*

Debatindlæg 17.02.2013 kl. 03:00

Kujoner og helte i bybusserne

Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance mener, at danskerne er nogle kujoner, fordi de ikke greb ind, da en amerikansk student for nylig blev overfaldet af en flok indvandrerdrenge i en bus i København.

Måske har han ret, men jeg kan nu alligevel ikke lade være med at tænke på et grimt eksempel, der viser, hvordan det kan gå, når man griber ind.

Episoden er fra Aarhus og minder meget om den, der tændte Ole Birk Olesens vrede.

Helten fik tæv

For et par år siden var en bybus fyldt halvt op med indvandrerbørn, der var på vej hjem fra en midtbyskole. Undervejs var der nogle af de ældste af drengene, der fik den sære idé, at de ville genere en ældre mand, der blot havde bedt dem om at dæmpe sig, eftersom børnene var temmelig støjende og urolige.

Men det udartede sig, og så var det, at en yngre medpassager blandede sig og forsøgte af gribe ind. Det skulle han imidlertid aldrig have gjort. For nu gjorde en stor del af alle indvandrerbørnene front mod ”helten”, tævede ham til blods og smadrede hans tænder.

Og denne gang var der ingen, der greb ind, end ikke chaufføren, som vel egentlig burde være den rette.

Efterfølgende var det værste næsten det øvrige samfunds ligeglade reaktion. Man trak blot på skuldrene og overlod ”helten” til sig selv.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Gid Den Gamle By havde kontaktet DN direkte
Søren Højager, formand, Afdelingsbestyrelsen i Aarhus Kommune, Danmarks Naturfredningsforening, Mejløvænget 4, Tilst
Megen forvirring og mange misforståelser er bragt til torvs i forbindelse med fredningssagen for Botanisk Have.
Byrådet må tage ansvar og reducere besparelserne
Ulf Groth Berntsen, fmd. for Aarhus SFO Lederforum | Michel Larsen, Lederforeningen Ung i Aarhus | Stefan Møller Christiansen, fmd. for Aarhus Skolelederforening | Kristine Schroll, fmd. for Dagtilbudslederne i Aarhus | Jesper Skorstengaard, fmd. for Århus Lærerforening | Marianne Gilbert Nielsen, formand for BUPL Aarhus | Dorthe Andersen, fmd. for BUPL’s lederforening i Aarhus | Mette Fuglsig Schjødt, fmd. for pædagogisk sektor, FOA
Brug nu fakta om Roundup
Jens Gammelgaard, formand for Landboforeningen Odder-Skanderborg | Lars Hvidtfeldt, viceformand i Landbrug & Fødevarer
Hvor giftigt er Roundup?
Annonce
Annonce
Aarhus lige nu

Spændt op til sjov

Bodil Jørgensen og Ole Thestrup er sammen med et tændt revyhold klar til at underholde i musikhuset fra lørdag.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
2.000 beboere i Ceresbyen i 2019
Ceresbyen får 1.100 lejligheder og er lige nu begunstiget af gode konjunkturer. Nybolig oplever stor efterspørgsel efter lejligheder i Ceresbyen, og den samme tendens mærker Home på Kanalhusene i Aarhus Ø. 
Kirkearrangementer

Det sker i kirkerne

Koncerter, teaterforestillinger, foredrag. Se hvad der sker i byens kirker.
Annonce
Annonce
Kommentar
Kommentar
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Restauranter
Guides til Aarhus
Annonce
Jambo Feriepark byder velkommen på swahili
”Jambo” er en velkomst på swahili. Og man føler sig bestemt velkommen på campingpladsen ved Saltum, der har vundet flere europæiske og danske priser. 
Se flere
Biler
Smalle parkeringspladser koster bilisterne millioner
Smalle parkeringspladser er ikke bare irriterende, men også et økonomisk problem. For ”Bilkabuler” koster bilister millioner hvert år. 
Se flere
Sådan får du dit iPhone-batteri til at holde en hel uge
For mange rækker et smartphone-batteri knap til en dag på farten. Nu har en britisk virksomhed udviklet en ny teknologi, der kan afhjælpe problemet på iPhones. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her