*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Konspirationsteori om psykiatrisk hospital

Psykiatriske patienter får om få år et nutidigt hospital med nære bånd til Aarhus Universitetshospital

En god konspirationsteori kræver en stor gruppe mennesker og en letgenkendelig skurk eller to. Det hjælper også, hvis konspirationen for en nemheds skyld bliver holdt helt i sort og hvidt.

Dansk Folkepartis byrådsmedlem i Aarhus, Knud N. Mathiesen, har alle rollerne besat i sit sammensurium af et læserbrev, der munder ud i, at Aarhus Kommune og Region Midtjylland skulle forgylde pensionsselskabet PKA ved bl.a. at sælge hospitalet i Risskov alt for billigt (JP Aarhus 8/5).

Det bliver for meget at udrede alle Knud N. Mathiesens misforståelser og mistolkninger her. Men måske han skulle tale med sine partifæller i regionsrådet, der har godkendt beslutningerne.

Påstanden om, at patienterne ikke får noget godt ud af, at vi bygger et nyt psykiatrisk hospital i Risskov, og faktisk var bedre stillet, hvis de kunne blive i de gamle bygninger i Risskov, synes jeg taler for sig selv.

Nutidigt hospital

Ikke et ondt ord om Risskov, men psykiatriske patienter får om få år et nutidigt hospital med nære bånd til Aarhus Universitetshospital og dets læger, der ved alt om de andre sygdomme, som psykiatriske patienter også får. Psykiatriske patienter skal som alle andre patienter have behandling i et moderne, fremtidssikret hospital – ikke i et museum.

Hospitalet i Risskov blev solgt til højestbydende, da regionsrådet udbød en OPP-kontrakt, hvor vinderen dels købte hospitalet i Risskov, dels forpligtede sig til at bygge et nyt psykiatrisk hospital i Skejby. Opgaven var omfattende og for mange sikkert også for stor en mundfuld. Salgsprisen på 535 mio. kr. var den pris, markedet skønnede som den rigtige.

Byggeriet følger planen

Byggeriet følger planen og står klar til, at de første patienter kan flytte ind i oktober 2018.

Region Midtjylland har i forbindelse med udbuddet håndteret Bent Hansens dobbeltrolle som hhv. formand for regionsrådet og formand for pensionskassen PKA helt efter bogen. Formanden slap opgaven, så snart regionsrådet havde besluttet at sætte hospitalet i Risskov til salg.

Den ekspropriation, som Knud N. Mathiesen finder betænkelig, har både naturklagenævn og domstole forholdt sig til.

Naturklagenævnet har endda flere gange siden afvist at genoptage sagen.

Det får mig til at tænke på, at der måske også kan komme konspirationsteorier ud af at tygge drøv på sin modgang for længe.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Der er brug for samling om psykiatrien
Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte
JP har i den seneste uge skrevet meget om problemerne i psykiatrien.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: International ros til Aarhus, kulturen er lige i øjet

Steen B. Andersen (S), formand for Kulturudvalget

Ali Nuur (S), medlem af Kulturudvalget

I disse år er det vigtigt, at vi beholder begge ben på jorden, men det er samtidig også svært at skjule vores begejstring.

Debat: Vandscootere og jetski truer sikker fritidssejlads

Jørgen Bargisen, på vegne af foreningerne på Aarhus Lystbådehavn v/Samarbejdsudvalget for Tursejlere og Fællesrådet for foreninger/klubber på FTL Havnen
Reglerne for brug af vandscootere og jetski bør strammes. Ellers er det kun et spørgsmål om tid, før nogen kommer alvorligt til skade eller bliver dræbt.

Debat: Når man skyder gråspurve med kanoner, ender man med at lave store huller i luften

Michael Sandberg, forstander AVU-området VUC Aarhus

Karsten Larsen, forstander Egå Produktionshøjskole

P. C. Asmussen, forstander Gøglerproduktionsskolen

Claus Bentsen, forstander, Århus Produktionsskole

Hvis det skal lykkes at få flere unge i arbejde eller uddannelse, skal der tænkes nyt, og der skal justeres på rammer og samarbejde – en ny strukturreform er ikke svaret.
Restauranter

Tag selv vinen med

Vi koncentrerer os om maden, så sørger gæsterne for vinen, siger Le Basilic i Aarhus. Maden kunne nu godt trænge til mere opmærksomhed.

En bid af Italien

Anmeldelse: Restaurant Passione er et autentisk, italiensk spisested, som trods skønhedsfejl efterlader et sympatisk indtryk.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Artikelserie: Byens nye bands
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her