*

Kommunalvalg Aarhus
Politik

Ung mand fra Stilling fører valgkamp fra en kørestol

Kørestol er ingen hindring for 24-årige Martin Andersen fra Stilling, som stiller op til kommunalvalget for Socialdemokratiet.

Martin Andersen går til daglig på HF. Foto: Lokalavisen

»Min morfar var Venstre-mand med stort V. Det var ham, der vækkede min interesse for politik. Han forklarede mig om demokratiet og samfundet og om dansk kultur og historie. Og vi diskuterede rigtig meget, for vi var bestemt ikke enige.«

Havde det ikke været for hans morfar, havde 24-årige Martin Andersen næppe meldt sig ind i et politisk parti allerede i 8. klasse. Men diskussionerne vækkede en interesse for selv at gå aktivt ind i politik.

»Jeg har været aktiv i Socialdemokratiet siden jeg var 17-18 år. Kirsten Brosbøl er mit politiske forbillede. Hun er nærmest min ”mor”, når det handler om politik. Hun har støttet mig hele vejen og givet mig troen på, at det kan lykkes,« fortæller han.

Martins politiske mærksager handler om miljøet, en stærkere Skanderborgmodel med meget mere borgerinddragelse og en bedre ældrepolitik.

Forstår ikke liberal politik

»Den liberale måde at tænke økonomi på er jeg stærkt uenig i. De liberale har en tendens til at tro, at jo mere vi udsulter koen, des mere mælk giver den. Det giver jo ingen mening. Jeg er dybt uenig i det menneskesyn, der ligger bag den tankegang,« fortæller Martin Andersen.

»Jeg kan godt se, at vi måske kan skære lidt visse steder, men hvis vi skærer så meget, at det går ud over kernevelfærden, så nytter det jo ikke. Den form for sparepolitik kan jeg ikke forstå,« konstaterer han.

»Skanderborgmodellen er ikke perfekt, men jeg synes, at de liberale har alt for travlt med at kritisere en model, de selv har været med til at indføre. Hver gang Skanderborgmodellen nævnes i debatten, så bliver den beskrevet som en teknokratmodel. Men modellen er jo tænkt som en måde at inddrage borgerne på, og det synes jeg hellere, man skulle fokusere på. Jeg synes, at man skulle oprette mange flere af de midlertidige udvalg, hvor borgere er med til at træffe politiske beslutninger inden for et område,« forklarer Martin Andersen.

Kørestol kan være en fordel

Hvordan oplever du det at føre valgkamp fra en kørestol?

»Det er egentlig meget rart. Og jeg tror for eksempel ikke, at jeg var kommet i Ugebladet, hvis jeg havde været en almindelig kandidat. Og at føre valgkamp fra en kørestol har faktisk også andre fordele. Når vi er ude, og folk finder ud af, at jeg mener det alvorligt, så er de meget imødekommende og lytter mere. Så jeg tror, at jeg har lettere ”adgang” til deres ører, end almindelige politikere har,« forklarer han.

»Det betyder rigtig meget for mig, at jeg har fået lov til at stille op som kandidat. At kæmpe for et partis idealer er betydningsfuldt for mig. Og selvom handicappolitik ikke er en af mine mærkesager, så har jeg jo oplevet systemet indefra. Jeg ved, hvordan det er at være den lille mand i systemet. Det tror jeg er en stor styrke.«

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Hurra, så lyttede de

Kate Runge, byrådskandidat for Venstre, tidl. embedslæge
Jeg blev glad, da jeg læste Ældreministeriets udmelding, at plejen af ældre mennesker på plejehjem eller i eget hjem skal være mere ”værdig”, og at kvaliteten skal sikres med et nyt videnscenter, et rejsehold og et nyt, uafhængigt tilsyn.

Debat: Vision for regionernes it-udvikling

Rasmus Foged (AL), spidskandidat til Region Midtjylland, Aarhus | Karina Enggaard (AL), kandidat til Region Midtjylland, Favrskov

KV17: Syddjurs – en del af noget større

Jan Kjær Madsen (R), byrådsmedlem i Syddjurs
Vi skal arbejde for, at vi binder vores kommune op i en større sammenhæng med en politik for en grøn omstilling og -udvikling.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her