*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Hurra, hvor de sparer i Aarhus Kommune!

Under en bilferie i Frankrig var min kone så uheldig at falde og brække lårbenshalsen. Hun blev hurtigt opereret, og alt forløb tilfredsstillende.

Ved hjemkomsten havde vores datter via egen læge og hjemmeplejen/hjælpemiddelcentralen skaffet gangstativ og badeskammel.

Efter hjemkomsten talte jeg med en flink og kompetent hjemmesygeplejerske om evt. besøg med henblik på at fjerne de ca. 20 agraffer (sårklemmer) på min kones lårben. Men nej – sådan en agraftang (som bruges én gang og koster maks. 20-25 kr.) havde de ikke. Og de måtte ikke købe nogle!

Den blev normalt medsendt patienten ved udskrivelse fra et dansk sygehus. Hun kunne dog skaffe en ved henvendelse til sygehuset – og evt. få den bragt ud med taxa.

Er det kassetænkning? Er det en Djøf-afgørelse? Det er næppe en afgørelse truffet af en med fødderne placeret i det kliniske arbejde.

Hvor ligger besparelsen for det offentlige med tidsforbrug hos hjemmeplejen og på sygehuset samt taxaudgiften?

Jo, der er ting, der kan gøres smartere i det danske sundhedssystem.

Graferne er nu fjernet, da det viste sig, at jeg havde en agraftang i min lægetaske.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lægedækning skal have topprioritet

Henrik Nedergaard, administrerende direktør, Diabetesforeningen
Region Midtjylland er på en skæv kurs i forhold til at styrke den almene lægepraksis. Konsekvenserne kan blive alvorlige.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her