*

Norddjurs

I Ørum bygger de pyramider

Støbning af to pyramider ved Ørum Aktiv Center er gået i gang.

Så bygges der pyramider i Norddjurs. Den lokale kunstner Morten Skovmand står bag. Pressefoto

I de kommende uger er der byggeaktivitet foran Ørum Aktiv Center.

Det er lokale folk fra murerfirmaet Bent Klausen med Kaj Søegaard, tømrer Frank Birch, arkitekt Mogens Skriver Rasmussen og kunstneren Morten Skovmand, der står for støbning af to ”trinpyramider”.

Morten Skovmand, der har stået for udsmykningen og farvesætningen af Ørum Aktiv Center, har udarbejdet modeller til to pyramider, der skal placeres uden for centret, og som svarer til malerierne inde i hallen.

Pyramider at stå på

Den ene pyramide vil blive støbt ud for hovedindgangen ved buslommen, og den anden placeres, hvor man fra Østbakken nærmer sig Ørum Aktiv Center.

»Placeringerne markerer indgangene til centret og kan ved Østbakken fortælle, at man ikke skal køre ligeud« siger Morten Skovmand, der også håber, at trinpyramiden ved hovedindgangen kan bruges til at se på, sidde på, når man venter ved bus og parkering, springe op på, og måske stille sig på trinene alt efter resultater på banen eller i hallen.

Trinpyramiderne støbes i hvid beton og er 1,80 meter høje og 3,20 meter brede. Projektet er støttet af Norddjurs Kommune og indgår som en del af kommunens engagement i Kulturbyåret Aarhus 2017.

Alle er velkomne til at følge støbeprocessen, som vil foregå løbende i de kommende uger, når vejret tillader det, og som afsluttes med en festlighed, hvor borgmester Jan Petersen sammen med Kulturudvalgsformand Else Søjmark og Ørum Aktiv Centers bestyrelsesformand vil fernisere værkerne.

ufno
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lægedækning skal have topprioritet

Henrik Nedergaard, administrerende direktør, Diabetesforeningen
Region Midtjylland er på en skæv kurs i forhold til at styrke den almene lægepraksis. Konsekvenserne kan blive alvorlige.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
En afstikker værd: Det italienske fata morgana-slot midt i Kanalen
Premiere-aktuelle Victoria & Abdul kaster lys over dronningens senere år, og mange af scenerne er filmet på og omkring slottet, hvor det meste står som på Victorias dødsdag. Vi var på besøg. 
Se flere
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her