*

Leder

Glæde ved mad

Det siges, at nogle mennesker spiser for at leve, mens andre lever for at spise. Det skal nok være rigtigt, og uanset hvilken kategori man måtte tilhøre, er det svært ikke at glæde sig over den udvikling, som Aarhus er inde i på den kulinariske front. Her tænkes ikke blot på restauranter, der har høj gastronomisk klasse og dertil svarende priser, men også på den underskov af gode restauranter og caféer, der hver på sin måde bidrager til, at Aarhus er en god by også kulinarisk set.

Der er noget for enhver smag – også den dårlige, men det springer vi hen over i denne omgang – og det bliver endnu bedre, idet der i 2016 kommer en række madmarkeder til. Det drejer sig både om markeder, hvor maden sælges i tilberedt tilstand, og markeder, hvor der sælges råvarer af næsten enhver art, og en kombination.

Hvad angår råvarer har Aarhus i forvejen grønttorvet på Ingerslevs Boulevard, der på det nærmeste har kultstatus hos de mange aarhusianere, der hver onsdag og lørdag kan benytte lejligheden til at købe friske råvarer – og det drejer sig ikke blot om frugt og grønt, men også om alskens andre fødevarer. På grønttorvet kan man i en række tilfælde få en snak med producenten, men også andre steder i byen kan man i såvel specialforretninger som supermarkeder gøre dialogbaserede indkøb. Tidligere blev M.P. Bruunsgade omtalt som byens spisekammer, hvad den på sin vis stadig er, men efterhånden er der mange spisekamre. Og de kommende madmarkeder vil bidrage til mangfoldigheden. De kommende permanente madmarkeder er kun i deres vorden, og man må dermed kalkulere med risikoen for, at nogle, om man så må sige, vil snuble over hinanden. På Sankt Knuds Torv og i det, der engang var Aarhus Hallen, er planen at etablere et marked for såvel råvarer som færdigtilberedt mad under navnet Aarhus Central Foodmarket.

På Pier 2 ved Navitas planlægges en markedsplads, hvor gastronomien er en del af udbuddet, og ved rutebilstationen planlægges et marked med alle typer mad og for alle pengepunge, som det udtrykkes. Derudover kommer der en lang række enkeltstående begivenheder på den kulinariske front i løbet af 2016, som bidrager til den kulinariske mosaik af muligheder.

Forbrugerne kan ikke andet end byde de mange nye muligheder velkommen, idet der kan forventes skærpet konkurrence og dermed højere kvalitet, idet vi forudsætter harmoni mellem pris og kvalitet. De mange nye tiltag på den kulinariske front vil sammen med de eksisterende ikke blot glæde aarhusianerne, som der i disse år bliver mange flere af, men også byens gæster, hvad enten de kommer fra oplandet eller er deciderede turister. Dermed styrkes Aarhus' profil som en god by at gæste, hvad ikke mindst turistbranchen må glæde sig over. Men også byens øvrige handelsliv og kulturinstitutionerne kan glæde sig over en styrket synergieffekt. Ligeledes må udviklingen glæde politikere og borgere, for den vil alt andet lige styrke den samlede kommunale økonomi og det vil ikke være så ringe endda.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Leder: En mavelanding
Lukningen af ruten viser også, hvor skrøbeligt et fundament Aarhus Lufthavn tilsyneladende står på.
Leder: Forgæves indsats i Brabrand
En af disse såkaldte ambassadører har i et radioprogram fortalt, at hun i 18 år har modtaget kontanthjælp og i øvrigt ikke lært at tale dansk.
Leder: Et orgie af romerske dimensioner
Hvorfor sagde ingen fra? Hvorfor råbte ingen gevalt? Hvor er borgmesteren?
Leder: Arbejdsfri tilværelse
Godhedsindustrien sætter velfærden på prøve
Annonce
Annonce
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Artikelserie: Byens nye bands

»Nogle kalder min musik for scandicana«

Sanger, sangskriver og guitarist Kajsa Vala har sat skub i karrieren med et nyt album, spilletid på P4 og to sange til filmen ”1-2-3-NU”. Lørdag den 29. oktober spiller hun med band på HeadQuarters.
Debatindlæg

Debat: Feminisme omhandler os alle

Kathrine Kjær Sørensen, samfundsfagsstuderende og medlem af Radikal Ungdom Nordre Ringgade 100, 2.th Aarhus N
Det er utroligt ærgerligt og ikke mindst stagnerende for kampen om ligestilling, at få mænd tager feminister seriøst.

Debat: Ikke alle pensionister i Aarhus er rige

Knud Erik Dalgaard, Lone Svinth, Inge Lise Johansen, Karen Margrethe Fevre og Eigil Ege, Ældrerådets Kulturudvalg
Kulturinstitutionerne i Aarhus er ikke lige gode til at skrue tilbud sammen til kommunens ældre.
Annonce
Kommentar
Restauranter

Franskmændene har indtaget Bruunsgade

Nordisk Spisehus har lanceret en menu med signaturretter fra franske Michelin-restauranter og kombinerer dem med spisehusets egne retter. Et eksperimenterende verdenskøkken, kalder restauranten det.
Seneste AGF nyheder
Guides til Aarhus
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her