*

Politik

Græsrodsbevægelse i protest ved vejkryds

En græsrodsbevægelse demonstrerer ved alle større vejkryds i Århus.

Jeppe Spure Nielsen protesterer mod den siddende regering ved Harald Jensens Plads. Foto: Thomas Lund Hansen

Det er en kold omgang, sådan en morgen kl 7.30, men Jeppe Spure Nielsen og 10 andre mener, at det er i en god sags tjeneste.

Den 35-årige projektkoordinator står ved Harald Jensens Plads med et skilt: "Børn indespærret på asylcentre... et Danmark vi kan li'? X Ny regering - Ja tak".

"Jeg synes, at kræmmermentaliteten er for herskende i Danmark. Folk tænker kun på at få en fladskærm eller bil nummer to, men er det godt nok?" spørger Jeppe Spure Nielsen, der samlede 10 venner til at etablere kampagnen, som han har døbt "KrydsKampagnen".

Frustrationer

Han kunne mærke, at han blev nødt til at komme af med sit budskab på en eller anden måde, ellers ville han blive frustreret. Derfor blev det til den klassiske skiltekampagne, som mange ser på vej til arbejde.

"Jeg kan se, at folk inde i biler kigge en ekstra gang på mig, og hvis der er to i bilen, så går snakken," siger Jeppe Spure Nielsen.

"Vores budskab er, at vi vil have en ny regering, for den vi har nu, er for kynisk og usolidarisk."

Han afviser, at gruppen er partipolitisk, men går med til, at der nok ikke er nogen af de medvirkende, der stemmer på hverken V, K eller O.

"KrydsKampagnen" kører kl 7.30-8.30 til og med valgdagen 13/11.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lægedækning skal have topprioritet

Henrik Nedergaard, administrerende direktør, Diabetesforeningen
Region Midtjylland er på en skæv kurs i forhold til at styrke den almene lægepraksis. Konsekvenserne kan blive alvorlige.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
En afstikker værd: Det italienske fata morgana-slot midt i Kanalen
Premiere-aktuelle Victoria & Abdul kaster lys over dronningens senere år, og mange af scenerne er filmet på og omkring slottet, hvor det meste står som på Victorias dødsdag. Vi var på besøg. 
Se flere
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her