*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Konspirationsteori om psykiatrisk hospital

Psykiatriske patienter får om få år et nutidigt hospital med nære bånd til Aarhus Universitetshospital

En god konspirationsteori kræver en stor gruppe mennesker og en letgenkendelig skurk eller to. Det hjælper også, hvis konspirationen for en nemheds skyld bliver holdt helt i sort og hvidt.

Dansk Folkepartis byrådsmedlem i Aarhus, Knud N. Mathiesen, har alle rollerne besat i sit sammensurium af et læserbrev, der munder ud i, at Aarhus Kommune og Region Midtjylland skulle forgylde pensionsselskabet PKA ved bl.a. at sælge hospitalet i Risskov alt for billigt (JP Aarhus 8/5).

Det bliver for meget at udrede alle Knud N. Mathiesens misforståelser og mistolkninger her. Men måske han skulle tale med sine partifæller i regionsrådet, der har godkendt beslutningerne.

Påstanden om, at patienterne ikke får noget godt ud af, at vi bygger et nyt psykiatrisk hospital i Risskov, og faktisk var bedre stillet, hvis de kunne blive i de gamle bygninger i Risskov, synes jeg taler for sig selv.

Nutidigt hospital

Ikke et ondt ord om Risskov, men psykiatriske patienter får om få år et nutidigt hospital med nære bånd til Aarhus Universitetshospital og dets læger, der ved alt om de andre sygdomme, som psykiatriske patienter også får. Psykiatriske patienter skal som alle andre patienter have behandling i et moderne, fremtidssikret hospital – ikke i et museum.

Hospitalet i Risskov blev solgt til højestbydende, da regionsrådet udbød en OPP-kontrakt, hvor vinderen dels købte hospitalet i Risskov, dels forpligtede sig til at bygge et nyt psykiatrisk hospital i Skejby. Opgaven var omfattende og for mange sikkert også for stor en mundfuld. Salgsprisen på 535 mio. kr. var den pris, markedet skønnede som den rigtige.

Byggeriet følger planen

Byggeriet følger planen og står klar til, at de første patienter kan flytte ind i oktober 2018.

Region Midtjylland har i forbindelse med udbuddet håndteret Bent Hansens dobbeltrolle som hhv. formand for regionsrådet og formand for pensionskassen PKA helt efter bogen. Formanden slap opgaven, så snart regionsrådet havde besluttet at sætte hospitalet i Risskov til salg.

Den ekspropriation, som Knud N. Mathiesen finder betænkelig, har både naturklagenævn og domstole forholdt sig til.

Naturklagenævnet har endda flere gange siden afvist at genoptage sagen.

Det får mig til at tænke på, at der måske også kan komme konspirationsteorier ud af at tygge drøv på sin modgang for længe.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Overgreb mod kysten

Kai Otto v. Barner, Absalonsgade 43, 2. sal, Aarhus C
Området langs Strandvejen er enestående, derved at den åbne bræmme langs kysten kun i ringe grad brydes af bebyggelse.

Debat: Bilracerbanen på Wedelslund kommer næppe ud af sit pitstop

Jørgen Warberg, Frodes Mark 14, Skovby, Galten
Efter at Tage Nielsen på vegne af den radikale byrådsgruppe tirsdag 20/6 havde meldt et klart nej tak til en Wedelslund Racerbane i et debatindlæg, skete der lige pludseligt noget på den politiske front: SF vaklede.

Debat: Formanden for Strøget svines til af kultureliten efter sin kritik af Aros

Uwe Max Jensen , Jægergårdsgade 152, Aarhus C
Formanden for Gadeforeningen Strøget i Aarhus, Lars Svendsen, har tilladt sig i et (ironisk?) indlæg i gratisavisen Aarhus Onsdag at kritisere Aros, Aarhus Kunstmuseum, herunder den tyske kunstner Katharina Grosses værk i Mindeparken.
Restauranter

Casablanca ligner sig selv

Casablanca er genåbnet efter en renovering. Den klassiske franske caféstil er intakt, og køkkenet leverer på et pænt niveau, selv om alt ikke lykkes til perfektion.
Annonce
Redaktionen anbefaler

V: Uambitiøs plan for Mølleparken

Lokalplanforslaget for Møllepark-området giver ikke de oplevelser til aarhusianerne, som var intentionen, mener Venstre. Et hostel vil give masser af liv, siger S-rådmand, der afviser kritikken.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her