*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Hvornår er man rigtig dansker? Eller rigtig østjyde?

Debatten om, hvornår man er "rigtig dansker", kører hele tiden og på alle medier.

Debatten om, hvornår man er "rigtig dansker", kører hele tiden og på alle medier.

For 50 år siden flyttede jeg fra Nordvestjylland til Aarhusområdet. Jeg spekulerede ikke på, om jeg var "tilflytter", for dem var vi mange af.

Jeg har arbejdet rundtomkring i Danmark og har altid været stolt af, at jeg er fra det nordvestlige Jylland.

Og jeg har mødt rigtig mange, der syntes, at det var en kvalitet, når man kom fra det, der nu kaldes Udkantsdanmark. At man var én, man kunne stole på.

Jeg har mødt rigtig mange, der syntes, at det var en kvalitet, når man kom fra det, der nu kaldes Udkantsdanmark.
Peder Bjerregaard, Trige

Stop debatten om ”rigtig dansk"

Jeg taler to danske dialekter, nordvestjysk og noget, der ligner rigsdansk, og det er jeg stolt af.

For mange år siden skulle jeg lave et interview med en ældre mand og hans kone om, hvordan det var i "det gamle Trige".

Manden havde været sognerådsformand og formand for Brugsens bestyrelse i en menneskealder. Han havde haft en gård med landbrug i byen i mange år.

Da jeg spurgte konen ud om, hvordan livet var i ”det gamle Trige", sagde hun:

»Vi er jo tilflyttere, det ved jeg ikke så meget om!«

De havde boet i byen i mere end 50 år.

Kan vi ikke stoppe den diskussion om, at man skal være født som dansker og tale et perfekt dansk for at være "rigtig dansker"?

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Den skjulte kulturarv
Finn Adamsen, Koglestien 3, Skødshoved
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Den skjulte kulturarv

Finn Adamsen, Koglestien 3, Skødshoved
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her