*

Politik

Græsrodsbevægelse i protest ved vejkryds

En græsrodsbevægelse demonstrerer ved alle større vejkryds i Århus.

Jeppe Spure Nielsen protesterer mod den siddende regering ved Harald Jensens Plads. Foto: Thomas Lund Hansen

Det er en kold omgang, sådan en morgen kl 7.30, men Jeppe Spure Nielsen og 10 andre mener, at det er i en god sags tjeneste.

Den 35-årige projektkoordinator står ved Harald Jensens Plads med et skilt: "Børn indespærret på asylcentre... et Danmark vi kan li'? X Ny regering - Ja tak".

"Jeg synes, at kræmmermentaliteten er for herskende i Danmark. Folk tænker kun på at få en fladskærm eller bil nummer to, men er det godt nok?" spørger Jeppe Spure Nielsen, der samlede 10 venner til at etablere kampagnen, som han har døbt "KrydsKampagnen".

Frustrationer

Han kunne mærke, at han blev nødt til at komme af med sit budskab på en eller anden måde, ellers ville han blive frustreret. Derfor blev det til den klassiske skiltekampagne, som mange ser på vej til arbejde.

"Jeg kan se, at folk inde i biler kigge en ekstra gang på mig, og hvis der er to i bilen, så går snakken," siger Jeppe Spure Nielsen.

"Vores budskab er, at vi vil have en ny regering, for den vi har nu, er for kynisk og usolidarisk."

Han afviser, at gruppen er partipolitisk, men går med til, at der nok ikke er nogen af de medvirkende, der stemmer på hverken V, K eller O.

"KrydsKampagnen" kører kl 7.30-8.30 til og med valgdagen 13/11.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Statslige midler havner hos FN: Ulandsbistand til København

Otto Hansen, pensionist, professor emeritus Hadsten
I en meget ærlig og afslørende artikel i Politiken 11/8 fortæller journalist Jacob Svendsen, at staten årligt betaler 175 mio. kr. til husleje, vedligeholdelse og it til en række FN-kontorer i Københavns Nordhavn med op imod 1.500 ansatte personer.

Gode resultater i Sverige: Aarhus skal have en social investeringsfond

Thomas Medom, politisk leder for SF i Aarhus, social- og beskæftigelsesrådmand
SF foreslår, at Aarhus får en såkaldt social investeringsfond efter svensk forbillede

Trafik: Aflivning af befolkningens transportmuligheder

Hanne Skovrup , førtidspensionist Balle
I mange kommuner amputeres og kvæstes den trafikale infrastruktur.
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her