger.

"Budgetforhandlingerne kan ofte opleves som meget fjernt fra hverdagen for mange aarhusianere. Men det er ofte her de afgørende beslutninger træffes. Vi mener at borgerne i det sydlige Aarhus fortjener en afklaring på dette ekstremt vigtig emne" siger byrådsmedlem, 2. viceborgmester Marc Perera Christensen (K) i en pressemeddelelse.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Udvidelse af E45 er højeste prioritet

Michael Aastrup Jensen, folketingsmedlem (V)
En udvidelse af E45 kræver, at de østjyske medlemmer af Folketinget står sammen. Dette burde kunne lade sig gøre på tværs af partiskel.

Debat: JP skyder med løst krudt

Morten Østergaard, politisk leder (R) | Rabih Azah-Ahmad, rådmand i Aarhus (R)
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Annonce
Syv fantastiske oplevelser i Kinas gamle kulturby
Suzhou, som kaldes Østens Venedig på grund af de mange kanaler, rummer nogle af Kinas smukkeste haver, templer og museer med genstande, der fortæller byens flere tusind år lange historie. 
Se flere
Syv fantastiske oplevelser i Kinas gamle kulturby
Suzhou, som kaldes Østens Venedig på grund af de mange kanaler, rummer nogle af Kinas smukkeste haver, templer og museer med genstande, der fortæller byens flere tusind år lange historie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her