*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Kommunen løser opgaven – regionen får pengene til det

Lone Hindø, sognepræst og byrådskandidat (S), retter en helt forfejlet kritik (26/9) mod mig og Aarhus Kommune.

Lone Hindø, sognepræst og byrådskandidat (S), retter en helt forfejlet kritik (26/9) mod mig og Aarhus Kommune. Kommunen blev presset til i foråret at stoppe med at give intravenøs behandling til de patienter, der kommer tidligt hjem fra hospitalet.

Lone Hindø burde sende sin kritik derhen, hvor den hører hjemme, nemlig mod sit eget parti Socialdemokratiet og mod regionsrådet.

Det giver ikke mening for læserne at se to offentlige instanser slås i en debat hen over hovedet på folk. Region Midtjylland bør vedkende sig et ansvar og indgå en aftale med kommunerne i Midtjylland.

Regionen har siddet på hænderne og håbet, at kommunerne bare fortsatte med at arbejde gratis. Det holder simpelthen ikke.

Alle ved godt, at Aarhus har haft førertrøjen på og gjort alt for at udvikle et tilbud til regionens patienter, og samtidig har vi forsøgt at få en økonomisk aftale med regionen.

Fordi det giver rigtig god mening for mange patienter at få intravenøs behandling derhjemme, har vi i Aarhus siden 2014 udviklet en ordning og gratis ydet en behandling til patienter, der kom tidligt hjem fra hospitalet. Alt imens har regionen fået alle pengene.

Regionerne har stadig det reelle ansvar for intravenøs behandling og får også stadigvæk midlerne til det. Aarhus Kommune og andre kommuner kan ikke blive ved med stiltiende at se på, at udgifterne stiger og stiger. Vi kan ikke blive ved med at dræne kassen, for det går ud over andre velfærdsydelser.

Regionen har svigtet patienter og borgere i kommunerne i denne sag. Regionen har siddet på hænderne og håbet, at kommunerne bare fortsatte med at arbejde gratis. Det holder simpelthen ikke.

Vores udgifter til intravenøs behandling er vokset og vokset. Når vi ikke bliver kompenseret for en stigende udgift, mangler vi penge til andre lige så vigtige velfærdsydelser til borgerne i Aarhus. Vi må altid også tænke os om og tage hensyn. Det er, hvad regionen også bør gøre i denne sag i stedet for at løbe fra sit ansvar.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu

JP mener: Coop har lavet selvmål

Hvad er mon den dybere mening med at lade sig spænde for den løbende kampagne mod dansk landbrug?
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Randers venter utålmodigt

Simon Ødegaard Simonsen, kandidat i byråd og folketing (V), Vester Boulevard 17, 8920 Randers
Gudenå er med sine 176 km Danmarks længste å, der munder ud i Randers Fjord midt i landets sjette største by, Randers, som dermed bliver delt i to halvdele: den ene del nord for åen/fjorden og den anden del syd for åen/fjorden.

Debat: ”Klemte” cyklister i Nørregade og Nørre Allé

Thomas Kruse, formand for Midtbyens Fællesråd for Latinerkvarteret, Øgaderne og Nørre Stenbro
Åbent brev til rådmand Kristian Würtz: Med stor beklagelse og til vores forundring må vi konstatere, at der ikke er sket afmærkning af cykelsti i Nørregade og Nørre Allé.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere
Tilpas i både habitsæt og havetøj
Han synes selv, det lyder en smule småborgerligt. Men den konservative aarhusianske politiker Marc Perera Christensen elsker at slå græs, fodre kanariefugle og male legehuset i familiens store have, når han holder fri. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her