*

Politik

Advarsel: Gellerup kan blive en stat i staten

Det er i Gellerup blevet normalt at løse konflikter uden om politi og myndigheder, lyder advarslen fra en socialarbejder.

Foto: Thomas Priskorn

Flere socialarbejdere, der selv har en anden etnisk baggrund end dansk, advarer om udviklingen i Gellerup.

»Vi er på vej mod et 100 pct. parallelsamfund, hvis man ikke griber ind nu. Det er blevet normalt, at man selv klarer problemerne bag lukkede døre,« siger Wamid Hassan, koordinator i Unge 4 Unge, der laver opsøgende arbejde blandt børn og unge i Gellerup.

Han var i sidste uge en af talerne ved Aarhus Kommunes borgermøde ”Tryg i Gellerup” og ser en tendens til, at bl.a. imamerne i stigende omfang bliver brugt til at løse konflikter.

Mødet blev afholdt med afsæt i efterårets ophedede debat om ghettoer i Danmark.

Dengang advarede politiet i første omgang om stigende tendenser i retning af parallelsamfund. Senere fremlagde politiet statistikker om faldende kriminalitet for også at fremhæve de positive tendenser.

En ungdom fuld af had

Også en anden af talerne ved borgermødet, Fadi Kassem, der er socialmedarbejder ved hotspot-projektet, er bekymret.

»Vi kalder ikke længere en spade for en spade og en skovl for en skovl. Vi er ved at få en ungdom fuld af had, fuld af foragt for det, som vi andre står for. Derfor har politiet og de kommunale myndigheder problemer i dette område,« mener Fadi Kassem.

null
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vi kunne sikre børnene bedre gennem videoovervågning

Niels Elming, Brennerpasset 74, Kolding
DR P1 satte 19/6 pædofile til debat med udsendelsen ”Hvordan stopper vi de pædofile?”.

Debat: Ærgerligt, at godsbanearealet skal ryddes

Line Rothmann, kaospilot Åbyhøj
Aarhusianerne er fortørnede over, at godsbanearealet skal ryddes, og at der nu skal bygges endnu en ny og grim betonbygning.
Restauranter
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her