*

Odder

Gymnasieelever skal til Mars

På torsdag skydes årets sciencedag på Odder Gymnasium i gang. Det lægges i hænderne på gymnasiets egen astrofysiker lektor Mathias Egholm.

Han vil tage eleverne med på rumrejse til Mars: Fra raketten letter fra Jorden og hele turen til Mars, hvor eleverne – i hvert fald i undervisningsforløbet – skal overleve i flere år. Uden for undervisningslokalet vil en bemandet mission tur-retur til Mars mindst tage fire år.

De 750 elever fra Odder Gymnasium skal samarbejde med elever fra EUX Skanderborg Odder, grundskolernes 9. klasser i Odder samt Aarhus Syd.

Der skal arbejdes med at gøre ting vægtløse, og der skal laves forsøg, der afprøver, hvordan kroppen fysisk reagerer på vægtløshed. Andre opgaver er om raketbrændstof, meteornedslag og undersøgelse af overfladen på Mars.

1. g-eleverne har forberedt dagen i deres naturvidenskabelige grundforløb.

Dagen har som det primære formål at styrke unges interesse og nysgerrighed inden for naturvidenskab og er en del af den landsdækkende Naturvidenskabsfestival, der foregår hvert år i uge 39. Foruden brobygning mellem grundskole og gymnasium på både elev- og lærerside har dagen også det store udbytte, at eleverne bliver trænet i formidling.

Det er primært 1. g-eleverne på gymnasiet, der formidler teori og igangsætter eksperimenterne sammen med 9. klasserne.

ufno
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skal ældre og syge uden pårørende overlades til sig selv?

Anette Nellemann Pedersen, sygeplejerske, stud.cand.jur., Aarhus Universitet
3/9 bragte jp.dk en artikel med overskriften: ”Hver anden pårørende hjælper deres ældre og syge, hver dag eller flere gange om ugen”.

Debat: Frustrationer efter fodboldkampen AGF-Lyngby – en hån mod spillets ånd

Ole Juul, tidl. sognepræst, skribent og foredragsholder, Lilleåvænget 6, Hadsten
Mandag aften blev en aldeles uforløst stund, og ærgrelsen over, at en dommer, der åbenbart intet fornemmer af spillets ånd, med en så tåbelig kendelse ødelagde aftenen, sidder i mig endnu.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Bolig
»En skønne dag skal vi alle i gang med den sidste oprydning«
Den svenske designer Margareta Magnusson er aktuel med sin bog “Fru Magnusson rydder op!”, hvor hun giver tip til, hvordan man får styr på sine ting og sager. Enten én gang for alle eller løbende. 
Se flere
»En skønne dag skal vi alle i gang med den sidste oprydning«
Den svenske designer Margareta Magnusson er aktuel med sin bog “Fru Magnusson rydder op!”, hvor hun giver tip til, hvordan man får styr på sine ting og sager. Enten én gang for alle eller løbende. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her