*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

P-bødefesten har taget overhånd

Aldrig før er der blevet delt så mange p-bøder ud til en festuge som i år, lyder det fra Aarhus Kommune. Kommunen så sit snit til at få lidt ekstra kroner i kommunekassen og sendte derfor ekstra p-vagter på gaden.

Kommunen havde primært to argumenter for de ekstra p-vagter. Det ene argument var, at mange bilister havde parkeret, så de standsede trafikken og dermed skabte sikkerhedsmæssige problemer. Hvordan en lille gul seddel i forruden vil ændre på det, står dog hen i det uvisse. Det andet argument var, at der jo var masser af plads i kommunens p-huse, og at der derfor måtte være tale om dovne og nærige bilister udefra, som ikke gad parkere i p-husene.

Et konkret eksempel fra Frederiksbjerg, hvor jeg selv bor, viser dog en anden virkelighed. Lørdag morgen kl. 7 i festugen havde p-vagterne været på tur i området og delt adskillige p-bøder ud. Disse bøder var imidlertid ikke delt ud til bilister, der var til fare for trafikken. Bilisterne holdt ganske vist ulovligt efter de nuværende regler, men det skyldes ene og alene tåbelige p-regler og mangel på p-pladser. Der var ikke tale om besøgende udefra, der ikke gad parkere i p-huse, men derimod beboere fra Frederiksbjerg, som var kommet hjem fredag aften og ikke kunne finde en p-plads, fordi der simpelthen ikke er nok lovlige p-pladser på Frederiksbjerg. Og så ser folk sig nødsaget til at lave deres egne.

Der er faktisk massevis af muligheder for at lave flere p-pladser på Frederiksbjerg. Den tåbelige 10-metersregel bør ændres, og mange parallelparkeringspladser kunne med fordel laves om til skråparkering. Det eneste, det kræver, er politisk vilje. Måske den er der efter kommunalvalget den 21. november?

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Klog og visionær fusion
Keld Albrechtsen, bestyrelsesformand, Brabrand Boligforening | Keld Laursen, adm. direktør, Brabrand Boligforening
Meddelelsen om, at Langkær Gymnasium og Aarhus Tech går mod en fusion, er en usædvanlig god nyhed for de unge i Aarhus Vest.
Debat: Spar 25 mia. kr., og få bedre motorveje for hele Jylland
Søren Erikstrup, Havhusevej 6, Allingåbro
Hvorfor er der ikke nogen i Vejdirektoratet og Folketinget, der vågner op og spørger, om der findes en løsning, hvor E45 bliver aflastet markant, og Nord-, Vest- og Sydjylland samtidig tilgodeses?
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Var der også bander dengang?

Kamma Ankjærø, Ny Munkegade 80 Aarhus C

Debat: Spar 25 mia. kr., og få bedre motorveje for hele Jylland

Søren Erikstrup, Havhusevej 6, Allingåbro
Hvorfor er der ikke nogen i Vejdirektoratet og Folketinget, der vågner op og spørger, om der findes en løsning, hvor E45 bliver aflastet markant, og Nord-, Vest- og Sydjylland samtidig tilgodeses?
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her