*

Norddjurs

Regnskabet kom godt i havn

Alle tre tankgårde er solgt, og indtjeningen ligger over budget.

Direktør Henrik Carstensen ser masser af positive udviklingsmuligheder, efter det hurtigt er lykkedes at opfylde en del af havnens strategi. Foto: Lokalavisen

Fra Kattegat blæser der i øjeblikket særdeles positive vestenvinde ind over Grenaa Havn. Sidste år øgede erhvervshavnen omsætningen med syv millioner i forhold til året før, og det første halvårsregnskab i 2017 viser ligeledes en indtjening over budgettet.

Samtidig er Grenaa Havn godt i gang med at opfylde dele af den strategi, som adm. direktør Henrik Carstensen begyndte at tegne, da han for knap to år siden satte sig i chefstolen. Senest er det lykkedes at tiltrække en del af biogasvirksomheden Bigadans aktiviteter, når virksomhedens datterselskab Bioman flytter sine hovedaktiviteter til Grenaa Havn og i samme ombæring har købt to af havnens tre tankgårde.

»Vi er en af de eneste havne, der har ejet tankgårdene selv, men det kræver rigtig meget spidskompetence at drive dem og sørge for certificeringer. Derfor er det en del af vores strategi, at de skulle sælges, så vi kan arbejde mere målrettet med vores egne kerneområder,« fortæller adm. direktør i Grenaa Havn Henrik Carstensen.

Det var målet for havnen, at alle tre tankgårde skulle sælges i løbet af 2017, og direktøren kan da også meddele, at den sidste tankgård netop er blevet solgt. Hvem køberen er, kan han endnu ikke afsløre, da virksomheden ikke ønsker navnet frem før overtagelsen i oktober.

Godt navn

Under alle omstændigheder er Henrik Carstensen stærkt tilfreds med, at det er lykkedes at få tankgårdene afsat på relativt kort tid. Det vidner om et godt ry, mener direktøren.

»Vi har et godt navn, hvor virksomhederne ved, at der er plads til skibene, og servicen er god. Og så ligger vi jo bare et sted, hvor der kan være store besparelser i sejltimerne,« uddyber Henrik Carstensen.

Biomans aktiviteter på havnen betyder, at der årligt skal håndteres cirka 50.000 tons biomasse over kajkanten, hvilket svarer til omkring 20 skibsanløb om året. Det er endnu uvist, hvad det mandskabsmæssigt vil betyde, men daglig driftsleder hos Bioman René Svenningsen vurderer, at der på sigt bliver behov for endnu et par ansættelser til at klare de øgede aktiviteter i Grenaa.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Opfordring til Folketinget: Udbyg rute 26 fra Aarhus til Viborg – nu

Nils Borring, Borgmester (S), Favrskov Kommune | Steen Vindum, Borgmester (V), Silkeborg Kommune | Torsten Nielsen, Borgmester (K), Viborg Kommune
Etableringen af den planlagte nye rute 26 er en rigtig god idé, og det kan faktisk kun gå for langsomt med at få pengene afsat og spaden i jorden.

Debat: Det skulle ikke kunne lade sig gøre

Elisabeth A. Glenthøj, cand.theol., Præstegyden 5, Samsø

Debat: Klog og visionær fusion

Keld Albrechtsen, bestyrelsesformand, Brabrand Boligforening | Keld Laursen, adm. direktør, Brabrand Boligforening
Meddelelsen om, at Langkær Gymnasium og Aarhus Tech går mod en fusion, er en usædvanlig god nyhed for de unge i Aarhus Vest.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her