*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

P-bødefesten har taget overhånd

Aldrig før er der blevet delt så mange p-bøder ud til en festuge som i år, lyder det fra Aarhus Kommune. Kommunen så sit snit til at få lidt ekstra kroner i kommunekassen og sendte derfor ekstra p-vagter på gaden.

Kommunen havde primært to argumenter for de ekstra p-vagter. Det ene argument var, at mange bilister havde parkeret, så de standsede trafikken og dermed skabte sikkerhedsmæssige problemer. Hvordan en lille gul seddel i forruden vil ændre på det, står dog hen i det uvisse. Det andet argument var, at der jo var masser af plads i kommunens p-huse, og at der derfor måtte være tale om dovne og nærige bilister udefra, som ikke gad parkere i p-husene.

Et konkret eksempel fra Frederiksbjerg, hvor jeg selv bor, viser dog en anden virkelighed. Lørdag morgen kl. 7 i festugen havde p-vagterne været på tur i området og delt adskillige p-bøder ud. Disse bøder var imidlertid ikke delt ud til bilister, der var til fare for trafikken. Bilisterne holdt ganske vist ulovligt efter de nuværende regler, men det skyldes ene og alene tåbelige p-regler og mangel på p-pladser. Der var ikke tale om besøgende udefra, der ikke gad parkere i p-huse, men derimod beboere fra Frederiksbjerg, som var kommet hjem fredag aften og ikke kunne finde en p-plads, fordi der simpelthen ikke er nok lovlige p-pladser på Frederiksbjerg. Og så ser folk sig nødsaget til at lave deres egne.

Der er faktisk massevis af muligheder for at lave flere p-pladser på Frederiksbjerg. Den tåbelige 10-metersregel bør ændres, og mange parallelparkeringspladser kunne med fordel laves om til skråparkering. Det eneste, det kræver, er politisk vilje. Måske den er der efter kommunalvalget den 21. november?

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Højhusenes forbandelse
Anders Bové Christensen, arkitekt MAA Strandvejen 130B, Aarhus C
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Rethink Helhedsplan Tangkrogen

Thomas & Lisbeth Jess Plesner, biologer, Højbjerg

Debat: Lokalplan for Skytternes Hus hastes igennem

Mikael Gravers, medlem af ejerforeningen Møllevejen 21- 27, På vegne af en række ejerforeninger og beboere i Hjortensgade, Saltholmsgade, Mønsgade og Møllevejen, Aarhus C

Debat: Præstationskultur giver psykisk pressede studerende

Kathrine Bork Kruse, psykologistuderende ved AU, Aarhus C
Studerende er gidsler i et præstationssamfund, hvor vi bliver målt og vejet på alle parametre.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Musik-Aarhus melder klar til Eskelund

Et forslag om at afsætte 10 mio. kr. til at indrette Eskelund som ny koncertplads møder roser fra Northside og en række andre musikaktører. Eskelund indgår i budgetforhandlingerne.
Annonce
Musik-Aarhus melder klar til Eskelund
Et forslag om at afsætte 10 mio. kr. til at indrette Eskelund som ny koncertplads møder roser fra Northside og en række andre musikaktører. Eskelund indgår i budgetforhandlingerne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her