*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Hurra, hvor de sparer i Aarhus Kommune!

Under en bilferie i Frankrig var min kone så uheldig at falde og brække lårbenshalsen. Hun blev hurtigt opereret, og alt forløb tilfredsstillende.

Ved hjemkomsten havde vores datter via egen læge og hjemmeplejen/hjælpemiddelcentralen skaffet gangstativ og badeskammel.

Efter hjemkomsten talte jeg med en flink og kompetent hjemmesygeplejerske om evt. besøg med henblik på at fjerne de ca. 20 agraffer (sårklemmer) på min kones lårben. Men nej – sådan en agraftang (som bruges én gang og koster maks. 20-25 kr.) havde de ikke. Og de måtte ikke købe nogle!

Den blev normalt medsendt patienten ved udskrivelse fra et dansk sygehus. Hun kunne dog skaffe en ved henvendelse til sygehuset – og evt. få den bragt ud med taxa.

Er det kassetænkning? Er det en Djøf-afgørelse? Det er næppe en afgørelse truffet af en med fødderne placeret i det kliniske arbejde.

Hvor ligger besparelsen for det offentlige med tidsforbrug hos hjemmeplejen og på sygehuset samt taxaudgiften?

Jo, der er ting, der kan gøres smartere i det danske sundhedssystem.

Graferne er nu fjernet, da det viste sig, at jeg havde en agraftang i min lægetaske.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Statslige midler havner hos FN: Ulandsbistand til København

Otto Hansen, pensionist, professor emeritus Hadsten
I en meget ærlig og afslørende artikel i Politiken 11/8 fortæller journalist Jacob Svendsen, at staten årligt betaler 175 mio. kr. til husleje, vedligeholdelse og it til en række FN-kontorer i Københavns Nordhavn med op imod 1.500 ansatte personer.

Gode resultater i Sverige: Aarhus skal have en social investeringsfond

Thomas Medom, politisk leder for SF i Aarhus, social- og beskæftigelsesrådmand
SF foreslår, at Aarhus får en såkaldt social investeringsfond efter svensk forbillede

Trafik: Aflivning af befolkningens transportmuligheder

Hanne Skovrup , førtidspensionist Balle
I mange kommuner amputeres og kvæstes den trafikale infrastruktur.
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her