*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som JP Aarhus publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Overgreb mod kysten

Området langs Strandvejen er enestående, derved at den åbne bræmme langs kysten kun i ringe grad brydes af bebyggelse.

Et flertal i byrådet vil sløjfe en betydelig del af kystlinjen ved Tangkrogen til fordel for en ny og større strandpark med plads til større begivenheder.

Byrådets flertal vil sløjfe en betydelig del af kystlinjen fra Tangkrogen og udefter mod Oddervej. Det vil ødelægge et kystområde, som dagligt er til stor glæde for massevis af aarhusianere.

Kære byrødder, prøv engang at gå turen ud ad kystlinjen i weekenderne, så vil I se en lind strøm af mennesker, der vandrer fra Tangkrogen og ud mod Varna eller i modsat retning.

Området langs Strandvejen er enestående, derved at den åbne bræmme langs kysten kun i ringe grad brydes af bebyggelse og til sidst går direkte over i Mindeparken. Det giver et fantastisk kig langs stranden og ned til bugten. En æstetisk oplevelse af de sjældne.

Og nu skal denne smukke helhed altså slås i stykker.

Hvorfor? For at man kan bygge et nyt rensningsanlæg og udvide eventpladsen ved Tangkrogen.

Hør nu her: Der har altid været god plads på Tangkrogen. Man kan sidde i et cirkustelt med plads til mange hundrede mennesker og stadig opleve, at der er masser af luft omkring teltet.

Nyd gåturen

Et andet argument er, at der skal være bedre parkeringsforhold.

Jamen, vil det være helt utænkeligt evt. at parkere et andet sted for derefter at nyde gåturen? Eller man kan benytte busserne. Det har da i mange år været en udbredt mening, at presset af biler på Aarhus skal lettes.

Det er en træls tendens i tiden, at de autentiske oplevelser i naturen skal erstattes af gøgl, cirkus og events, for sæt nu folket keder sig.

Nå ja, en betragtelig del af ”folket” har det tydeligvis ganske udmærket med kysten, som den er nu.

Cirkus Dannebrog og diverse musikarrangementer samt 1. maj-møder skal naturligvis have den plads, der tilkommer dem. Men behøver man smadre en dejlig kystlinje af den grund?

Det forbavser mig i den grad, at erklæret miljøvenlige partier som De Radikale og SF er hoppet med på den galej. De får ikke min stemme til kommunalvalget.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Borgerinddragelse skal prioriteres højere
Knud N. Mathiesen, byrådsmedlem (DF)
Borgerinddragelse skal prioriteres højere i det kommende nye byråd i Aarhus Kommune.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Mikrolån Aarhus: Intelligent aktivering

Thomas Medom, rådmand for Sociale Forhold & Beskæftigelse (SF)
Mikrolån kan være en gave til borgere, der skal i beskæftigelse. Ordningen er en succes, og det skyldes en stram lovgivning, at den ikke er blevet mere udbredt.

Debat: Borgerinddragelse skal prioriteres højere

Knud N. Mathiesen, byrådsmedlem (DF)
Borgerinddragelse skal prioriteres højere i det kommende nye byråd i Aarhus Kommune.

Debat: Giv aarhusianerne en grøn garanti ved nye bebyggelser

Anja Rehfeld Bærentsen, by- og regionsrådskandidat (K), bestyrelsesmedlem i Århus, Konservative Vælgerforening
Hvis vi kun tænker på økonomi og på at maksimere antallet af borgere i nybyggerier, er der risiko for, at vi glemmer selve sjælen i Aarhus.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her