*

Kommunalvalg Aarhus
Politik

Tvangsfordelte elever klarer sig godt

Tvangsspredning af tosprogede skolebørn med danskproblemer styrker deres sprog og trivsel.

Arkivfoto: Casper Dalhoff

Det konkluderer en ny evaluering af Århus Kommunes særlige ordning, hvor tosprogede skolestartere bliver sprogtestet og efterfølgende fordelt på skoler med færre elever med behov for sprogstøtte.

I fire år har kommunen henvist en række skolestartere til andre skoler end deres lokale skoler, når der har været mere end 20 pct. elever med sprogproblemer.

Evalueringen viser, at fra 0. til 3. klasse har 77 pct. af de henviste børn opnået en markant sproglig fremgang, 14 pct. har en forventelig sproglig fremgang, mens ni pct. ingen sproglig fremgang har. Samtidig hjælper fordelingen til en stærk integration på tværs af kulturer og giver tilfredse forældre, lyder nogle af resultaterne fra analysen.

Glæde hos rådmand

Børne- og ungerådmand Jacob B. Johansen (S) mener, at evalueringen bekræfter, at indsatsen for at fordele eleverne har været rigtig.

»Bedre sprogkundskaber, gode kammerater og støtte fra forældre og lærere giver eleverne et godt afsæt for at klare sig godt i skolen og dermed senere i livet,« siger han i en pressemeddelelse, hvori rådmanden også glæder sig over, at medarbejderne føler sig fagligt klædt på til at tage sig af elevernes behov.

Jacob B. Johansen understreger dog, at der ligger en vigtig opgave i at løfte de elever, som ikke oplever fremgang.

Drillerier og uro

Evalueringen peger desuden på, at det kræver en løbende og fokuseret indsats fra skoler og forvaltning, hvis den positive udvikling skal fortsætte.

Blandt andet oplever nogle elever drillerier og uro i bussen til og fra skole. Det har siden sommerferien været forsøgt løst med en særlig ledsagerordning, hvor skoler og busselskaber sender ekstra personale med busserne.

Otte skoler har været med siden ordningen med at henvise sprogteste børn begyndte i 2006. De otte skoler er: Jellebakkeskolen, Holme Skole, Beder Skole, Elsted Skole, Kragelundskolen, Lystrup Skole, Mårslet Skole og Virupskolen.

null
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vejsystemet i Aarhus sander til

Erik Skals, ingeniør, Jelshøjvænget 15, Højbjerg
Kommunen laver løsninger, der ikke er gennemtænkte, den løser et problem, men skaber samtidig nye andre steder. Der efterspørges overblik og bedre trafikale løsninger, men vi oplever kun lappeløsninger i infrastrukturen.

Debat: Vil nogen lukke Ellekærskolen?

Nels Møller, tidligere skoleleder på Ellekærskolen | Torben Haugaard, tidligere skoleleder på Ellekærskolen
Restauranter
Annonce
Annonce
Ældre Sagen har kæmpet under valgkampen: »Jeg håber, at der blev tænkt på de ældre i stemmeboksen«
Niels Mark fra Ældre Sagens lokalafdeling i Hadsten, der repræsenterer 6.500 ældre fra Favrskov Kommune, har gennem valgkampen kæmpet for de ældre, men kampen fortsætter også efter valgresultatet har tikket ind. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her