*

Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Omtænk plejehjemstilsyn, og indtænk hjemmeplejen

Tilsynskonceptet, der handler om plejehjemstilsyn, er blevet væsentligt forandret, uden at Aarhus Kommune har reageret og forsøgt at rette op på forringelsen.

Embedslægens uvildige tilsyn faldt bort for et år siden den 1. juli 2016. I forbindelse med budgetforliget i Aarhus Kommune i efteråret 2016 skete der ingen tiltag, og det samme ser ud til at være tilfældet i de kommende budgetforhandlinger.

Det største problem er de stadig tilbagevendende fejl vedrørende medicindosering og optælling af piller, samt det at de ældre borgere får pillerne til den rette tid.

Efter at embedslægens tilsyn er gået over til risikobaserede tilsyn, er der kun Aarhus Kommune selv til at sikre, at borgerne på plejehjemmene og hjemmeplejen får den rette pleje og behandling. Det var også en del af embedslægens tilsyn, at borgerne fik den rigtige ernæring, og at opgaverne var dokumenteret rigtigt efter sundhedslovens krav. Det er vigtigt, at borgerne ikke føler deres retssikkerhed truet.

Aarhus Kommune har altid haft ansvaret for, at det foregår rigtigt og uden fejl, men det er tilsyneladende meget svært at leve op til dette ansvar, når man næsten er alene om at kontrollere sig selv.

I flere velkendte byer som f.eks. København, Randers og Silkeborg har man entreret med et anerkendt konsulentfirma til at udføre opgaven. I København vurderes de uanmeldte tilsyn i tre kategorier: ordinært tilsyn, fokuseret tilsyn og bekymringstilsyn. I Randers udføres der årlige anmeldte tilsyn, hvor fokusområderne aftales på forhånd. I Silkeborg gennemføres uanmeldte tilsyn med udvalgte temaer.

Jeg har stor respekt for Aarhus Kommunes egne uanmeldte tilsyn og tilsynschefens metoder. Den efterfølgende snak med medarbejderne er meget belærende – men 50 plejehjem samt syv områder med aktiv og akut hjemmepleje er rigtig meget for én kompetent og respekteret tilsynschef.

Aarhus Kommune bør virkelig overveje at ansætte to kompetente sygeplejersker mere, én til hvert tilsynsområde.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Aarhus lige nu

De overraskende byrådsdebutanter

Anders Winnerskjold (S), Liv Gro Jensen (AL), Mette Bjerre (SF) og Eva Borch Mejnertz (R) er alle debutanter og overraskede, da de personlige stemmetal onsdag aften blev offentliggjort.
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Klog og visionær fusion

Keld Albrechtsen, bestyrelsesformand, Brabrand Boligforening | Keld Laursen, adm. direktør, Brabrand Boligforening
Meddelelsen om, at Langkær Gymnasium og Aarhus Tech går mod en fusion, er en usædvanlig god nyhed for de unge i Aarhus Vest.

Debat: Opfordring til Folketinget: Udbyg rute 26 fra Aarhus til Viborg – nu

Nils Borring, Borgmester (S), Favrskov Kommune | Steen Vindum, Borgmester (V), Silkeborg Kommune | Torsten Nielsen, Borgmester (K), Viborg Kommune
Etableringen af den planlagte nye rute 26 er en rigtig god idé, og det kan faktisk kun gå for langsomt med at få pengene afsat og spaden i jorden.

Debat: Det skulle ikke kunne lade sig gøre

Elisabeth A. Glenthøj, cand.theol., Præstegyden 5, Samsø
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her