*

Kommunalvalg Aarhus
Politik

Bundsgaard: Projekt vil skabe 350 nye firmaer

Program skal bl.a. sikre, at studerende på de videregående uddannelser i Aarhus modtager undervisning i iværksætteri.

Mindst 350 nye virksomheder.

Sådan lyder ambitionen fra borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard (S), efter søsættelsen af et nyt iværksætterprojekt, som bl.a Region Midtjylland og EU står bag.

Entrepenørskab i Uddannelser (EIU) hedder projektet, der har et samlet budget på 41,25 mio. kr., hvoraf de 20,6 mio. kr. kommer fra EU’s socialfond, ligesom Regionsrådet også har bidraget markant.

Projektet omfatter de af Region Midtjyllands kommuner, hvor der findes videregående uddannelser, hvilket bl.a. gælder Randers, Silkeborg, Herning og Aarhus. Helt konkret skal projektet udmønte sig i, at 7.000 studerende i Region Midtjylland modtager undervisning i iværksætteri, hvoraf 2.500 studerende skal indgå i et iværksætterforløb i et studentervæksthus.

Kommunerne involveret i projektet skal også selv bidrage økonomisk, og derfor har Jacob Bundsgaard indstillet til Aarhus Byråd, at der bevilges 300.000 kr. årligt over tre år til projektet for at forstærke iværksætterindsatsen i de aarhusianske uddannelsesinstitutioner såsom Aarhus Universitet, VIA University College og Aarhus Maskinmesterskole.

»Aarhus har en enorm talentmasse af unge, som gerne vil starte egen virksomhed. Hidtil har vi set, at mange aarhusianske studerende starter egen virksomhed som arkitekter, designere, ingeniører og virksomhedskonsulenter, men jeg er overbevist om, at vi kan få endnu flere med som iværksættere. Jeg forventer derfor, at den nye indsats giver mindst 350 nye virksomheder,« lyder det fra Jacob Bundsgaard.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Hash på skoleskemaet

Emil Lunau Bentsen, byrådskandidat (C), Johan Langes vej 11, Aarhus | Victoria Drummond Kilpatrick, byrådskandidat (C), Vestervangen 32 | Charlotte Welzel Andersen, byrådskandidat (C), Saltholmgade 23 | Sebastian Joubert Kaimson, byrådskandidat (C), Vester Allé 21, Aarhus
Hvordan er det kommet så vidt, at det nu er acceptabelt blandt unge at tage stoffer? Noget af forklaringen kan være, at vi i Aarhus har svigtet de unge ved at nedprioritere SSP-samarbejdet.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her