*

Odder

Odder vil tiltrække børnefamilie

En ny kampagne skal sikre et stigende indbyggertal til Odder Kommune. Ifølge borgmester Uffe Jensen kommer letbanen til at have stor betydning for børnefamilier, der overvejer at flytte.

I forbindelse med åbningen af Aarhus Letbane, der dog i øjeblikket er udsat på ubestemt tid, har Odder Kommune iværksat en ny kampagne med fokus på at tiltrække aarhusianske børnefamilier til kommunen.

Kampagnens vision er, at 25.000 borgere skal være bosat i Odder i 2025. I dag er tallet på cirka 22.540 borgere.

»Det går rigtig godt med tilflytning til Odder Kommune, og vi vil gerne sætte endnu mere fart på,« siger Kommunaldirektør Henning Haahr.

Der er flyttet mere end 1.200 borgere til Odder Kommune i løbet af 2016, viser den seneste opgørelse fra september.

I samme periode er befolkningstilvæksten steget med ca. 200 nye borgere.

Målet er børnefamilier

På kampagnens hjemmeside, flyttilodder.dk, er der specielt fokus på moderne skoler, gode dagtilbud og et rigt friluftsliv i Odder Kommune.

»Vi målretter vores markedsføring af Odder Kommune direkte til aarhusianske børnefamilier, der søger lidt mere plads, lidt mere råderum i økonomien og trygge omgivelser til børnene og familien. Og så slår vi fast, at der kun er 20 minutter til Aarhus i bil og mange penge at spare ved at flytte til Odder Kommune,« siger Henning Haahr.

Kampagnen er en udvidelse af en bosætningskampagne, som Odder Kommune satte i gang i 2015. Her foretog man en analyse blandt aarhusianske børnefamilier om kendskabet til Odder. Resultatet viste, at mange ikke kender ret meget til kommunen.

»Vi vil gerne skabe opmærksomhed omkring, hvor fantastisk kommunen kan være for børnefamilier. Nærhed til stranden, gode skoler og meget for pengene er især de ting, som vi hører fra familier, der er flyttet til byen. Derudover er de billigere boliger også noget, der bliver lagt meget vægt på,« siger Uffe Jensen, borgmester i Odder Kommune.

Letbanen skal hjælpe byen

I Odder Kommune har man en stor tiltro til, at Letbanen kommer til at have en positiv effekt på at tiltrække børnefamilier.

»Banen kommer til at give et enormt løft for bosætningen i byen. Den kommer til at sætte Odder på landkortet og binde Aarhus sammen med byen. Letbanen kommer til at fungere som Odders motorvej, og børnefamilier kan på den måde opleve trygheden i Odder og på samme tid møde storbyens oplevelser i Aarhus nemt og tilgængeligt,« siger Uffe Jensen.

Det er endnu uvist, hvornår letbanestrækningen mellem Odder og Aarhus åbner.

Ifølge Aarhus Letbane kommer rejsetiden til at være 38 minutter mellem de to byer.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skal vi uligeløn til livs?

Anja Laursen , kredsformand Bente Alkærsig Rasmussen, Gert Petersen, Hanne Holst Long og Dorthe Sølvkær Ehlers kredsnæstformænd Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjylland Silkeborg

Debat: Pas dit eget barn hjemme med kommunalt tilskud

Birgit Liin, byrådskandidat for Venstre i Favrskov Kommune Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg, Langå
Venstre tror på det frie valg, og at forældrene ved, hvad der er bedst for deres barn.

Debat: Letbanen – også for Djursland!

Kirstine Bille, viceborgmester (SF), Syddjurs Kommune og medlem af Letbanerådet | Mads Nikolajsen, medlem af Norddjurs kommunalbestyrelse (SF), Midttrafiks bestyrelse og Letbanerådet
Udskyd Aarhus Ø-linjen og fokuser på at gøre letbanen til Djursland færdig.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Byens største partier skændes om folkeskoler

Planerne om nye folkeskoler går for langsomt, mener V og kalder S fodslæbende. En plat beskyldning, lyder det fra Peder Udengaard (S), som henviser til, at V ikke har stillet forslag om skolebyggeri i byrådet.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her