*

Politik

Alternativets nye folketingskandidat stod bag bombetrussel

Livet handler om at lære af sine fejl, siger folketingskandidat, som tidligere har fremsat bombetrussel.

Mohammad Sabah Ahmad stiller op som folketingskandidat for Alternativet Arkivfoto: Ida Munch

Alternativet opstiller en folketingskandidat, der er tidligere talsmand for den kontroversielle Grimhøjmoske i Aarhus og stod bag bombetrussel, da han gik på universitetet i samme by.

Fakta
 • Navn: Mohammad Sabah Ahmad
 • Alder: 25 år
 • Civilstand: Gift og far til to små sønner
 • Bopæl: Aarhus
 • Karriere: Debattør og direktør i sin egen madvogn, Royal Shawarma Food Truck.
 • Blev 3. april 2016 valgt som folketingskandidat for Alternativet i Storkreds Østjylland med 53 ud af 86 stemmer. Han har været medlem af partiet siden marts 2016.
 • Har tidligere været medlem af Enhedslisten, men meldte sig ud umiddelbart efter folketingsvalget i juni 2015.
 • Var i en kort periode i foråret 2014 talsmand for Grimhøjmoskéen i Aarhus, da formanden for foreningen bag moskéen havde kaldt den danske konvertit og selvmordsbomber Victor Kristensen en helt. Mohammad Ahmad følte sig ført bag lyset af moskéen og forlod posten.
 • Har efterfølgende talt imod Grimhøjmoskéen og har efter eget udsagn modtaget dødstrusler. Arrangerede i efteråret en demonstration mod Islamisk Stat.
 • Som 19-årig blev han dømt for overtrædelse af straffelovens paragraf 266 for at have indtelefoneret en bombetrussel for at undgå en eksamen.

Kilder: Politiken, TV2, Mohammad Ahmad.

Mandag kom det frem, at 25-årige Mohammad Sabah Ahmad stiller op som folketingskandidat for Alternativet trods sin kontroversielle fortid som talsmand.

Tidligere Grimhøj-talsmand er kandidat for Alternativet

Og nu viser det sig, at han også er dømt for en bombetrussel.

- Som teenager fik jeg plettet min straffeattest, da jeg sammen med tre venner - for at undgå en eksamen - indtelefonerede en bombetrussel. Jeg var 19 år, tankeløs, umoden og hensynsløs, og jeg ville gøre det om hundrede gange, hvis jeg kunne.

- Jeg meldte straks efter mig selv til politiet og blev dømt for overtrædelse af straffelovens paragraf 266, skriver Mohammad Sabah Ahmad i et debatindlæg i Politiken.

Støjberg: Alternativet slår armene ud i naivitet

Han nåede at være talsmand for Grimhøjmoskeen i tre dage tilbage i april 2014.

- Jeg vendte mig, som mange andre unge søgende muslimer mod Grimhøj-moskéen. En moské, der er blevet danmarksberømt i flere omgange, skriver han videre.

Han stoppede samarbejdet, da han ikke mente, at imamerne i moskeen var ærlige over for ham.

Valgbarhed
 • Grundloven siger, at man som udgangspunkt skal have en ren straffeattest for at blive valgt til Folketinget:
 • »Valgbar til folketinget er enhver, som har valgret til dette, medmindre vedkommende er straffet for en handling, der i almindeligt omdømme gør ham uværdig til at være medlem af Folketinget,« hedder det.
 • Det er dog Folketinget selv, som afgør, om en valgt kandidat bør miste sin valgbarhed.
Søndag blev han opstillet som folketingskandidat for Alternativet i Storkreds Østjylland, hvor han fortalte om sin fortid. Her blev han valgt med 53 ud af 86 stemmer.

S: Dybt kritisabelt at opstille tidligere Grimhøjtalsmand

Han forventer, at hans opstilling vil skabe en heftig debat og kalder det "sundt og godt".

- Jeg fortalte også, at jeg på ingen måde deler Grimhøj-moskéens politiske og religiøse holdninger og fortolkninger.

- Hverken stening, kvindeundertrykkelse eller lignende radikale tolkninger af islam hører hjemme i et moderne demokratisk samfund som det danske, skriver han.

DF: Naivt at opstille tidligere talsmand for Grimhøj

Han vil derimod arbejde for demokratiske frihedsrettigheder som lighed, ytringsfrihed, religionsfrihed og homoseksuelles rettigheder.

Alternativet: Ex-Grimhøjtalsmand er blevet klogere

Mohammad Sabah Ahmad har tidligere været medlem af Enhedslisten, men var aldrig formelt folketingskandidat for partiet.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Randers venter utålmodigt

Simon Ødegaard Simonsen, kandidat i byråd og folketing (V), Vester Boulevard 17, 8920 Randers
Gudenå er med sine 176 km Danmarks længste å, der munder ud i Randers Fjord midt i landets sjette største by, Randers, som dermed bliver delt i to halvdele: den ene del nord for åen/fjorden og den anden del syd for åen/fjorden.

Debat: ”Klemte” cyklister i Nørregade og Nørre Allé

Thomas Kruse, formand for Midtbyens Fællesråd for Latinerkvarteret, Øgaderne og Nørre Stenbro
Åbent brev til rådmand Kristian Würtz: Med stor beklagelse og til vores forundring må vi konstatere, at der ikke er sket afmærkning af cykelsti i Nørregade og Nørre Allé.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere
Fra ingen til 126 anmeldelser om løsnede hjulbolte
Siden årsskiftet har 126 bilejere anmeldt løsnede hjulbolte til Østjyllands Politi, som har svært ved at gøre noget ved problemet. Autoværksteder i Aarhus melder om et stigende salg af låsebolte. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her