*

Leder

Glæde ved mad

Det siges, at nogle mennesker spiser for at leve, mens andre lever for at spise. Det skal nok være rigtigt, og uanset hvilken kategori man måtte tilhøre, er det svært ikke at glæde sig over den udvikling, som Aarhus er inde i på den kulinariske front. Her tænkes ikke blot på restauranter, der har høj gastronomisk klasse og dertil svarende priser, men også på den underskov af gode restauranter og caféer, der hver på sin måde bidrager til, at Aarhus er en god by også kulinarisk set.

Der er noget for enhver smag – også den dårlige, men det springer vi hen over i denne omgang – og det bliver endnu bedre, idet der i 2016 kommer en række madmarkeder til. Det drejer sig både om markeder, hvor maden sælges i tilberedt tilstand, og markeder, hvor der sælges råvarer af næsten enhver art, og en kombination.

Hvad angår råvarer har Aarhus i forvejen grønttorvet på Ingerslevs Boulevard, der på det nærmeste har kultstatus hos de mange aarhusianere, der hver onsdag og lørdag kan benytte lejligheden til at købe friske råvarer – og det drejer sig ikke blot om frugt og grønt, men også om alskens andre fødevarer. På grønttorvet kan man i en række tilfælde få en snak med producenten, men også andre steder i byen kan man i såvel specialforretninger som supermarkeder gøre dialogbaserede indkøb. Tidligere blev M.P. Bruunsgade omtalt som byens spisekammer, hvad den på sin vis stadig er, men efterhånden er der mange spisekamre. Og de kommende madmarkeder vil bidrage til mangfoldigheden. De kommende permanente madmarkeder er kun i deres vorden, og man må dermed kalkulere med risikoen for, at nogle, om man så må sige, vil snuble over hinanden. På Sankt Knuds Torv og i det, der engang var Aarhus Hallen, er planen at etablere et marked for såvel råvarer som færdigtilberedt mad under navnet Aarhus Central Foodmarket.

På Pier 2 ved Navitas planlægges en markedsplads, hvor gastronomien er en del af udbuddet, og ved rutebilstationen planlægges et marked med alle typer mad og for alle pengepunge, som det udtrykkes. Derudover kommer der en lang række enkeltstående begivenheder på den kulinariske front i løbet af 2016, som bidrager til den kulinariske mosaik af muligheder.

Forbrugerne kan ikke andet end byde de mange nye muligheder velkommen, idet der kan forventes skærpet konkurrence og dermed højere kvalitet, idet vi forudsætter harmoni mellem pris og kvalitet. De mange nye tiltag på den kulinariske front vil sammen med de eksisterende ikke blot glæde aarhusianerne, som der i disse år bliver mange flere af, men også byens gæster, hvad enten de kommer fra oplandet eller er deciderede turister. Dermed styrkes Aarhus' profil som en god by at gæste, hvad ikke mindst turistbranchen må glæde sig over. Men også byens øvrige handelsliv og kulturinstitutionerne kan glæde sig over en styrket synergieffekt. Ligeledes må udviklingen glæde politikere og borgere, for den vil alt andet lige styrke den samlede kommunale økonomi og det vil ikke være så ringe endda.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
JP Aarhus mener: Et graffitidøgn i Aarhus
At der er prestige i at male på den første sporvogn i Aarhus i 45 år, kan være vanskeligt for folk uden for graffitimiljøet at forstå. I bemeldte tilfælde er det kriminelt og tilmed grimt.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Debatindlæg

Debat: Skal studenterhuen være en karakterbog?

Kamma Ankjærø, Ny Munkegade, Aarhus C
»Jeg skriver ikke min sidste studentereksamenskarakter i huen,« siger Mikkel Skovgaard Hansen i Jyllands-Posten den 19/6.

Debat: Kære borgmester Jacob Bundsgaard

Anne Kjeld Pedersen, formand for Birkebakkens Forældreforening og medlem af bestyrelsen i LEV Aarhus, Hasselbakken 63, Hasselager
Der er mennesker med handicap i din by, som afvikler snarere end udvikler sig, fordi de ikke får den hjælp og støtte, som de har behov for.

Debat: Politikerne svigter Østjylland

Preben Melgaard Kristensen, Stokrosevej 87, Beder
consequat.
Sommerferie

Sommerferie for børn.

Se, hvad der sker i sommerferien i Aarhus
Kirkearrangementer

Det sker i kirkerne

Koncerter, teaterforestillinger, foredrag. Se hvad der sker i byens kirker.
Annonce
Kommentar
Restauranter

498 g bøf blev til 256 g mad

Kødsvind: Hvad kan man egentlig forvente af kød på tallerkenen, når man bestiller en 500 grams ribeye. Vi lod det komme an på en prøve.
Seneste AGF nyheder
Guides til Aarhus
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her