*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Afmægtige over for lydterroren fra Northside Festival

Der går næppe en sommerweekend uden støjende begivenheder i byen.

Der var udsolgt til dette års Northside Festival med 40.000 gæstende hver dag. Foto: Per Lange/Polfoto

Den 17/6 kunne man bl.a. i JP Aarhus læse en ”opgørelse” over klager til Aarhus Kommune efter årets Northside Festival – kun syv. Man kunne forstå, at det relativt lave antal tages som argument for, at det ikke var så slemt endda. Men det var det. Især fredag og lørdag aftener og det halve af nætterne blev der spillet med et ulideligt højt lydniveau på i hvert fald de åbenbart tilladte 103 dB og så til kl. 2.30 om natten. Vi var meget generede på bopælen i Vestervang, så langt det meste af midtbyen må have været ramt.

Når man – og i første omgang heller ikke undertegnede – ikke klager, skyldes det ikke en accept af forholdene, men simpelthen følelsen af afmægtighed.

Enhver klage vil forventeligt blive afvist med et par bemærkninger om, at festivalen holder sig inden for de tilladte rammer, og det vil sikkert også være tilfældet i år. Vi har prøvet at klage før absolut uden held.

Enhver klage vil forventeligt blive afvist med et par bemærkninger om, at festivalen holder sig inden for de tilladte rammer.

Vi forstår, at det er byrådet, der sætter de lydmæssige rammer, og vi har derfor i et brev til byrådet bedt om en politisk stillingtagen til, om disse rammer fortsat skal gælde. I andre sammenhænge, f.eks. under Aarhus Festuge, er der ofte krav om, at musikken stopper kl. 23 eller senest 24, og at lydniveauet er væsentligt lavere.

Men det handler ikke kun om Northside Festival. Generelt har vi de senere år oplevet, at der er givet godkendelse af et stigende antal støjende begivenheder/events i byrummet, så der næppe går en weekend uden i sommerhalvåret.

Vi har tidligere år valgt at rejse væk fra de værste, især Northside Festival, men det burde ikke være løsningen. Så byrådet bør tage en grundig debat om, hvor meget man skal udsætte byens borgere for både i antal støjende arrangementer og i forhold til de vilkår, hvorunder de må gennemføres.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Rethink Helhedsplan Tangkrogen

Thomas & Lisbeth Jess Plesner, biologer, Højbjerg

Debat: Lokalplan for Skytternes Hus hastes igennem

Mikael Gravers, medlem af ejerforeningen Møllevejen 21- 27, På vegne af en række ejerforeninger og beboere i Hjortensgade, Saltholmsgade, Mønsgade og Møllevejen, Aarhus C

Debat: Præstationskultur giver psykisk pressede studerende

Kathrine Bork Kruse, psykologistuderende ved AU, Aarhus C
Studerende er gidsler i et præstationssamfund, hvor vi bliver målt og vejet på alle parametre.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her