*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Afmægtige over for lydterroren fra Northside Festival

Der går næppe en sommerweekend uden støjende begivenheder i byen.

Der var udsolgt til dette års Northside Festival med 40.000 gæstende hver dag. Foto: Per Lange/Polfoto

Den 17/6 kunne man bl.a. i JP Aarhus læse en ”opgørelse” over klager til Aarhus Kommune efter årets Northside Festival – kun syv. Man kunne forstå, at det relativt lave antal tages som argument for, at det ikke var så slemt endda. Men det var det. Især fredag og lørdag aftener og det halve af nætterne blev der spillet med et ulideligt højt lydniveau på i hvert fald de åbenbart tilladte 103 dB og så til kl. 2.30 om natten. Vi var meget generede på bopælen i Vestervang, så langt det meste af midtbyen må have været ramt.

Når man – og i første omgang heller ikke undertegnede – ikke klager, skyldes det ikke en accept af forholdene, men simpelthen følelsen af afmægtighed.

Enhver klage vil forventeligt blive afvist med et par bemærkninger om, at festivalen holder sig inden for de tilladte rammer, og det vil sikkert også være tilfældet i år. Vi har prøvet at klage før absolut uden held.

Enhver klage vil forventeligt blive afvist med et par bemærkninger om, at festivalen holder sig inden for de tilladte rammer.

Vi forstår, at det er byrådet, der sætter de lydmæssige rammer, og vi har derfor i et brev til byrådet bedt om en politisk stillingtagen til, om disse rammer fortsat skal gælde. I andre sammenhænge, f.eks. under Aarhus Festuge, er der ofte krav om, at musikken stopper kl. 23 eller senest 24, og at lydniveauet er væsentligt lavere.

Men det handler ikke kun om Northside Festival. Generelt har vi de senere år oplevet, at der er givet godkendelse af et stigende antal støjende begivenheder/events i byrummet, så der næppe går en weekend uden i sommerhalvåret.

Vi har tidligere år valgt at rejse væk fra de værste, især Northside Festival, men det burde ikke være løsningen. Så byrådet bør tage en grundig debat om, hvor meget man skal udsætte byens borgere for både i antal støjende arrangementer og i forhold til de vilkår, hvorunder de må gennemføres.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Overgreb mod kysten

Kai Otto v. Barner, Absalonsgade 43, 2. sal, Aarhus C
Området langs Strandvejen er enestående, derved at den åbne bræmme langs kysten kun i ringe grad brydes af bebyggelse.

Debat: Bilracerbanen på Wedelslund kommer næppe ud af sit pitstop

Jørgen Warberg, Frodes Mark 14, Skovby, Galten
Efter at Tage Nielsen på vegne af den radikale byrådsgruppe tirsdag 20/6 havde meldt et klart nej tak til en Wedelslund Racerbane i et debatindlæg, skete der lige pludseligt noget på den politiske front: SF vaklede.

Debat: Formanden for Strøget svines til af kultureliten efter sin kritik af Aros

Uwe Max Jensen , Jægergårdsgade 152, Aarhus C
Formanden for Gadeforeningen Strøget i Aarhus, Lars Svendsen, har tilladt sig i et (ironisk?) indlæg i gratisavisen Aarhus Onsdag at kritisere Aros, Aarhus Kunstmuseum, herunder den tyske kunstner Katharina Grosses værk i Mindeparken.
Restauranter

Casablanca ligner sig selv

Casablanca er genåbnet efter en renovering. Den klassiske franske caféstil er intakt, og køkkenet leverer på et pænt niveau, selv om alt ikke lykkes til perfektion.
Annonce
Redaktionen anbefaler

V: Uambitiøs plan for Mølleparken

Lokalplanforslaget for Møllepark-området giver ikke de oplevelser til aarhusianerne, som var intentionen, mener Venstre. Et hostel vil give masser af liv, siger S-rådmand, der afviser kritikken.
Annonce
Biler
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her