*

 

Leder

Glæde ved mad

Det siges, at nogle mennesker spiser for at leve, mens andre lever for at spise. Det skal nok være rigtigt, og uanset hvilken kategori man måtte tilhøre, er det svært ikke at glæde sig over den udvikling, som Aarhus er inde i på den kulinariske front. Her tænkes ikke blot på restauranter, der har høj gastronomisk klasse og dertil svarende priser, men også på den underskov af gode restauranter og caféer, der hver på sin måde bidrager til, at Aarhus er en god by også kulinarisk set.

Der er noget for enhver smag – også den dårlige, men det springer vi hen over i denne omgang – og det bliver endnu bedre, idet der i 2016 kommer en række madmarkeder til. Det drejer sig både om markeder, hvor maden sælges i tilberedt tilstand, og markeder, hvor der sælges råvarer af næsten enhver art, og en kombination.

Hvad angår råvarer har Aarhus i forvejen grønttorvet på Ingerslevs Boulevard, der på det nærmeste har kultstatus hos de mange aarhusianere, der hver onsdag og lørdag kan benytte lejligheden til at købe friske råvarer – og det drejer sig ikke blot om frugt og grønt, men også om alskens andre fødevarer. På grønttorvet kan man i en række tilfælde få en snak med producenten, men også andre steder i byen kan man i såvel specialforretninger som supermarkeder gøre dialogbaserede indkøb. Tidligere blev M.P. Bruunsgade omtalt som byens spisekammer, hvad den på sin vis stadig er, men efterhånden er der mange spisekamre. Og de kommende madmarkeder vil bidrage til mangfoldigheden. De kommende permanente madmarkeder er kun i deres vorden, og man må dermed kalkulere med risikoen for, at nogle, om man så må sige, vil snuble over hinanden. På Sankt Knuds Torv og i det, der engang var Aarhus Hallen, er planen at etablere et marked for såvel råvarer som færdigtilberedt mad under navnet Aarhus Central Foodmarket.

På Pier 2 ved Navitas planlægges en markedsplads, hvor gastronomien er en del af udbuddet, og ved rutebilstationen planlægges et marked med alle typer mad og for alle pengepunge, som det udtrykkes. Derudover kommer der en lang række enkeltstående begivenheder på den kulinariske front i løbet af 2016, som bidrager til den kulinariske mosaik af muligheder.

Forbrugerne kan ikke andet end byde de mange nye muligheder velkommen, idet der kan forventes skærpet konkurrence og dermed højere kvalitet, idet vi forudsætter harmoni mellem pris og kvalitet. De mange nye tiltag på den kulinariske front vil sammen med de eksisterende ikke blot glæde aarhusianerne, som der i disse år bliver mange flere af, men også byens gæster, hvad enten de kommer fra oplandet eller er deciderede turister. Dermed styrkes Aarhus' profil som en god by at gæste, hvad ikke mindst turistbranchen må glæde sig over. Men også byens øvrige handelsliv og kulturinstitutionerne kan glæde sig over en styrket synergieffekt. Ligeledes må udviklingen glæde politikere og borgere, for den vil alt andet lige styrke den samlede kommunale økonomi og det vil ikke være så ringe endda.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
JP Aarhus mener: Farligt arbejde
Det er velkendt, at et godt arbejdsmiljø bidrager positivt til medarbejdernes trivsel, og det er lige så velkendt, at et dårligt arbejdsmiljø bl.a. kan føre til større sygefravær og generelt dårligere trivsel hos medarbejderne.
Leder: Grinets by
Det pinlige grins by altså
Annonce
Annonce
Aarhus lige nu

Nærbanen bliver til Letbanen

Arbejdet med Aarhus Letbane har længe været et dagligt syn i bybilledet. Nu tages næste skridt i byggeriet, når arbejdet rykker ind på havnen. Her skal Letbanen i fremtiden tage over for den gamle Aarhus Nærbane, som har kørt sin sidste tur.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Artikelserie: Byens nye band
Debatindlæg

Debat: Skal muslimer give hånd til alle?

Johnny F. Andresen, folketingskandidat i Århus og Østjyllands Storkreds (DF)
I henhold til debatten vedrørende den unge muslimske mand, der nægtede at give hånd.

Debat: Lufthavn trumfer åbenbart handicappede

Anne Kjeld Pedersen, formand for Birkebakkens Forældreforening medlem af bestyrelsen i LEV Aarhus Hasselbakken 63, Hasselager
Hvornår er en lufthavn blevet vigtigere for Socialdemokraterne end basal omsorg for samfundets svageste?

Debat: Voksenhandicapområdet skal styrkes

Hüseyin Arac, formand for Socialudvalget (S) | Peder Udengaard, politisk ordfører (S)
Socialdemokraterne vil styrke voksenhandicapområdet i Aarhus Kommune ved de kommende budgetforhandlinger.
Kirkearrangementer

Det sker i kirkerne

Koncerter, teaterforestillinger, foredrag. Se hvad der sker i byens kirker.
Annonce
Kommentar
Restauranter

Restaurant uden vægt på service

Som det ganske rigtigt hedder i Michelin-guiden er Restaurant Pondus en lille rustik restaurant med god mad til rimelige priser. Til gengæld kunne den godt lægge mere vægt på den gode service og atmosfære.

Kreativ strandvejsmad

Restaurant: Opfindsomheden er stor på Nordrestrandvej, og serveringerne er en fryd for øjet. Samtidig er omgivelserne rare – og serviceniveauet højt.
Seneste AGF nyheder
Guides til Aarhus
Annonce
Bolig
Engangsklude: Skal de genbruges eller smides ud?
Er det ressourcespild at smide engangs-rengøringsklude ud – eller bruger vi flere ressourcer på at vaske dem i vaskemaskinen? Fru Grøn er ikke i tvivl – læs hvorfor her. 
Se flere
Nærbanen bliver til Letbanen
Arbejdet med Aarhus Letbane har længe været et dagligt syn i bybilledet. Nu tages næste skridt i byggeriet, når arbejdet rykker ind på havnen. Her skal Letbanen i fremtiden tage over for den gamle Aarhus Nærbane, som har kørt sin sidste tur. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her