*

Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Omtænk plejehjemstilsyn, og indtænk hjemmeplejen

Tilsynskonceptet, der handler om plejehjemstilsyn, er blevet væsentligt forandret, uden at Aarhus Kommune har reageret og forsøgt at rette op på forringelsen.

Embedslægens uvildige tilsyn faldt bort for et år siden den 1. juli 2016. I forbindelse med budgetforliget i Aarhus Kommune i efteråret 2016 skete der ingen tiltag, og det samme ser ud til at være tilfældet i de kommende budgetforhandlinger.

Det største problem er de stadig tilbagevendende fejl vedrørende medicindosering og optælling af piller, samt det at de ældre borgere får pillerne til den rette tid.

Efter at embedslægens tilsyn er gået over til risikobaserede tilsyn, er der kun Aarhus Kommune selv til at sikre, at borgerne på plejehjemmene og hjemmeplejen får den rette pleje og behandling. Det var også en del af embedslægens tilsyn, at borgerne fik den rigtige ernæring, og at opgaverne var dokumenteret rigtigt efter sundhedslovens krav. Det er vigtigt, at borgerne ikke føler deres retssikkerhed truet.

Aarhus Kommune har altid haft ansvaret for, at det foregår rigtigt og uden fejl, men det er tilsyneladende meget svært at leve op til dette ansvar, når man næsten er alene om at kontrollere sig selv.

I flere velkendte byer som f.eks. København, Randers og Silkeborg har man entreret med et anerkendt konsulentfirma til at udføre opgaven. I København vurderes de uanmeldte tilsyn i tre kategorier: ordinært tilsyn, fokuseret tilsyn og bekymringstilsyn. I Randers udføres der årlige anmeldte tilsyn, hvor fokusområderne aftales på forhånd. I Silkeborg gennemføres uanmeldte tilsyn med udvalgte temaer.

Jeg har stor respekt for Aarhus Kommunes egne uanmeldte tilsyn og tilsynschefens metoder. Den efterfølgende snak med medarbejderne er meget belærende – men 50 plejehjem samt syv områder med aktiv og akut hjemmepleje er rigtig meget for én kompetent og respekteret tilsynschef.

Aarhus Kommune bør virkelig overveje at ansætte to kompetente sygeplejersker mere, én til hvert tilsynsområde.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Politisk velfærdsplat

Uffe Lindum, Damledet 21, 8350 Hundslund
I et og alt kan jeg bekræfte essensen af det indlæg, Inge Meyer i Tilst 8/9 havde i JP.

Debat: Efterlyses: Social fornuft på de aarhusianske byggepladser

Poul-Henning Vietz, kredsformand i TEKNIQ-EL-Aarhus
Lærlinge er en mangelvare. Det gælder inden for rigtig store dele af installations- og byggebranchen og skyldes ikke mindst, at alt for lille en del af de unge vælger at tage en erhvervsuddannelse.

Debat: Problemet med socialt arbejde

Ali Aminali, socialrådgiver, byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti, Mårslet
Vi bør kræve mere af den sociale indsats i Gellerup. Især når man tager alle de penge, der smides i prestigeprojektet, i betragtning.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Biler
Den praktiske Volvo er på vej og vil være helt sin egen
Volvos nye XC40 er designet til moderne storbymennesker. Derfor er bilen proppet med praktiske detaljer, men også topmoderne teknik. Dansk introduktion til februar næste år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her